Now Reading
Τι συμβαίνει όταν ασχολείστε με το κινητό σας ενώ είστε με τα παιδιά σας

Τι συμβαίνει όταν ασχολείστε με το κινητό σας ενώ είστε με τα παιδιά σας

τι συμβαίνει όταν ασχολείστε με το τηλέφωνο ενώ είστε με τα παιδιά

Μια νέα έρευνα καταδεικνύει έναν (ακόμη) λόγο για τον οποίο πρέπει να περιορίσουμε τη χρήση των smartphones μας όταν περνάμε χρόνο με την οικογένειά μας.

Κάθε φορά που σκύβω στην οθόνη του κινητού μου να διαβάζω ένα νέο μήνυμα ή μια ειδοποίηση ενώ είμαι με τον γιο μου στο σπίτι, αργά ή γρήγορα κάποιος δυνατός θόρυβος θα αποσπάσει την προσοχή μου από τα social media. Και έχω σταθεί τυχερή που μέχρι στιγμής αυτός ο δυνατός θόρυβος ποτέ δεν οφείλεται σε κάποιο ατύχημα του παιδιού αλλά στο γεγονός ότι την ώρα που εγώ επιδόθηκα στο σερφάρισμα, ο γιος μου αποφάσισε να αδειάσει τα ράφια της βιβλιοθήκης από τα βιβλία ή να κοπανήσει με δύναμη στο πάτωμα το καινούριο του παιχνίδι.

Δεν συμβαίνει μόνο σε εμένα. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική μελέτη σε 170 οικογένειες, όσο περισσότερο χρόνο περνούν οι γονείς με το κινητό τους, τόσο πιο «κακότροπα» γίνονται τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά των γονιών που, όπως παραδέχτηκαν στους ερευνητές, αποσπώνται συχνά από τα κινητά τους ενώ βρίσκονται με την οικογένειά τους, φαίνεται να παρουσιάζουν περισσότερα επεισόδια συναισθηματικών ξεσπασμάτων, γκρίνιας και υπερκινητικότητας στη διάρκεια της ημέρας. συναισθηματικά ξεσπάσματα, περισσότερη γκρίνια.

Δεν είναι απαραίτητο οι γονείς να σερφάρουν όλη μέρα για να επηρεαστεί η συμπεριφορά των παιδιών με αυτό τον τρόπο. Αρκεί οι πρώτοι να τσεκάρουν τα μηνύματά τους στη διάρκεια του οικογενειακού γεύματος, του παιχνιδιού ή μιας συζήτησης με τα παιδιά τους.

Η συγκεκριμένη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Child Development, δεν απέδειξε ότι η ενασχόληση με το κινητό είναι η αιτία των συγκεκριμένων προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών: ίσως, για παράδειγμα, οι γονείς να στρέφονται περισσότερο στα κινητά τους για να «αποφορτιστούν» από την εμπειρία του να μεγαλώνουν ένα «δυσκολότερο» παιδί, όπως σχολίασαν οι ερευνητές.

Δείτε Επίσης

Μια άλλη, εύλογη εξήγηση για αυτόν το συσχετισμό θα μπορούσε να είναι, ωστόσο, ότι τα παιδιά διεκδικούν με τη συμπεριφορά τους την προσοχή των γονιών που αντί να παίζουν μαζί τους, παίζουν με το κινητό τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες συστήνουν σε όλους τους γονείς να περιορίσουν τη χρήση κινητού την ώρα που βρίσκονται με τα παιδιά, για παράδειγμα αποφεύγοντας να τσεκάρουν το smartphone τους στη διάρκεια του οικογενειακού γεύματος. «Οι γονείς, βάζοντας στον εαυτό τους όρια στη χρήση του κινητού και των άλλων φορητών συσκευών, περνούν απερίσπαστοι ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους», σχολιάζει η Jenny Radesky, Αμερικανίδα ειδικός στη συμπεριφορά του παιδιού και παιδίατρος.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top