Now Reading
Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να βελτιώσεις τη γονιμότητά σου;

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να βελτιώσεις τη γονιμότητά σου;

Απλές συμβουλές για να αυξήσεις τις πιθανότητες να συλλάβεις πιο σύντομα.

Έχετε πάρει την απόφαση με τον σύντροφό σου να ξεκινήσετε προσπάθειες για να κάνετε ένα παιδί; Τότε συνέχισε να διαβάζεις, ώστε να δεις μερικούς εύκολους τρόπους με τους οποίους μπορείς να αυξήσεις τη γονιμότητά σου, κάνοντας μικρές μα σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου.

Ακολούθησε μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή

Η σωστή διατροφή είναι σημαντική για την καλή λειτουργία των ορμονών στο σώμα μας. Ιδιαίτερα οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και βιταμίνη Ε θεωρείται ότι προάγουν τη γονιμότητα, όπως και όσες περιέχουν αντιοξειδωτικά και συγκεκριμένα μέταλλα. Φρόντισε να τρως ποικιλία φρέσκων φρούτων και λαχανικών και περιόρισε όσο μπορείς τα επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά και τα πολλά γαλακτοκομικά προϊόντας.

Πάρε συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων

Κάποιες βιταμίνες και μέταλλα, όπως το φυλλικό οξύ, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο και οι βιταμίνες C και E έχουν συνδεθεί με αυξημένες πιθανότητες σύλληψης. Συζήτησε με το γιατρό σου εάν είναι απαραίτητο για εσένα και τις ανάγκες του σώματός σου το να λάβεις ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Κόψε το κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι γνωστό πως επηρεάζει σημαντικά τη γονιμότητα, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες, ενώ οι γυναίκες καπνίστριες έχουν αυξημένες πιθανότητες να αποβάλλουν. Συνεπώς η διακοπή του κρίνεται σημαντική για την προσπάθεια σύλληψης και υγειούς εγκυμοσύνης.

Απόφυγε το αλκοόλ

Στις γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυοι συνίσταται από την επιστημονική κοινότητα να κόψουν εντελώς την κατανάλωση οινοπνεύματος, ώστε να μην εκτεθεί στο αλκοόλ το έμβρυο μέχρι να διαπιστωθεί η εγκυμοσύνη.

Κάνε συστηματικά γυμναστική

Η συστηματική άσκηση θεωρείται ότι αυξάνει τη γονιμότητα, συμβάλλοντας στη ρύθμιση των επιπέδων των ορμονών. Προτίμησε μέτριας έντασης δραστηριότητες, όπως το κολύμπι, το ποδήλατο και η γιόγκα.

Προσπάθησε να χαλαρώσεις

Υπάρχει μια σαφής σχέση ανάμεσα στα υψηλά επίπεδα του στρες και την υπογονιμότητα, γι’  αυτόν ακριβώς τον λόγο, προσπάθησε να το αντιμετωπίσεις.

Ρύθμισε το βάρος σου

Η παχυσαρκία ευθύνεται για προβλήματα υπογονιμότητας, ενώ και τα μειωμένα ποσοστά σωματικού λίπους φαίνεται πως μπορεί να ευθύνονται για τέτοιου είδους ζητήματα. Συνεπώς, ζήτα τη συμβουλή ενός ειδικού για να ρυθμίσεις το σωματικό σου βάρος στα κατάλληλα επίπεδα.

Δείτε Επίσης

Μείωσε την κατανάλωση καφεΐνης

Η καφεΐνη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητα στις γυναίκες, γι΄ αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να περιορίσεις όχι μόνο τον καφέ αλλά και ό,τι άλλο την περιέχει, όπως τα αναψυκτικά τύπου κόλα, το τσάι και τα ισοτονικά ποτά.

Φρόντισε την περιοχή των γεννητικών οργάνων

Τέλος, απόφυγε τα συνθετικά εσώρουχα, τα πολύ στενά παντελόνια και ό,τι μπορεί να προκαλέσει μόλυνση στα γεννητικά όργανα, η οποία επηρεάζει με τη σειρά της τη γονιμότητά σου.

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να βελτιώσεις τη γονιμότητά σου; – AllYou.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top