Now Reading
Τι δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα του παιδικού σταθμού;

Τι δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα του παιδικού σταθμού;

Αυτή είναι η λίστα με όλα τα απαραίτητα, όπως μας ενημερώνει μια βρεφονηπιοκόμος.

Πλησιάζει η πρώτη μέρα του παιδιού σας στον παιδικό σταθμό και αναρωτιέστε τι πρέπει να έχει μαζί του;

Κρατήστε την παρακάτω λίστα, που ετοιμάσαμε με τη βοήθεια της βρεφονηπιοκόμου Νικολέτας Γερονικολού, για να είστε σίγουροι ότι δεν θα του λείψει τίποτα στη διάρκεια της ημέρας (εκτός, ίσως, από τη μαμά και τον μπαμπά)!

-Μια τουλάχιστον αλλαξιά ρούχα (μπλούζα, παντελόνι, body κ.λπ., ανάλογα με την ηλικία του παιδιού), η οποία θα περιλαμβάνει ένα δεύτερο ζευγάρι καλτσάκια, ένα επιπλέον ζευγάρι παπούτσια και δύο-τρία εσώρουχα, αν έχει βγάλει την πάνα.

-Ένα πανωφόρι (ζακέτα ή μπουφάν, ανάλογα με την εποχή) για να είναι προετοιμασμένο απέναντι στις ξαφνικές αλλαγές του καιρού.

-Αν φοράει ακόμα πάνα, 5 τουλάχιστον πάνες καθημερινά στο σακίδιό του, συν ένα πακέτο μωρομάντιλα και μία κρέμα συγκάματος. Εκτός αν έχετε συνεννοηθεί κάτι διαφορετικό με τον παιδικό σταθμό, π.χ. να φέρνετε μια μεγάλη ποσότητα σε πάνες στις αρχές κάθε μήνα και να την αφήνετε εκεί.

-Ένα παγουράκι με νερό.

-Μία τουλάχιστον πιπίλα, αν φοράει.

-Το αγαπημένο του παιχνίδι παρηγοριάς, π.χ. ένα λούτρινο αρκουδάκι, το οποίο κάνει το παιδί να αισθάνεται ασφάλεια μακριά από το σπίτι.

Δείτε Επίσης

Extra tips:
-Προσθέστε ετικέτες με το όνομα του παιδιού στο σακίδιο και το πανωφόρι του, διαφορετικά μπορεί να μπερδευτούν με τα πράγματα των άλλων παιδιών.

-Συνεννοηθείτε με τον προϊστάμενο του παιδικού σταθμού για τις λεπτομέρειες της σίτισης. Γενικά, απαγορεύεται κάθε παιδί να φέρνει τα δικά του σνακ και γεύματα, για να αποφεύγονται… ζήλιες και άλλα παρατράγουδα. Όλα τα σνακ και τα γεύματα παρέχονται από τον παιδικό σταθμό (εκτός αν στις παροχές που έχετε πληρώσει σε έναν ιδιωτικό σταθμό δεν περιλαμβάνεται σίτιση).

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top