Now Reading
Τιμώντας την επέτειο γέννησης του Λιούις Κάρολ

Τιμώντας την επέτειο γέννησης του Λιούις Κάρολ

Θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις

O Τσαρλς Λούτγουϊτζ Ντότζσον (Charles Lutwidge Dodgson) γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1832 (και πέθανε στις 14 Ιανουαρίου 1898), περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Λιούις Κάρολ (Lewis Carroll), υπήρξε Άγγλος συγγραφέας, μαθηματικός, φωτογράφος και κληρικός. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή λογοτεχνικά έργα του είναι Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και τα ποιήματα Το Κυνήγι του Φιρχαρία (The Hunting of the Snark) και Jabberwocky.
To 1856, o Κάρολ γνωρίστηκε με τον νέο πρύτανη του κολεγίου του, τον Χένρυ Λίντελ, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο Chist Church με την οικογένειά του, αποτελούμενη από τη σύζυγό του και τρεις κόρες, μεταξύ αυτών και η Άλις Λίντελ. Ο Κάρολ συνδέθηκε στενά με την οικογένεια και ειδικότερα με τη μητέρα και τα τρία παιδιά. Το 1862, κατά τη διάρκεια μίας εκδρομής, προκειμένου να διασκεδάσει τα παιδιά, ο Κάρολ τους διηγήθηκε μία ιστορία που θα αποτελούσε τη βάση για την μετέπειτα συγγραφή του πιο δημοφιλούς λογοτεχνικού του έργου. Όταν η Άλις Λίντελ ζήτησε από τον Κάρολ να καταγράψει την ιστορία αυτή, εκείνος της παρουσίασε αργότερα, το Νοέμβριο του 1864, ένα χειρόγραφο με τον τίτλο Alice’s Adventures Under Ground (Οι περιπέτειες της Αλίκης κάτω από τη γη). Νωρίτερα, είχε παρουσιάσει το ημιτελές χειρόγραφο στους αδελφούς Μακμίλαμ, του ομώνυμου εκδοτικού οίκου, από τους οποίους είχε γίνει θερμά δεκτό. Το έργο εκδόθηκε τελικά το 1865 με τον τίτλο Alice’s Adventures in Wonderland (Οι περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων), με εικονογράφηση του Σερ Τζον Τένιελ, και είχε σημαντική εμπορική απήχηση, προσδίδοντας μεγάλη φήμη στον Λιούις Κάρολ. Θεωρείται εν γένει πως ο χαρακτήρας της Αλίκης είναι βασισμένος στην Άλις Λίντελ, ωστόσο ο ίδιος ο Κάρολ, αργότερα διέψευσε πως η ηρωίδα του βιβλίου στηρίζεται σε κάποιο υπαρκτό πρόσωπο.

Σήμερα τιμώντας την επέτειο της γέννησης του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

Εάν δεν ξέρετε πού πηγαίνετε, οποιοσδήποτε δρόμος θα σας οδηγήσει εκεί.

 

Ένα από τα μυστικά της ζωής είναι ότι αυτό που πραγματικά αξίζει να κάνουμε είναι ό,τι κάνουμε για τους άλλους.

 

Ξεκινήστε από την αρχή και συνεχίστε μέχρι να φτάσετε στο τέλος. Μετά σταματήστε.

 

Δεν μπορώ να επιστρέψω στο χθες – γιατί τότε ήμουν διαφορετικό άτομο.

 

Αντίθετα, αν ήταν έτσι, μπορεί να είναι; και αν ήταν έτσι, θα ήταν; αλλά καθώς δεν είναι, δεν είναι. Αυτή είναι η λογική.

 

Η απάντησή του έπεσε στο κεφάλι μου σαν νερό μέσα από κόσκινο.

 

Υπάρχουν τριακόσιες εξήντα τέσσερις ημέρες όταν μπορεί να λάβετε δώρα μη-γενεθλίων, και μόνο μία για δώρα γενεθλίων, ξέρεις.

 

«Αλλά δεν θέλω να πάω ανάμεσα σε τρελούς ανθρώπους», είπε η Αλίκη. «Ω, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά», είπε η γάτα. «Είμαστε όλοι τρελοί εδώ».

 

Όλα έχουν ένα ηθικό δίδαγμα, αρκεί να μπορείτε να το βρείτε.

 

Ποιος στον κόσμο είμαι; Α, αυτό είναι το υπέροχο παζλ.

 

Είναι μια κακή μνήμη που λειτουργεί μόνο προς τα πίσω.

 

Ο κανόνας είναι, μαρμελάδα αύριο και μαρμελάδα χθες – αλλά ποτέ μαρμελάδα σήμερα.

Δείτε Επίσης

Φροντίστε την αίσθηση και οι ήχοι θα φροντίσουν τον εαυτό τους.

 

Ενώ το γέλιο της χαράς είναι σε πλήρη αρμονία με το βαθύτερο νόημα της ζωής μας, το γέλιο της διασκέδασης πρέπει να διατηρείται έξω από αυτήν. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος από το να μαθαίνεις βλέποντας τα σημαντικά πράγματα σε ένα πνεύμα κοροϊδίας και να αναζητάς σε αυτά ευκαιρίες άσκησης εξυπνάδας.

 

«Όταν χρησιμοποιώ μια λέξη», είπε ο Humpty Dumpty με έναν περιφρονητικό τόνο, «αυτό σημαίνει ακριβώς αυτό που επιλέγω να σημαίνει – ούτε κάτι περισσότερο ούτε κάτι λιγότερο».

 

Αυτός είναι ο λόγος που ονομάζονται μαθήματα, γιατί μαθαίνουν από μέρα σε μέρα.

 

Πάντα να λέτε την αλήθεια, να σκέφτεστε πριν μιλήσετε και να το γράφετε αργότερα.

 

Ω, αυτή η αγάπη, είναι η αγάπη που κάνει τον κόσμο να γυρίζει.

 

Ποια μορφή παροιμίας προτιμάτε «Καλύτερα αργά από ποτέ», ή «Καλύτερα ποτέ παρά αργά;»

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top