Now Reading
Τα 5 must των καλοκαιρινών διακοπών για γονείς με μικρά παιδιά

Τα 5 must των καλοκαιρινών διακοπών για γονείς με μικρά παιδιά

Πώς να περάσουν γονείς και παιδιά υπέροχες και ξεκούραστες καλοκαιρινές διακοπές

Όταν γινόμαστε γονείς ακόμα και οι καλοκαιρινές διακοπές χρειάζονται οργάνωση και προετοιμασία. Για να είναι όμως πραγματικά διακοπές και να μπορέσετε κι εσείς να ξεκουραστείτε και όχι μόνο τα παιδιά, ακολουθούν μερικά tips που αν τα λάβετε υπόψη θα περάσετε όμορφες και αναζωογονητικές διακοπές – γιατί αυτό έχουμε όλοι περισσότερο ανάγκη αυτή την εποχή.

Μετακίνηση

Για να είναι όσο το δυνατόν ξεκούραστες οι διακοπές σας θα ήταν σοφό να επιλέξετε μια τοποθεσία που δεν απαιτεί πολλές και μεγάλες μετακινήσεις. Το ιδανικότερο θα είναι να βρείτε μια τοποθεσία κοντά, ή ακόμα και πάνω, στη θάλασσα. Όλοι γνωρίζουμε πως όταν μια οικογένεια έχει μωρό ή μικρό παιδί πάντα υπάρχουν άπειρα πράγματα που τη συνοδεύουν στις διακοπές.

Φαγητό

Για να είναι εύκολο το θέμα με το φαγητό θα πρέπει να σκεφτείτε λύσεις που δεν θα σας κουράσουν μέσα στις διακοπές σας. Καλό θα είναι δίπλα στον τόπο διαμονής σας να υπάρχει κάποια ταβέρνα ή εστιατόριο που να σερβίρει πρωινό, γεύματα ίσως ακόμα και ποτά για τους γονείς που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν το βράδυ. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα τότε επιλέξτε δωμάτιο ή διαμέρισμα με κουζινάκι για να μπορείτε να μαγειρέψετε τα βασικά του μωρού σας υγιεινά και οικονομικά!

Ασφάλεια

Είναι σημαντικό να έχετε φτιάξει το απαραίτητο οικογενειακό φαρμακείο των διακοπών το οποίο θα εμπεριέχει οτιδήποτε χρειάζεται για μικροατυχήματα. Είναι μέγιστης σημασίας να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα αντηλιακά ανάλογα με τις ηλικιακές ανάγκες των παιδιών σας.

Να ξέρετε πως η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία λειτουργεί αθροιστικά. Απ’ όσο πιο νωρίς και σε όσο πιο μεγάλο βαθμό έχει εκτεθεί ένα παιδί στον ήλιο τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσει ακόμη και αργότερα, ως ενήλικας, δερματικά προβλήματα που συνδέονται με την εκτεταμένη ηλιοέκθεση.

Τα βρεφικά αντηλιακά της FREZYDERM είναι ειδικά μελετημένα να σέβονται τη φυσιολογία του ευαίσθητου βρεφικού δέρματος. Ανακαλύψτε το Baby Sun Care SPF 25, αντηλιακό προσώπου και σώματος για βρέφη, μόνο με φυσικά φίλτρα. Έχει σύνθεση εμπλουτισμένη με Βιταμίνη Ε και Πανθενόλη και είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να καλύπτει τις ανάγκες που έχουν τα μωράκια, ώστε να χαίρονται τον ήλιο με ασφάλεια.
Είναι ανθεκτικό στο νερό και είναι ιδανικό για βρέφη και παιδιά, καθώς και για άτομα με ατοπική προδιάθεση ή/και δυσανεκτικά στα οργανικά φίλτρα.

Φυσικά υπάρχει και το Infant Sun Care SPF 50+ για νήπια, που προσφέρει αποτελεσματική πολύ υψηλή ηλιοπροστασία μόνο με φυσικά φίλτρα. Δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας με γαλάζιο φυτικό χρώμα, που υποδεικνύει την ακριβή περιοχή εφαρμογής, για να μη μένει ακάλυπτο και εκτεθειμένο στον ήλιο κανένα σημείο της ευαίσθητης νηπιακής επιδερμίδας. Παράλληλα, η εμπλουτισμένη του σύνθεση με χαμομήλι, προστατεύει από την αφυδάτωση και τους ερεθισμούς. Απορροφάται άμεσα και η γαλάζια χροιά φεύγει μετά την επάλειψη.

Παρέα

Οι πιο ξεκούραστες διακοπές για γονείς είναι αυτές που πραγματοποιούνται με παρέα άλλων γονέων με μικρά παιδιά! Αυτό βοηθάει στο να μπορούν τα παιδιά όσο γίνεται να παίξουν ή να απασχοληθούν παράλληλα αλλά και όσο περισσότεροι γονείς υπάρχουν τόσο μοιράζεται η κούραση και η ανάληψη ευθυνών. Όπως και να ‘χει μια παρέα που σας καταλαβαίνει και περνάει ακριβώς την ίδια φάση με εσάς είναι σημαντική για τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα παιδιά θέλουν παιδιά και οι μεγάλοι θέλουν παρέα!

Όχι μόνο… γονείς

Είτε καταφέρετε να πάτε κάπου για λίγο μόνο οι δυο σας είτε όχι, είναι σημαντικό στις διακοπές να βρίσκετε χρόνο μόνο για εσάς τους δύο. Σε ώρες που τα παιδιά κοιμούνται ή είναι απασχολημένα με τις δραστηριότητές τους, δημιουργήστε τις προϋποθέσεις για τις δικές σας στιγμές ως σύντροφοι. Το καλοκαίρι ευνοεί τον ρομαντισμό και είτε πρόκειται για μια βόλτα στην ακροθαλασσιά υπό το φως του φεγγαριού είτε μια κοινή συνεδρία σπα, το να εκφράσετε και να χαρείτε την αγάπη σας είναι απαραίτητο συστατικό για ευτυχισμένες οικογενειακές διακοπές.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top