Now Reading
Υπουργείο Παιδείας: Πως θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές λόγω καύσωνα – Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Υπουργείο Παιδείας: Πως θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές λόγω καύσωνα – Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά

Σε λίγο θα έχουν δημοσιοποιηθεί από το υπουργείο Παιδείας οδηγίες για τις Πανελλήνιες προς τα Λύκεια – εξεταστικά κέντρα (αλλά και στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια σύμφωνα με τις οποίες θα προβλέπεται η λειτουργία των κλιματιστικών, προμήθεια ανεμιστήρων από τους Δήμους , όπου δεν υπάρχουν κλιματιστικά, διάθεση νερού και χυμού στους εξεταζόμενους.

Επίσης, θα συνιστάται να διατίθενται στους εξεταζόμενους οι πιο δροσερές αίθουσες του Σχολείου. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, οι πρόεδροι των Εξεταστικών Κέντρων θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Οδηγίες θα δοθούν και στα Γυμνάσια και Λύκεια (Α’ και Β’ τάξη) σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή των ενδοσχολικών και απολυτηρίων εξετάσεων.

Σε ό,τι αφορά στα δημοτικά, θα υπάρχει η σύσταση να μην πραγματοποιείται το μάθημα της Γυμναστικής.

Η λίστα με τα κλειστά σχολεία:

Δήμος Μετεώρων

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου μειώνονται οι σχολικές ώρες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για τρεις μέρες ήτοι από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου αυστηρά μέχρι τις 11:30 και μετά τα σχολεία κλείνουν. 

Δήμος Χαλκιδέων

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού), από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Επισημαίνουμε ότι, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Δείτε Επίσης

Γενικές οδηγίες προφύλαξης

● Παραμονή σε χώρους που κλιματίζονται.

● Ντύσιμο ελαφρύ και άνετο με ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό, ώστε να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα.

● Χρήση καπέλου από υλικό που να επιτρέπει τον αερισμό του κεφαλιού.

● Χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών ηλίου με φακούς που προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.

● Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, ιδίως για τα βρέφη και τους ηλικιωμένους.

● Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας.

● Αποφυγή πολύωρων ταξιδιών με μέσα συγκοινωνίας που δε διαθέτουν κλιματισμό.

● Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

● Πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας και τοποθέτηση δροσερών επιθεμάτων στο κεφάλι και στο λαιμό.

● Μικρά σε ποσότητα και ελαφριά γεύματα φτωχά σε λιπαρά, με έμφαση στη λήψη φρούτων και λαχανικών.

● Λήψη άφθονων υγρών (νερού και χυμών φρούτων), ιδιαίτερα από τα βρέφη και τους ηλικιωμένους και αποφυγή του αλκοόλ. Αν η εφίδρωση είναι μεγάλη, συστήνεται η πρόσθετη λήψη μικρών δόσεων αλατιού.

● Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους, από τον οποίο θα λάβουν επιπρόσθετες οδηγίες ανάλογα με την κατάστασή τους καθώς και οδηγίες για την πιθανή αλλαγή της δοσολογίας της φαρμακευτικής τους αγωγής.

● Οι ηλικιωμένοι να μην εγκαταλείπονται μόνοι τους αλλά να εξασφαλίζεται κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

● Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής, και σε κάθε περίπτωση φυσικό αερισμό των χώρων. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Διαβάστε ακόμα: Καύσωνας: Ποια σχολεία θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ αύριο (11/06) | Alfavita

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top