Now Reading
Τα πιο ανεκτίμητα δώρα δεν είναι ακριβά!

Τα πιο ανεκτίμητα δώρα δεν είναι ακριβά!

Τα παιδιά δεν θέλουν πολλά για να είναι ευτυχισμένα, εμείς συνήθως τα κακομαθαίνουμε

Τα παιδιά δεν γεννιούνται με καταναλωτικές ανάγκες. Τα παιδιά γεννιούνται με την ανάγκη για αγάπη, στοργή και φροντίδα. Και όσο μεγαλώνουν, μεγαλώνουν και οι ανάγκες του να παίξουν, να μπορούν να εκφραστούν δημιουργικά και να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη. Στην εποχή μας, προσφέρουμε στα παιδιά μας περισσότερα απ’ όσα χρειάζονται ή έχουν ανάγκη και πολλές φορές –κατά λάθος– δεν τους δίνουμε αυτά που πραγματικά θέλουν ή τους κάνουν καλό!

Αυτό που κυρίως θέλουν και θα θέλουν πάντα τα παιδιά είναι χρόνο μαζί τους και διάθεση να παίξετε και να κάνετε από κοινού πράγματα. Για να τους κάνετε δώρα που θα θυμούνται και θα κρατάνε για πάντα στην καρδιά τους φροντίστε να διαθέτουν μερικά από τα παρακάτω χαρακτηριστικά: να προσφέρουν ευκαιρία για να κάνετε μαζί κάτι δημιουργικό, να δίνουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τη φαντασία, να γεννούν δυνατά συναισθήματα, να τα εκπλήσσουν, να δείχνουν ότι τα διαλέξατε για εκείνα.

Το πιο όμορφο παιχνίδι είναι αυτό που παίζουμε μαζί!

Κανένα παιχνίδι δεν είναι τόσο συναρπαστικό όταν το παίζεις μόνος σου ενώ από την άλλη ακόμα και το πιο απλό παιχνίδι γίνεται μοναδικό και ανεκτίμητο όταν το παίζουν μαζί με τους γονείς τους. Από το κρυφτό, το κυνηγητό, το πέτρα-ψαλίδι-χαρτί, το πρόσωπο-ζώο-πράγμα, τη monopoly, τα lego και τις κούκλες, ό,τι και να παίζετε όταν παίζετε μαζί αυτό είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι!

Φτιάξε μου έναν κόσμο!

Στα παιδιά αρέσουν να δημιουργούν και να φτιάχνουν κατασκευές ή χειροτεχνίες. Από ένα σετ ζωγραφικής μέχρι υλικά για κατασκευές και κολλάζ είναι μια ιδανική πρόταση για μικρούς καλλιτέχνες και ανήσυχα πνεύματα. Ιδικά αν καθίσετε μαζί τους για να φτιάξετε κάτι μαζί. Χαρτοκοπτική, γλυπτική, ακόμα και φωτογραφία – ανάλογα με την ηλικία τους μπορείτε να τους δωρίσετε κάτι που θα τους δώσει την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουν πολλές φορές και να φτιάξουν κάτι που θα μείνει, αφήνοντας τη δική τους σφραγίδα.

Δείξε μου τον κόσμο!

Τίποτα δεν αρέσει στα παιδιά περισσότερο από το να μαζεύουν εμπειρίες και υλικό για αναμνήσεις! Από μια βόλτα για πικνίκ, μια εκδρομή, ένα ταξίδι, μέχρι και μια επίσκεψη στο πλανητάριο, στο αστεροσκοπείο ή σε κάποιο μουσείο, ακόμα και αν δεν τους μείνει κάποιο «υλικό», χειροπιαστό ενθύμιο από αυτή την εμπειρία, είναι ένα δώρο πολύτιμο για αυτά!

Δείτε Επίσης

Εμείς είμαστε ένας δικός μας κόσμος!

Γράψτε μαζί μια ιστορία. Φτιάξτε ένα παζλ και κρατήστε το. Δημιουργήστε τα δικά σας επιτραπέζια παιχνίδια. Εφεύρετε από κοινού τα δικά σας παιχνίδια φαντασίας. Φανταστείτε τους δικούς σας ήρωες, δώστε τους όνομα και παίξτε σαν να βγήκατε μόλις από τις σελίδες ενός βιβλίου ή ενός κόμικ που φτιάχνετε μαζί με το παιδί σας. Φτιάξτε ένα κολλάζ ή ένα ημερολόγιο με σημαντικές σας κοινές στιγμές, στο οποίο να μπορείτε να προσθέτετε καινούργιες ιστορίες και να το ανανεώνετε. Καλλιεργήσετε τις δικές σας ξεχωριστές οικογενειακές παραδόσεις.

Είμαστε όμως και κομμάτι αυτού του κόσμου!

Κι επειδή αυτός ο κόσμος δεν θα κρατήσει για πάντα δίνουμε στα παιδιά μας δώρα που θα τους εμφυσήσουν την περιβαλλοντική ευαισθησία και το σεβασμό για τον πλανήτη μας αλλά και τους άλλους. Ένα ζωάκι κατοικίδιο είναι ένας φίλος ζωής, δεν είναι απλώς ένα δώρο. Το να δημιουργήσετε έναν κήπο μαζί με τα παιδιά σας είναι επίσης μια εμπειρία ζωής. Το να συμμετέχετε από κοινού σε κοινωφελείς δράσεις αλλά και σε εθελοντισμό δίνει στα παιδιά το δώρο της εκτίμησης, της αναγνώρισης και της ευγνωμοσύνης. Γιατί ευτυχία δεν είναι μόνο να μας κάνουνε δώρα, αλλά κάνουμε κι εμείς.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top