Now Reading
Τα νεογέννητα δεν χρειάζονται νερό ούτε στις υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα

Τα νεογέννητα δεν χρειάζονται νερό ούτε στις υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα

Μέχρι έξι μηνών για την ενυδάτωσή τους αρκεί το γάλα που πίνουν

Όταν έχει υπερβολική ζέστη όλοι μας υπενθυμίζουν να πίνουμε συνέχεια πολύ νερό για να αποφύγουμε την αφυδάτωση. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει για τα μωρά.

Οι γονείς μπορεί να ανησυχούν ότι τα νεογέννητά τους χρειάζονται νερό για να τα διατηρήσουν ενυδατωμένα στις καυτές θερμοκρασίες – αλλά αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία τους.

Οι παιδίατροι δηλώνουν ότι τα νεογνά κάτω των έξι μηνών δεν χρειάζεται να πίνουν νερό ή επιπλέον υγρά εκτός από το συνηθισμένο γάλα τους.

Ακόμα και σε ζεστό καιρό, συνήθως δεν θα πρέπει να προσφέρετε στο μωρό σας νερό εάν τα ταΐζετε με μητρικό γάλα, υποστηρίζουν, θα θηλάσουν απλώς πιο συχνά, εάν το χρειάζονται.

Τα νεφρά των μωρών είναι πολύ ανώριμα για να πίνουν υπερβολικό νερό. Οι ενήλικες αποτελούνται από 55-60% νερό, αλλά το μέσο μωρό είναι περίπου 75% νερό – αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μια μικρή ποσότητα νερού μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία στο σώμα του.

Δείτε Επίσης

Το νερό στα μωρά μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση ως αποτέλεσμα ανισορροπίας στους ηλεκτρολύτες. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές όπως πρήξιμο του εγκεφάλου, κατακράτηση και, σε ακραίες περιπτώσεις, θάνατο. Το στομάχι τους είναι τόσο μικροσκοπικό και μπορεί να γεμίσει εύκολα με νερό, καθιστώντας δύσκολο για αυτούς να αποκτήσουν την τροφή που χρειάζονται.

Μόλις το μωρό σας είναι έξι μηνών, μπορείτε να του προσφέρετε νερό απευθείας από τη βρύση αλλά όχι εμφιαλωμένο, καθώς μπορεί να περιέχει υπερβολικό άλας ή θειικό άλας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top