Now Reading
Τα καλύτερα δώρα για τα πρώτα Χριστούγεννα της ζωής του

Τα καλύτερα δώρα για τα πρώτα Χριστούγεννα της ζωής του

Συμβουλές για να κάνετε την καλύτερη επιλογή

Tα δώρα για τα πρώτα Χριστούγεννα ενός μωρού δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς πολύ δύσκολα τα μωρά θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους σε ένα παιχνίδι για αρκετή ώρα. Οι περισσότεροι γονείς επιθυμούν να αγοράζουν παιχνίδια ποιοτικά που θα απασχολήσουν το παιδί για αρκετούς μήνες και θα προσφέρουν διασκέδαση και μάθηση και πάντα ανάλογα με την ηλικιακή ανάγκη του παιδιού. Κάποια σημαντικά σημεία που θα πρέπει να γνωρίζουν, όμως, αν θέλουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για το παιχνίδι-δώρο ενός μωρού είναι τα παρακάτω:

1.Παιχνίδια που βοηθούν στη λεπτή κινητικότητα

Λεπτή κινητικότητα ονομάζουμε τις πιο λεπτές κινήσεις που κάνουν τα χέρια και τα δάχτυλα σε συντονισμό με τα μάτια. Η λεπτή κινητικότητα αρχίζει να αναπτύσσεται στον εγκέφαλο μαζί με την ικανότητα ενός μωρού να αισθάνεται μέσα από την όραση και την ακοή. Ένα μωρό δεν είναι σε θέση να πλησιάσει και να αρπάξει κάτι συγκεκριμένο, παρά μόνο αφού είναι σε θέση να το δει. Γύρω στους τρεις μήνες, η όραση, η ακοή και η μνήμη ενός βρέφους έχουν αναπτυχθεί αρκετά καλά ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν αντικείμενα και να προσπαθήσουν να τα πλησιάσουν σκόπιμα. Τότε τα μωρά μαθαίνουν σιγά σιγά πως για κάθε δράση υπάρχει και μία αντίδραση, ενώ ενισχύουν την αίσθησή τους ότι μπορούν να ελέγξουν τον κόσμο. Έτσι, μαθαίνουν πως αν πατήσουν ένα κουμπί αυτό μπορεί να παράγει ήχο ή κίνηση. Τέτοιου είδους παιχνίδια είναι σημαντικά για την ενεργοποίηση του βρεφικού εγκεφάλου γιατί βοηθούν στην καλύτερη αντίληψη του μωρού, την εγρήγορση και το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον.

To Linkimals™ Κοάλα το Αριθμούλι της Fisher-Price είναι ένα εκπαιδευτικό ζωάκι με φωτάκια, τραγουδάκια και φράσεις που μαθαίνει στα μωρά τους αριθμούς, πώς να μετράνε και τα σχήματα. Πατήστε τα κουμπιά στο δέντρο ή στριφογυρίστε τον κύκλο με τα σχήματα για μουσική, φωτάκια και φράσεις. (9+ μηνών)

To Linkimals™. Πάντα, ο Αγκαλίτσας, της Fisher-Price είναι ένα μαλακό εκπαιδευτικό ζωάκι με φωτάκια, τραγουδάκια και φράσεις που μαθαίνει στα μωρά σχήματα, αρίθμηση, χαιρετισμούς και τρόπους ευγενείας. Και όταν αυτό το Πάντα συναντάει άλλα φιλαράκια Linkimals™ τότε όλα μαζί μιλάνε, τραγουδάνε και φωτίζουν παρέα! (9+ μηνών)

Μπορείτε να συλλέξετε και άλλους φίλους-ζωάκια Linkimals™ για να τα δείτε να μιλάνε, να φωτίζουν και τραγουδάνε μεταξύ τους! (Το καθένα πωλείται ξεχωριστά και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.)

2. Παιχνίδια που ενισχύουν τη γλωσσική ανάπτυξη

Τα μωρά μπορούν να προσλαμβάνουν τους ήχους της γλώσσας που ακούνε στο περιβάλλον τους. Για να διευκολύνετε τη διαδικασία της γλωσσικής ανάπτυξής τους μπορείτε να τους μιλάτε πολύ, να ονοματίζετε πράγματα και να τους διαβάζετε βιβλία. Όσο περισσότερο εκτίθενται τα μωρά σε γλωσσικά ερεθίσματα, τόσο γρηγορότερα αρχίζουν να μαθαίνουν. Είναι απαραίτητο τα μωρά να μπορούν να εξασκήσουν τις γλωσσικές τους ικανότητες μέσα από συγκεκριμένα παιχνίδια που ονομάζουν τα γράμματα της αλφαβήτου και καθημερινές λέξεις για εμπλουτισμό λεξιλογίου. Μέσω της επανάληψης τα παιδιά χτίζουν ταχύτατα το λεξιλόγιό τους.

Καθώς το μωρό σας θα εξερευνά και θα παίζει, το Laugh & Learn® Smart Stages Εκπαιδευτικό Σκυλάκι (Μπλε & Ροζ) θα του παρουσιάζει 100 πρώτες λεξούλες, μέρη του σώματος, χρώματα και άλλα πολλά, κάνοντας τη μάθηση διασκεδαστική! Και επειδή κάθε μωρό αναπτύσσεται με τους δικούς του ρυθμούς, χάρη στην τεχνολογία Smart Stages μπορείτε να επιλέξετε το εκπαιδευτικό στάδιο που θέλετε σύμφωνα με τις ανάγκες του μωρού σας! (6-36 μηνών)

3.Παιχνίδια που ενισχύουν την ανάγκη για εξερεύνηση και μίμηση

Δείτε Επίσης

Όλα τα μωρά αγαπούν να εξερευνούν γιατί με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν τον κόσμο που τα περιβάλει. Η εξερεύνηση και το παιχνίδι είναι στενά συνδεδεμένα με τα παιδιά, αφού όταν τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι ένα παιχνίδι κάνει ήχο, επαναλαμβάνουν αυτόν τον ήχο. Τα μωρά μαθαίνουν σε μεγάλο βαθμό μέσω της επανάληψης. Το μπουσούλημα τους δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσουν ακόμα περισσότερο το περιβάλλον τους και να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους. Η ενθάρρυνση από τους γονείς σε νέες ανακαλύψεις βοηθάει πολύ στην αυτοπεποίθησή τους και δημιουργεί εμπιστοσύνη και ασφάλεια για νέες εξερευνήσεις.

Παράλληλα, η μίμηση ξεκινά από πολύ νωρίς στη ζωή ενός βρέφους και ενθαρρύνει τις κοινωνικές και συναισθηματικές του δεξιότητες.

Το Laugh & Learn® Smart Stages Εκπαιδευτική Στράτα Σκυλάκι (Μπλε & Ροζ) θα διασκεδάζει το μωρό σας καθώς μεγαλώνει, όταν θα παίζει καθιστό με τα παιχνίδια του ή όταν θα περπατάει γύρω γύρω. Με διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα μικρότερα μωρά και με 75 τραγουδάκια, ήχους, μελωδίες και φράσεις που θα ενθαρρύνουν τα μεγαλύτερα μωρά να περπατήσουν, επιβραβεύοντας κάθε βήμα τους! Χάρη στην τεχνολογία Smart Stages™, μπορείτε να επιλέξετε το επίπεδο μάθησης που ταιριάζει καλύτερα στο μωρό σας είτε έχει ανάγκη να εξερευνήσει, είτε να συμμετέχει, είτε να μιμηθεί. (6-36 μηνών)

H Fisher-Price κλείνει φέτος 90 χρόνια, πάντα με προσοχή στην ποιότητα και την ασφάλεια αλλά και με προσεκτικά μελετημένα προϊόντα μέσα από το Playlab

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top