TOP

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… τα στύβεις και φτιάχνεις υπέροχες σπιτικές λεμονάδες! Αλλά και αν δεν σου δώσει, πηγαίνει στο μανάβικο ή στη λαϊκή και αγοράζεις. Αυτή την εποχή τα λεμόνια είναι άφθονα, είναι ζουμερά, είναι σχεδόν γλυκά… και περιμένουν να μπουν στο ποτήρι… Και τα πιτσιρίκια περιμένουν επίσης το ποτήρι τους να γεμίσει και να ξαναγεμίσει… από λεμονάδα!

Φτιάξτε την όπως ο Άκης Πετρετζίκης

Συστατικά

  • 500γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. νερό
  • 700γρ. καθαρό χυμό λεμόνι
  • ξύσμα από 4 λεμόνια
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη το ξύσμα και το φρέσκο δυόσμο να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση και λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το χυμό λεμονιού που φροντίζουμε να είναι καθαρός χυμός..(δλδ. αφού στύψουμε τα λεμόνια περνάμε το χυμό και από ψιλή σήτα..)
  • Μόλις πάρει πάλι βράση… σβήνουμε το μάτι. κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.. και το αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσει…
  • Όταν κρυώσει το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλια και το κρατάμε στο ψυγείο μας… -Σερβίρουμε βάζοντας λίγο από το χυμό στο ποτήρι μας και αραιώνουμε με νερό ή ανθρακούχο νερό ή και σόδα… Σημείωση: αν δεν μας αρέσει ο δυόσμος μπορούμε να τον παραλείψουμε αλλά δική μου γνώμη είναι να το δοκιμάσετε… η λεμονάδα αυτή εκτός ότι σε ξεδιψά τις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού, είναι και περισσότερο χωνευτική λόγο του δυόσμου….

(περισσότερα εδώ)

Αν σας αρέσουν οι πειραματισμοί και οι αυτοσχεδιασμοί μπορείτε να προσθέστε τζίντερ στο βράσιμο, ή ξυλαράκι κανέλας ή φύλλα λεβάντας. Αν την προτιμάτε πιο υγιεινή μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με στέβια. Ιδιαίτερη είναι και η λεμονάδα που συνδυάζει το υποβρύχιο μαστίχας… Συνδυασμοί και επιλογές υπάρχουν αμέτρητες, βρείτε τι σας ταιριάζει και δημιουργήστε τη δική σας μοναδική συνταγή!

Καταχώρησε Σχόλιο