Now Reading
Συνταγή για να δοκιμάσει το παιδί σας μπρόκολο

Συνταγή για να δοκιμάσει το παιδί σας μπρόκολο

Εάν στα παιδιά σας δεν αρέσει πολύ το μπρόκολο ακόμα, η παρασκευή των μικρών μπουκιών τυριού με μπρόκολο, ίσως είναι το πιάτο που θα τα μεταπείσει.

Εάν στα παιδιά σας δεν αρέσει πολύ το μπρόκολο ακόμα, η παρασκευή των μικρών μπουκιών τυριού με μπρόκολο, ίσως είναι το πιάτο που θα τα μεταπείσει.

Πιστεύουμε πως τα παιδιά θα πρέπει να γεύονται και να δοκιμάζουν διαφορετικά φρούτα και λαχανικά. Κατά αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μαθαίνουν να απολαμβάνουν τη γεύση νέων τροφίμων και να ωριμάζουν τον ουρανίσκο τους.

Συνταγή για μπουκίτσες τυριού με μπρόκολο βήμα-βήμα

Η διαδικασία για να παρασκευαστούν αυτές οι μπουκίτσες τυριού με μπρόκολο δεν είναι περισσότερο περίπλοκη από την παρασκευή τηγανιτών. Αυτό το τυρένιο σνακ θα μπορούσε να είναι ένα καλό συνοδευτικό, ορεκτικό ή απλώς ένα σνακ. Συνδυάζουμε το σνακ αυτό με κοτόπουλο και ρύζι και τα παιδιά θα το λατρέψουν.
Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε, προσθέτοντας διαφορετικά υλικά. Δοκιμάστε κρεμμύδια, σκόρδο, πιπέρι ή ακόμα και τυρί τσένταρ.

Υλικά
• 2 φλιτζάνια – μπρόκολο σε φούντες
• 2 μεγάλα – αυγά
• ½ κουτάλι του γλυκού – αλάτι
• ½ φλιτζάνι – τριμμένη φρυγανιά
• ½ φλιτζάνι – τριμμένη παρμεζάνα
• 2 κουτάλια της σούπας – ελαιόλαδο

Οδηγίες
1. Μαγειρεύουμε το μπρόκολο στον ατμό μέχρις ότου γίνει αρκετά μαλακό ώστε να μπαίνει μέσα ένα πηρούνι.
2. Προσθέστε το μπρόκολο, τα αυγά, το αλάτι, την τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ψιλοκομμένο. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας κάθε φορά, μετατρέψτε το μείγμα σε μπάλες.
3. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Ρίξτε τις μπάλες του μείγματος μπρόκολου στο καυτό λάδι, απλώστε τις μπάλες με μια σπάτουλα. Μαγειρέψτε και τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν τραγανές.
4. Σερβίρετε τις μπουκίτσες μπρόκολου ζεστές.

Μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα ή με σάλτσα γιαουρτιού.
Ετοιμάστε αυτό το πιάτο για το επόμενο γεύμα σας οπωσδήποτε. Δε θα απογοητευτείτε.

Όλγα Κουνάρη

www.mathainodiatrofi.org

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top