Now Reading
Πώς να συνδεθείτε με το μωρό σας μέσα από τη ρουτίνα αλλαγής πάνας

Πώς να συνδεθείτε με το μωρό σας μέσα από τη ρουτίνα αλλαγής πάνας

6 τρόποι να γνωρίσετε το μωρό σας με διαφορετικό τρόπο και να πάρετε μια ανάσα

Η στιγμή της αλλαγής της πάνας είναι μια μικρή ιεροτελεστίας αγάπης. Είναι ένα μικρό pause που πατάτε, όχι μόνο για να ικανοποιήσετε μια σημαντική ανάγκη του μωρού σας προκειμένου να νιώσει στεγνό και καθαρό αλλά κυρίως για να συνδεθείτε μαζί του. Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτή τη ρουτίνα στο έπακρο ώστε να γίνει μια εξαιρετική εμπειρία τρυφερότητας και για τους δυο σας.

Εμπιστοσύνη

Μέσα από διαδικασίες που μετατρέπονται σε καθημερινή ρουτίνα, όπως είναι η αλλαγή της πάνας, δημιουργείται ένας συγκεκριμένος «ρυθμός» στον κόσμο του μωρού σας, καθώς και η αίσθηση ότι ο κόσμος του είναι ασφαλής και αξιόπιστος. Σίγουρα, μπορεί να υπάρξουν και στιγμές ή μέρες που δεν θα είναι πάντα προβλέψιμες, αλλά και αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα. Από την άλλη, το τρυφερό σας άγγιγμα και η παρουσία σας εκεί το κάνουν να νιώθει σημαντικό και σεβαστό και γεμίζει τη σχέση σας εμπιστοσύνη.

Σύνδεση

Ακόμα και η στάση που παίρνει το μωρό για να γίνει η αλλαγή πάνας είναι η κατάλληλη προκειμένου να έρθετε πιο κοντά με το μωρό σας και να συνδεθείτε. Εσείς βρίσκεστε ακριβώς πάνω από το μωρό σας και το πρόσωπό σας βρίσκεται στην ιδανικότερη απόσταση για να έχετε οπτική επαφή και επικοινωνία.

Γνωρίζω το μωρό μου

Η αλλαγή της πάνας σάς δίνει μια μοναδική ευκαιρία να μπορέσετε να απορροφήσετε τα σημάδια που σας δείχνει το μωρό σας και να κατανοήσετε καλύτερα τις ανάγκες του. Με αυτόν τον τρόπο θα «γνωρίσετε» καλύτερα το μωράκι σας μέσα από το σώμα του, τις εκφράσεις του και τις αντιδράσεις του σε κάθε επαφή του μαζί σας και σίγουρα αυτό θα σας φέρει πιο κοντά.

Ευκαιρία μάθησης

Κατά τη διάρκεια της αλλαγής της πάνας το μωρό σας έχει ξεκινήσει ήδη τα πρώτα του μαθήματα «αυτογνωσίας». Κάθε φορά που το αλλάζετε, νιώθει το σωματάκι του γυμνό, αισθάνεται την κάθε του κίνηση και έχει οπτική επαφή με τα μέλη του σώματός του τη στιγμή που τα κουνάει.

Η φωνή σας λειτουργεί ως το σημείο αυτοσυγκέντρωσής του και αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τη μετέπειτα διαδικασία της γλωσσικής του μάθησης. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με εσάς που για εκείνη τη στιγμή το ίδιο το μωρό αποτελεί το δικό σας σημείο αναφοράς και συγκέντρωσης και γίνεται το επίκεντρο της προσοχής σας, με αποτέλεσμα η σύνδεση και η επαφή σας να γίνεται ολοένα και πιο δυνατή.

Πάρτε μια ανάσα

Πολλές φορές ακόμα και μια τόσο τρυφερή στιγμή με το μωρό σας, όπως είναι η αλλαγή της πάνας, μπορεί να μετατραπεί σε ρουτίνα ειδικά όταν έχετε στο κεφάλι σας χίλιες δουλειές και υποχρεώσεις που τρέχουν. Όταν οι γονείς αντιμετωπίζουν την αλλαγή της πάνας σαν κάτι που απλά πρέπει να διεκπεραιώσουν γρήγορα, τότε η διαδικασία παύει να είναι διασκεδαστική και για το μωρό. Αν το δείτε όμως σαν μια ευκαιρία για να πάρετε μια ανάσα από την εξωτερική πραγματικότητα και να διαθέσετε μερικά λεπτά να ξανασυνδεθείτε με το μωράκι σας, τότε μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τη δική σας ψυχική ηρεμία και του μωρού σας.

Κάντε το απόλαυση

Για να είναι η αλλαγή της πάνας μια θετική εμπειρία για το μωρό σας είναι σημαντικό να είναι απολαυστική. Αρχικά λοιπόν είναι σημαντικό να μην έχει το μωράκι σας ερεθισμούς και κοκκινίλες στο δερματάκι του, για αυτό να έχετε φροντίσει να έχετε προϊόντα κατάλληλα για το δέρμα και τις ανάγκες του.

Τα προϊόντα Mustela® όχι μόνο είναι κατάλληλα για χρήση από την πρώτη ημέρα της γέννησης του μωρού, αλλά είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα βρέφη, τα μωρά και τα παιδιά!

Δείτε Επίσης

Πιο συγκεκριμένα εμείς σας προτείνουμε τα παρακάτω:

κρέμα αλλαγής πάνας νέας γενιάς Mustela® VBC 123 με 3πλή δράση, περιέχει 98% συστατικά φυσικής προέλευσης και έχει κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, αφού σύμφωνα με έρευνες σε 80% των μωρών μειώθηκαν οι ερεθισμοί & οι κοκκινίλες!

-Τα Μωρομάντηλα Καθαρισμού Mustela® είναι κατάλληλα για τη μηρογεννητική περιοχή, αλλά και για όλο το σώμα γιατί περιέχουν Αλόε Βέρα και το βασικό ενεργό συστατικό, το αβοκάντο, που φροντίζουν την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα την ενυδατώνουν.

Και ιδανικό για τις βόλτες:

To Νερό Καθαρισμού χωρίς ξέβγαλμα Mustela® είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό της περιοχής της πάνας αλλά και για όλο το σώμα, ακόμα και για το πρόσωπο, χωρίς να χρειάζεται ξέβγαλμα! Τα συστατικά του είναι 98% συστατικά φυσικής προέλευσης.

 

Όλα τα προϊόντα Mustela® διατίθενται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε εξειδικευμένα σημεία πώλησης

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top