Now Reading
Συνέντευξη με τις Ελεάνα Μαργαρίτη και Έλλη Δαβάκη για την Χάρτινη Πόλη

Συνέντευξη με τις Ελεάνα Μαργαρίτη και Έλλη Δαβάκη για την Χάρτινη Πόλη

Τα πάντα για την παιδική διαδραστική εγκατάσταση Χάρτινη Πόλη.

Τι είναι η Χάρτινη Πόλη;

Είναι μια πρωτότυπη διαδραστική εγκατάσταση που απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και στους γονείς/συνοδούς τους και φιλοξενείται σε ένα ενιαίο βιομηχανικό χώρο 250 τμ. Οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες θα αφεθούν ελεύθεροι να βιώσουν την ξεχωριστή αυτή εμπειρία, να παίξουν και να δημιουργήσουν. Με τη διακριτική καθοδήγηση εμψυχωτών και αντλώντας έμπνευση από τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία στο χώρο, τα παιδιά και οι συνοδοί τους θα φτιάξουν τις δικές τους κατασκευές ή θα τροποποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες, οι οποίες στη συνέχεια θα αποτελέσουν μέρος του συνόλου, μέρος της χάρτινης πόλης.

Τι ακριβώς καλείται να κάνει ο επισκέπτης της πόλης αυτής;

Καταρχάς καλείται να διασκεδάσει! Καλείται να περιηγηθεί, να πειραματιστεί, να συνεργαστεί και να δημιουργήσει, προσθέτοντας το δικό του, μικρό ή μεγάλο, λιθαράκι στο χτίσιμο της πόλης αυτής. Με πρώτες ύλες ευτελή υλικά, όπως χαρτοκιβώτια, χαρτόνι, πολύχρωμες αυτοκόλλητες ταινίες, εφημερίδες, κόλλες και ψαλίδια, μικροί και μεγάλοι μετατρέπονται σε αρχιτέκτονες, πολεοδόμους, συγκοινωνιολόγους, μηχανικούς για να κατασκευάσουν, και στη συνέχεια να κατοικήσουν, τις δικές τους πόλεις, γειτονιές, πλατείες, δρόμους.

Ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα; Πώς θα μοιάζει η πόλη αυτή;

Δείτε Επίσης

Όπως και στις πραγματικές πόλεις έτσι και εδώ, η πόλη είναι ζωντανή, μεταμορφώνεται ανάλογα με τις κυρίαρχες αξίες των κατοίκων που την οικοδομούν και την βιώνουν. Έτσι και εδώ ο καθένας είναι ελεύθερος να προσθέσει, να τροποποιήσει και να δημιουργήσει, λειτουργώντας σε ομάδα ή μεμονωμένα, συντελώντας έτσι με τον τρόπο του στο τελικό αποτέλεσμα.

Ποιος είναι ο σκοπός της Χάρτινης Πόλης;

Σκοπός της είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με έννοιες της αρχιτεκτονικής και του πολεοδομικού σχεδιασμού, να τα εξοικειώσει με τον χώρο και το συμβολισμό του αλλά πρωτίστως να τα διασκεδάσει, επιτρέποντάς τους να εκφραστούν ελεύθερα, συμμετέχοντας σε ένα ελεύθερο, μη δομημένο παιχνίδι με απλά υλικά, το οποίο αφήνει χώρο στη φαντασία και τη δημιουργική εκτόνωσή τους.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top