Now Reading
Στίβεν Χόκινγκ & Ντέιβιντ Μπόουι – γεννημένοι 8 Ιανουαρίου

Στίβεν Χόκινγκ & Ντέιβιντ Μπόουι – γεννημένοι 8 Ιανουαρίου

Ο ένας με την επιστήμη κι ο άλλος με τη μουσική κατέκτησαν κι οι δύο τα “αστέρια” – κι είναι και ήρωες παιδικών βιβλίων

Παράλληλα με τη σειρά “Μικρά κορίτσια με Μεγάλες Ιδέες” οι εκδόσεις Παπαδόπουλος εγκανίασαν τη σειρά “Μικρά αγόρια με μεγάλες ιδέες” και επέλεξαν να ξεκινήσουν τη σειρά με δύο λαμπρά παραδείγματα. Με τον Στίβεν Χόκινγκ και τον Ντέιβιντ Μπόουι – οι οποίοι μάλιστα έτυχε να έχουν γεννηθεί την ίδια ημερομηνία, στις 8 Ιανουαρίου, του 1942 ο πρώτος και του 1947 ο δεύτερος – και οι δύο ωστόσο ξεχώρισαν και είχαν την δική τους ιδιαίτερη σχέση με τα αστέρια και το διάστημα. Το άστρο τους συνεχίζει να λάμπει και οι δύο αποτελούν ισχυρές πρότυπα για τα σημερινά παιδιά – τα δύο αυτά εικονογραφημένα παιδικά βιβλία γίνονται μια πολύ εξαιρετική αφορμή ώστε οι μικροί αναγνώστες (και των δύο φύλων) να τους γνωρίσουν καλύτερα.

Στίβεν Χόκινγκ

των Maria Isabel & Sanchez Vegara

εικονογράφηση: Matt Hunt

μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη

Ο Στίβεν Χόκινγκ γεννήθηκε στην Οξφόρδη και πέθανε στο Κέιμπριτζ στις 14 Μαρτίου 2018. Σπούδασε Φυσική στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Σε νεαρή ηλικία διαγνώσθηκε με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, ασθένεια που τον έκανε σιγά σιγά να χάνει τον έλεγχο του σώματός του. Αυτό δεν τον έκανε να το βάλει κάτω, συνέχισε τις σπουδές του κι έγινε καθηγητής κι ερευνητής. Επικεντρώθηκε στην κοσμολογία και ανακάλυψε ότι οι μαύρες τρύπες δεν είναι εντελώς… μαύρες! Με τα δημοφιλή του βιβλία άλλαξε την άποψή μας για το σύμπαν.

 

Ντέιβιντ Μπόουι

των Maria Isabel & Sanchez Vegara

Δείτε Επίσης

εικονογράφηση: Ana Albero

μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη

Γεννήθηκε με το όνομα Ντέιβιντ Τζόουνς στο Λονδίνο και πέθανε στη Νέα Υόρκη στις 10 Ιανουαρίου του 2016. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με πάθος με τη μουσική, τον χορό και τη  ζωγραφική. Έπαιξε σε διάφορα συγκροτήματα και άλλαξε το όνομά του σε Μπόουι για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Η πρώτη του επιτυχία,το τραγούδι με τίτλο “Space Oddity”, ακούστηκε στην τηλεόραση την ώρα που η αποστολή Απόλλων 11 προσεδάφισε τους πρώτους ανθρώπους στη Σελήνη το 1969. Ξεχώρισε για τις μεταμορφώσεις του και τη σκηνική του παρουσία αλλά και το μουσικό του ταλέντο. Ηχογράφησε 26 άλμπουμ, δεν σταμάτησε ποτέ να πειραματίζεται και να καινοτομεί.

Σήμερα που είναι η μέρα των “γενεθλίων’ και των δύο αυτών σπουδαίων προσωπικοτήτων, τούς τιμάμε ξεφυλλίζοντας αυτά τα δύο ιδιαίτερα παιδικά βιβλία με τον προσιτό και έξυπνο λόγο και την πολύ πετυχημένη και ζωντανή εικονογράφηση – κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top