TOP

Η δημοφιλής σε μικρούς και μεγάλους κέτσαπ δίνει τη δικής της ξεχωριστή γεύση και αποτελεί μία εύκολη και γρήγορη λύση για να νοστιμίσουμε αρκετά φαγητά. Η χρήση της όμως έχει άρρηκτα συνδεθεί με την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού καθώς σχεδόν πάντα συνοδεύει τηγανητές πατάτες, μπέργκερς, σάντουιτς κ.α. Η έτοιμη κέτσαπ του εμπορίου περιέχει επίσης μεγάλη ποσότητα ζάχαρης αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την ημερήσια πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων στη διατροφής μας.

Μπορούμε όμως να παρασκευάσουμε τη δική μας σπιτική κέτσαπ και να μη στερηθούμε την αγαπημένη μας γεύση.  Η συνταγή που προτείνουμε περιέχει λίγη ζάχαρη και έχει ως βάση της το ελαιόλαδο, τα φρέσκα λαχανικά και διάφορα μπαχαρικά.

Υλικά:

2 κ .σ. ελαιόλαδο

3 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

600 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

2 σκελίδες σκόρδο

100ml ξίδι

1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη

2 κ .γλ. μουστάρδα

1/2 κ .γλ. μπαχάρι σε σκόνη

1/2 κ .γλ. γαρίφαλο σε σκόνη

1/2 κ .γλ. αλάτι

1/2 κ .γλ. πιπέρι

Εκτέλεση:

1 . Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για

3-4 λεπτά.

2 . Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την

κατσαρόλα για 30 λεπτά.

3 . Πολτοποιούμε την κέτσαπ στο μίξερ.

4 . Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζουμε για άλλα

30΄σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει.

5 . Διατηρείται στο ψυγείο.

Η «Μαθαίνω Διατροφή» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που μάχεται για μια καλύτερη διατροφή στην Ελλάδα.

www.mathainodiatrofi.org

Καταχώρησε Σχόλιο