Now Reading
Σήμερα φτιάχνουμε Gluhwein

Σήμερα φτιάχνουμε Gluhwein

Το παραδοσιακό xmas κρασί σε ωφελεί

Συντάκτης: Νανά Χατζή

Όπως κάθεσαι κι απολαμβάνεις το παραδοσιακό κρασί σου, πλάι στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, μάλλον σκέφτεσαι ότι με το αλκοόλ επιβαρύνεις την υγεία σου. Κι όμως το  Gluhwein, το κρασί που προσφέρεται στις γιορτές  στην Αυστρία & Γερμανία  έχει πολλές χάρες για τον οργανισμό σου. Καταρχήν έχει αντιγηρατική δράση: Η ουσία ρεσβερατρόλη που υπάρχει στο κόκκινο κρασί πιστεύεται ότι βοηθά στην αναζωογόνηση των κυττάρων και στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Η κανέλα στο ζεματισμένο κρασί έχει αποδειχθεί ότι έχει ισχυρό αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα, μειώνοντας το πρήξιμο και αποκαθιστώντας τη φυσιολογική λειτουργία των ιστών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα.
Τα αντιοξειδωτικά μέσα στο κόκκινο κρασί και στα γαρύφαλλα που περιέχει, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής.
Επιπλέον, το κάρδαμο, μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του εγκεφάλου, στη μείωση της κόπωσης, του άγχους και του άγχους και στη βελτίωση της συγκέντρωσης.

Θα χρειαστούμε:

– 1 λίτρο κόκκινο κρασί Cabernet, ή ένα άλλο κρασί  με δυνατό σώμα

– 2 με 3 στικ κανέλας

– δαμάσκηνα

– 1 πορτοκάλι

– 4 γαρύφαλλα

– μια βανίλια

– 4 σπόρους κάρδαμο

– 100 γρ. τζίντζερ

– 2 αστεροειδείς γλυκάνισους

– 2 κλαδάκια δεντρολίβανο

Δείτε Επίσης

– 100 γρ. κονιάκ

– 125 γρ.  μέλι

– Πρώτα αφήνουμε όλα τα υλικά για μια νύχτα μέσα στο κρασί, για να πάρει το μείγμα όλες τις μυρωδιές.

– Την άλλη μέρα το ζεσταίνουμε για δέκα λεπτά περίπου.  Προσοχή δεν το αφήνουμε να βράσει γιατί θα εξατμιστεί το αλκοόλ.

– Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κονιάκ.

– Σερβίρουμε σε κούπες ή γυάλινα ποτήρια και βάζουμε σε κάθε ποτήρι ένα στικ κανέλας, ένα γλυκάνισο και μια φέτα πορτοκάλι.

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top