Now Reading
Σάλος στην Αμερική για την επιλογή της ηθοποιού στη μεταφορά της Μικρής Γοργόνας

Σάλος στην Αμερική για την επιλογή της ηθοποιού στη μεταφορά της Μικρής Γοργόνας

Αντιδράσεις ξεσήκωσε το όνομα της νεαρής Halle Bailey γιατί δεν είναι «λευκή και κοκκινομάλλα»

Πριν λίγες μέρες η Disney ανακοίνωσε ότι η νεαρή ταλαντούχα ηθοποιός και τραγουδίστρια Halle Bailey πρόκειται να ενσαρκώσει την Άριελ, στη live-action μεταφορά στην κινηματογραφική ηρωίδα της σειρά κινουμένων σχεδίων «Μικρή γοργόνα». Πολύς κόσμος θεωρεί την επιλογή αυτή ιδανική, αλλά δεν ήταν λίγες και οι αρνητικές αντιδράσεις που έφτασαν σε ακραίες ρατσιστικές δηλώσεις.

Σε λίγες ώρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν γεμίσει με σχόλια του τύπου ότι μια μαύρη γυναίκα δεν γίνεται να παίξει την Άριελ. Έφτασαν μάλιστα να χαρακτηρίσουν την επιλογή αυτή ως διάκριση κατά των κοκκινομάλληδων κοριτσιών…

Οι αντιδράσεις ήταν υπερβολικές λες και δεν υπάρχουν αξιόλογοι ρόλοι ξαφνικά για λευκές ηθοποιούς ή σαν να επρόκειτο από τη μια στιγμή στην άλλη να μπουν στο περιθώριο οι κοκκινομάλλες… Μέχρι που έφτασαν στο σημείο να βγάλουν το hashtag #NotMyAriel που έγινε viral ενώ συσπειρώθηκαν σε τέτοιο βαθμό που οργάνωσαν αιτήσεις με αναφορές στον Change.org για να αποσυρθεί η Bailey από το ρόλο.

Η εταιρεία που εκπροσωπεί την ταινία για να σταματήσει τον σάλο εξέδωσε το εξής δελτίο τύπου: «Ναι. Ο αρχικός συγγραφέας της Μικρής Γοργόνας ήταν Δανός. Η Αριέλ … είναι γοργόνα. Ζει σε ένα υποβρύχιο βασίλειο στα διεθνή ύδατα και μπορεί να πάει για κολύμπι όπου θέλει … Αλλά για λόγους συμφωνίας, ας πούμε ότι και η Ariel είναι Δανή. Οι δανέζες γοργόνες μπορεί να είναι μαύρες επειδή οι Δανοί *άνθρωποι* μπορεί να είναι μαύροι. Η Ariel μπορεί να γλιστρήσει μέχρι την επιφάνεια ανά πάσα στιγμή με τους φίλους της Scuttle και τον * ahem * Τζαμαϊκανό καβούρι Sebastian (συγνώμη, Flounder!). Οι μαύροι Δανοί μπορούν επίσης * γενετικά * (!!!) να έχουν κόκκινα μαλλιά».

Δείτε Επίσης

Ελπίζουμε να καταλαγιάσουν οι αρνητικές αντιδράσεις και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Είναι ωστόσο λυπηρό να συμβαίνουν ακόμα στις μέρες μας τέτοια ρατσιστικά παραληρήματα – κρίμα, και πάνω που είχαμε πρόσφατα χαρεί για την πρώτη έγχρωμη Barbie σε αναπηρικό καροτσάκι…

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top
×