Now Reading
Πώς να περάσετε οικογενειακώς το πιο τέλειο σαββατοκύριακο, 15-16/2

Πώς να περάσετε οικογενειακώς το πιο τέλειο σαββατοκύριακο, 15-16/2

Γιατί οι καλύτερες στιγμές είναι αυτές που ζούμε με τα παιδιά μας!

ΣΙΝΕΜΑ

13 Φεβρουαρίου 2020 στα VILLAGE CINEMAS
Σύμφωνα με έναν διάσημο γερμανικό θρύλο, τα σκανταλιάρικα ξωτικά της Κολονίας ήταν πλάσματα που βοηθούσαν τους τεχνίτες κρυφά τη νύχτα. Πριν από 200 χρόνια όμως, η κακόβουλη σύζυγος ενός ράφτη τα έδιωξε και αυτά έφυγαν για πάντα. Από τότε, οι Σκανταλιάρηδες κρύβονται στις μυστικές υπόγειες κατοικίες τους, όπου απαγορεύεται κάθε επαφή με τον κόσμο από πάνω, ειδικά με τους ανθρώπους. Μία μέρα, όμως, η ζωηρούλα Έλφι αποφασίζει να μην ανεχτεί άλλο αυτούς τους περιορισμούς. Μαζί με δύο φίλους της, τον Κιπ και τον Μπακ, σκαρφαλώνει στην επιφάνεια της γης, αποφασισμένη να βρει τον πραγματικό της προορισμό στη ζωή. Μετά από ξεκαρδιστικές περιπέτειες, η Έλφι πιάνει φιλίες με τον γκρινιάρη ζαχαροπλάστη Θίο και όλοι μαζί οι Σκανταλιάρηδες καταλαβαίνουν ποιος είναι ο σκοπός τους στη ζωή: να βοηθάνε τους άλλους!

 

EΚΘΕΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Η μεγαλύτερη έκθεση Ρομποτικής στην Ευρώπη έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μια συναρπαστική διαδραστική εμπειρία που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους

Από τον Φεβρουάριο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Ανακαλύψτε μερικά από τα πιο σύγχρονα ρομπότ στον κόσμο, περιηγηθείτε στις μοναδικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και ζήστε μια απόλυτη εμπειρία στη μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Γνωρίστε το ντροπαλό γαλλικό ανδροειδές ρομπότ Reety, τον Pepper, τον Pando, τον Aibo το μοναδικό ρομπότ-σκύλο από την Ιαπωνία, την αξιαγάπητη Kiki, τον τέταρτης γενιάς Promobot V4, αλλά και τον CocioBot από την Βρετανία που συνεχώς αλλάζει πρόσωπα και εκφράσεις…

Παίξτε με τις απίστευτες ρομπότ-μέδουσες, γνωρίστε το πρώτο ρομπότ –ψάρι που δημιουργήθηκε ποτέ, κάντε μια βόλτα με το ηλεκτρικό σκούτερ, παρακολουθήστε το εντυπωσιακό Theater of Robots και το φαντασμαγορικό Tesla Show και δοκιμάστε τις απίθανες φιγούρες του απόλυτου dance game Just Dance με τον αισθητήρα kinect.

Ακόμα, παίξτε με το Bb8 droid, δοκιμάστε τη κάσκα Μικτής Πραγματικότητας Hololens, παίξτε με το Sony xperia projection game, το οποίο μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια σε μία διαδραστική οθόνη αφής, θαυμάστε 3D εκτυπωτές, γίνετε για λίγο αστροναύτης, κάντε μία βόλτα στον γαλαξία μας και ζήστε τη ζωή ενός αστεριού… Αυτά και άλλα πολλά σας περιμένουν στην μεγαλύτερη έκθεση Ρομποτικής που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, την City of Robots.

Τιμή εισιτηρίου για σχολεία: 7 ευρώ.

Παράλληλα, όσοι επισκέπτες επιθυμούν, θα έχουν και τη δυνατότητα να πειραματιστούν με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας στο Πρότυπο Διαδραστικό Κέντρο Ψηφιοποίησης και Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών (Future Reality) του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Η είσοδος στο Future Reality είναι δωρεάν.

 

Ταξίδι στη Μυθολογία για μικρά παιδιά

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΗΕΝS FOR KIDS – 16/2 12.00-13.15

ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Mετά την επιτυχημένη ξενάγηση στους ιστορικούς λόφους της Αθήνας,στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, η ομάδα του athensforkids επιστρέφει με την διάσημη ξενάγηση που περιμένουν όλα τα παιδιά!
Ένα ταξίδι στην αγαπημένη μυθολογία ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά με πρωταγωνιστές τους θεούς του Ολύμπου και όχι μόνο.
Ηλικίες :5-6 ετών
Κλείστε έγκαιρα τη θέση σας γιατί είναι περιορισμένες.
Διάρκεια: 1.15
Κόστος: παιδί 10ευρώ, ενήλικας 5ευρώ
περιορισμένος αριθμός παιδιών ανά ομάδα.

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο για το μουσείο που θα πληρώσετε εκεί.
10 ευρώ για 1 ενήλικα.
παιδιά δωρεάν
Για κρατήσεις μόνο με αποστολή email
email: info@athensforkids.com

Η ξενάγηση υλοποιείται από πιστοποιημένο ξεναγό και δεν σχετίζεται με το μουσείο. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο από μουσειολόγο Μουσειοπαιδαγωγό και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Athensforkids

 

EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

“Από τον Ματίς στον Πικάσσο και τα Τετράδια (Cahiers) του 21ου αιώνα”
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 7 έως 11 χρόνων στην έκθεση “Christian Zervos & Cahiers d’Art. H Αρχαϊκή Στροφή”
16/2 12.00-13.30

Γιατί ένα περιοδικό τέχνης με την ονομασία “Τετράδια” γίνεται τόσο σημαντικό στο Παρίσι; Τι πέτυχε στον καιρό του; Ο εμπνευστής του, ένας σπουδαίος Έλληνας, ο Christian Zervos, κατάφερε να συνεργαστεί με τους πιο πρωτοπόρους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα και να τους συστήσει στο κοινό προβάλλοντας μάλιστα τους δεσμούς με την αρχαία ελληνική και μεσογειακή τέχνη. Τα παιδιά από 7 έως 11 χρόνων θα δημιουργήσουν τα δικά τους “Τετράδια” εξερευνώντας επίκαιρα θέματα από τις προσωπικές τους καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Πειραιώς 138 Τηλέφωνο: 210 345 3111

Αποκριάτικο θεατρικό εργαστήρι
Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, 11:00 – 12:00 & 12:00 – 13:00

Στις 16 Φεβρουαρίου δύο μοναδικά αποκριάτικα εργαστήρια σας περιμένουν στον πολυχώρο Mimi & Mou για παιδιά 4-12 ετών στο κέντρο της Αθήνας!

Φορέστε τις αποκριατικές στολές σας κι ελάτε να φτιάξουμε από την αρχή μια νέα ιστορία μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και να κατασκευάσουμε αποκριάτικές μάσκες στο εικαστικό μας εργαστήρι στον πολυχώρο Mimi & Mou!

«Μια φορά και έναν καιρό, αλλόκοτα συνέβαιναν σε κάθε σπιτικό. Λες κι είχε εκείνη η Χώρα τρελαθεί και κάθε μέρα ήταν αποκριάτικη γιορτή!»

…Έτσι ξεκινά η ιστορία μας φέτος και οι μικροί καρναβαλιστές θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της. Όλες οι καρναβαλικές στολές θα μπουν στις σελίδες ενός αλλιώτικου παραμυθιού, γεμάτο απρόοπτα και αστείες συγκυρίες.

Παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμοί, παντομίμα και χορός είναι η αποκριάτικη γιορτή μας και… «η ιστορία για να ολοκληρωθεί, πρέπει να γραφτεί από την αρχή».

Αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι
Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, 12:00 – 13:00 & 13:00 – 14:00

Χαρτόκουτα μεταμορφώνονται σε αποκριάτικες μάσκες και παίρνουν μορφές ηρώων από το πολύχρωμο πανηγύρι των ζώων. Κόβουμε, βάφουμε με τέμπερες, διακοσμούμε με φτερά, κουμπιά, υλικά κολάζ και ανακύκλωσης , γκοφρέ χαρτιά και χρυσόσκονη. Φοράμε τις δημιουργίες μας και μεταμορφωνόμαστε σε χαρούμενους μασκαράδες.

Ζωοδόχου Πηγής 58 (Στάση μετρό: Πανεπιστήμιο)

Ηλίας Κουνέλας / ΝΑ ΒΓΩ ΛΙΓΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ / Θέατρο Τέχνης

Το «Nα βγω λιγάκι στον Αέρα» είναι ο τίτλος μιας ραδιοφωνικής εκπομπής που ασχολείται με τους προσανατολισμούς και τους αποπροσανατολισμούς των εφήβων. Η εκπομπή που παρακολουθούμε έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Οι δύο νέοι προσκεκλημένοι νιώθουν μια απεριόριστη αισιοδοξία για το μέλλον. Δεν φοβούνται τίποτα.

Δείτε Επίσης

Δεν βλέπουν κανένα κακό μπροστά τους. Από την άλλη, η δημοσιογράφος της εκπομπής, τη μέρα που τους δέχεται στο ραδιοφωνικό στούντιο βρίσκεται σε κάπως ευάλωτη κατάσταση. Μέσα λοιπόν από αυτή την κατάσταση, θα επινοήσει ένα παράδοξο παιχνίδι: Θα προτείνει στους έφηβους καλεσμένους της να γεράσουν -κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων- κατά πενήντα ολόκληρα χρόνια, προκειμένου να ανακαλύψουν αν τα αισιόδοξα όνειρα τους είναι πράγματι εφικτά.

Μια παράσταση που μιλά-μεταξύ άλλων- για την απενοχοποίηση του επαγγελματικού προσανατολισμού και της επαγγελματικής “αποκατάστασης” και απευθύνεται τόσο σε εφήβους και νέους όσο και σε ενήλικες. Μια παράσταση που ελπίζει πως οι νέοι άνθρωποι αυτού του κόσμου υπερασπίζονται ακόμα κάτι που ποτέ δε θα χαθεί. Το όνειρο πως αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top