Now Reading
Πώς να παραμείνουμε καλοί νονοί και αυτό το Πάσχα

Πώς να παραμείνουμε καλοί νονοί και αυτό το Πάσχα

Διατηρώντας την επαφή με τα βαφτιστήρια μας και την ουσία αυτής της σχέσης

Το Πάσχα που ζούμε είναι σίγουρα εντελώς διαφορετικό απ’ όσα έχουμε ζήσει μέχρι τώρα με εξαίρεση το περσινό Πάσχα που μας μύησε σε μια νέα πραγματικότητα. Τα συναισθήματα που ακόμα επικρατούν παρά την αισιοδοξία λόγω του εμβολίου είναι ανασφάλεια, φόβος, στην καλύτερη των περιπτώσεων αμηχανία.
Αν είμαστε γονείς προσπαθούμε όσο μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή και να τους προσφέρουμε όλα όσα συνεχίζουν να έχουν ανάγκη ή να ικανοποιήσουμε τις νέες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού.
Διατηρούμε όσο γίνεται μια σταθερή ρουτίνα για τα παιδιά και όσο είναι δυνατόν μια όμορφη καθημερινότητα.
Τι γίνεται όμως αν είμαστε νονοί; Πώς μπορούμε με αυτές τις συνθήκες να διατηρήσουμε τη σχέση και την επαφή μας με τα βαφτιστήρια μας;
Ίσως να μην είναι εύκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Ως πνευματικοί γονείς συνεχίζετε να ενδιαφέρεστε, να αγαπάτε και να νοιάζεστε για τα πνευματικά σας παιδιά. Κι όπως λέει και η ιδιότητα του δεσμού σας, η σχέση σας είναι πνευματική και το πνεύμα παραμένει ελεύθερο και δεν υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα.

Το Πάσχα είναι πιο η ουσιαστική και η πιο εσωτερική γιορτή του χριστιανισμού – και φέτος καλούμαστε να το ζήσουμε περισσότερο από ποτέ στην ουσία του. Απαλλαγμένο από τις φιοριτούρες και τις καταναλωτικές συνδηλώσεις.

Πάσχα για τους νονούς δεν είναι μόνο η αγορά της λαμπάδας ή άλλων δώρων. Η αγάπη δεν εκφράζεται μόνο μέσα από αγορές και δώρα. Αλλά ακόμα και τώρα, η ανάγκη και η επιθυμία αυτή μπορεί να καλυφθεί. Πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα και υπηρεσίες εύκολα μπορούν να ικανοποιήσουν αυτό το σκέλος. Ακόμα και αν δεν είστε εσείς που θα τα παραδώσετε στα αγαπημένα σας βαφτιστήρια, έχετε την επιλογή και τη δυνατότητα να στους στείλετε και τη λαμπάδα και το δώρο τους.

Αν όμως αυτή τη στιγμή η πιο ασφαλή επιλογή είναι να μην τους στείλετε κάτι που «πιάνεται», μπορείτε να επιλέξετε το δώρο σας να είναι περισσότερο πνευματικό. Πλέον στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά παιδικά ηλεκτρονικά βιβλία που μπορείτε να τους δωρίσετε.

Εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει η τεχνολογία και δείξτε στα βαφτιστήρια σας ότι είστε παρόντες σε αυτές τις περίεργες για όλους συνθήκες. Κάντε βιντεοκλήσεις, μιλήστε μαζί τους, επικοινωνήστε.

Αφιερώστε τους χρόνο. Ανάλογα με την ηλικία τους, ανακαλύψτε στο ίντερνετ βιντεάκια ή διαδραστικές πλατφόρμες με δραστηριότητες και στείλετέ τους τα λινκ με μέιλ σε εκείνα ή στους γονείς τους. Ανάλογα πάλι με το πόσο χρονών είναι στείλτε τους αστεία memes – καθώς ως γνωστόν το γέλιο κάνει καλό και το χιούμορ ενώνει.

Αν το έχετε ρίξει σε diy ασχολίες, φτιάξτε κάτι δικό σας για τα βαφτιστήρια σας, ακόμα και αν χρειαστεί να περιμένετε λίγο ακόμα για να τους το δώσετε ιδιοχείρως και αυτοπροσώπως.

Δείτε Επίσης

Κι αν δεν προλαβαίνετε να τους δώσετε ή να τους στείλετε πασχαλινή κάρτα, προλαβαίνετε μια χαρά να τους στείλετε μια ηλεκτρονική κάρτα!

Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι να συνεχίσουν να σας νιώθουν κοντά τους. Μείνετε σε επαφή, ακόμα και από μακριά. Εκφράστε την αγάπη, την έγνοια και το ενδιαφέρον σας. Αφήστε τα να σας μιλήσουν για τα συναισθήματά τους, για το πώς περνάνε αυτό το διάστημα. Κάντε τα να νιώσουν ασφάλεια και στρέψτε την προσοχή τους στο μέλλον και σε κάτι αισιόδοξο. Κάντε τα να ονειρευτούν…

Ακόμα σε αυτές τις συνθήκες το ότι υπάρχετε στη ζωή τους κι ότι υπάρχουν κι εκείνα στη δική σας ζωή είναι πολύτιμο και δίνει χαρά και δύναμη και στους δυο σας!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top