Now Reading
Πώς να μεγαλώσετε συμπονετικά και συνειδητοποιημένα παιδιά

Πώς να μεγαλώσετε συμπονετικά και συνειδητοποιημένα παιδιά

Το συνειδητό σας παράδειγμα και η ενεργή σας παρουσία είναι το άλφα και το ωμέγα

Κάθε λέξη που λέτε στο παιδί σας το βοηθάει να σχηματίσει τη δική του ιδέα για την πραγματικότητα. Οι ήχοι, όπως και τα λόγια, αποκτούν νόημα καθώς υφαίνονται μέσα του. Κάθε λέξη ή ήχος εμποτίζεται με τις σκέψεις και τις προθέσεις σας που μεταφέρονται μέσω του τόνου, του ρυθμού και των λεπτών μη λεκτικών συνθηκών που τον συνοδεύουν.

Από την αρχή, ορίστε τις προθέσεις σας όταν μιλάτε στο παιδί σας. Ποιος θέλετε να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην πραγματικότητα του παιδιού σας; Η αγάπη; Η ειρήνη; Η αρμονία; Η χαρά; Η ασφάλεια; Η ευδαιμονία; Η ευτυχία; Η ισορροπία; Η αφθονία; Η φροντίδα; Η ενδυνάμωση; Η συμπόνια;

Να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πάντα τις προθέσεις σας όταν μιλάτε με τα παιδιά σας. Σε όποια ηλικία κι αν είναι. Ένα νεογέννητο στο οποίο μιλάμε με πρόθεση και αγάπη το ακούει αυτό στη φωνή σας και αισθάνεται την πρόθεσή σας στον επιτονισμό σας. Καθώς μεγαλώνει νιώθει το εσωτερικό χαμόγελο και την αγάπη σας και αισθάνεται ότι είστε εκατό τοις εκατό παρόντες μαζί του, ακόμη και για λίγα λεπτά. Το παιδί σχολικής ηλικίας παρατηρεί πώς τα μάτια και η γλώσσα του σώματός σας λένε μια ιστορία και διαμορφώνουν τη συμπεριφορά του. Στην προεφηβεία εκτιμά την προσοχή και την αγάπη σας καθώς ξεκινάει το ταξίδι σχηματισμού της δικής του ταυτότητας. Ο νεαρός ενήλικας / το παιδί ηλικίας γυμνασίου ξέρει σε βαθύτερο επίπεδο ότι είστε σταθερός πυλώνας σε περίπτωση που παρασύρονται, παρέχοντάς τους συνεπή στήριξη μέσα από το παράδειγμά σας.

Είστε εξουσιοδοτημένοι να χρησιμοποιείτε τις λέξεις και τις δεξιότητες επικοινωνίας σας για να διδάξετε το παιδί σας. Μέσω αυτής της συνειδητής επιλογής, διαμορφώνετε τη βαθύτερη ιδέα που κάθε άτομο δημιουργεί ως προς την πραγματικότητά του. Κάνοντας αυτό για το παιδί σας θα δείτε και τον εαυτό σας να αλλάζει. Και εσείς θα γίνετε πιο συνειδητοί και συνειδητοποιημένοι. Οι λέξεις μπορούν να είναι ένας δρόμος για συνειδητή ζωή.

Ενσυναίσθηση και συμπόνια

Για να διδάξετε στα παιδιά τη συμπόνια, καλέστε τα να αντιμετωπίσουν τους άλλους όπως θέλουν οι άλλοι να τους φέρονται. Μιλήστε ενδυναμώνοντας το παιδί σας με διάφορους τρόπους, παροτρύνοντάς τα: Να χαμογελάνε στους άλλους με τον τρόπο που θα θέλατε να τους χαμογελούν. Να λένε λόγια σε άλλους που θα θέλανε να ακούν. Να κάνουν πράγματα για να βοηθήσουν τους άλλους με τον τρόπο που θα θέλανε να βοηθηθούν.

Δώστε τέτοια παραδείγματα στην καθημερινή ζωή, όπως «Χαϊδέψτε απαλά το σκυλάκι με τον τρόπο που θα θέλατε να σας χαϊδέψου αν ήσασταν σκυλάκι».

Προσκαλέστε τα παιδιά να έχουν ενσυναίσθηση διαμορφώνοντας τη συμπόνια για τους άλλους. Πολλές φορές το να έχουμε παιδιά στη ζωή μας μάς διδάσκει να ζούμε καλύτερα, πιο προσεκτικά. Επιτρέψτε στην παρουσία του παιδιού ή των παιδιών σας να σας εμπνεύσει να είστε πιο ειρηνικοί, συμπονετικοί και συνειδητοί. Επιλέξτε να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας και να ζήσετε μια ζωή με βάσει τις αρχές σας.

Δείτε Επίσης

Συνειδητή γονική μέριμνα

Να θυμάστε ότι τα παιδιά ζουν ό,τι μαθαίνουν. Είστε μια έμπνευση για το παιδί σας και όλους όσους συναντάτε. Η ανατροφή ενός παιδιού είναι πάντα μια τεράστια ευκαιρία μάθησης για τους ενήλικες στη ζωή του παιδιού. Το να το αγκαλιάσετε και να είστε πραγματικά παρόντες σε όλη τη διαδικασία της ανατροφής του είναι η ενσάρκωση του συνειδητού γονέα.

Επιλέγοντας να είστε ενεργοί και παρόντες γονείς με συνείδηση, δίνετε την ευκαιρία στο παιδί να μάθει να είναι συνειδητό άτομο. Παρέχετε ένα πλαίσιο για μια υγιή, οικολογικά υπεύθυνη, πνευματικά συνδεδεμένη ζωή. Είστε το μοντέλο και μια μέρα το παιδί σας μπορεί να γίνει το μοντέλο για εσάς ή για τα δικά του παιδιά.

Απολαύστε αυτό το ταξίδι. Είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ομορφιάς. Μερικές φορές είναι οδυνηρό, συχνά χαρούμενο, συχνά προκλητικό αλλά πάντα είναι εντελώς μοναδικό. Είστε πνευματικά όντα και τα πνευματικά όντα μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον. Παρακολουθήστε το παιδί σας, μάθετε και μεγαλώστε μαζί του και παρακολουθήστε τη ζωή σας να μεταμορφώνεται καθώς περπατάτε σε ένα συνειδητό μονοπάτι μαζί του προς μια ολοένα διευρυνόμενη συνειδητοποίηση.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top