Now Reading
Πώς να κρατήσω τη μαγεία των γιορτών ζωντανή για όλη την οικογένεια

Πώς να κρατήσω τη μαγεία των γιορτών ζωντανή για όλη την οικογένεια

Ιδέες για να απολαύσετε τις γιορτές όσο πιο μαγικά γίνεται!

Τα συστατικά της οικογενειακής ευτυχίας είναι απλά. Ειδικά στις γιορτές η διάθεση όλων είναι ανεβασμένη. Το σημαντικότερο είναι να χαλαρώσετε και να περάσετε όλοι μαζί υπέροχες στιγμές. Εδώ θα βρείτε μερικές ιδέες για να απολαύσετε τις γιορτές όσο πιο μαγικά γίνεται!

Περιπέτειες στην κουζίνα Τι πιο όμορφο και γιορτινό από ένα σπίτι που μυρίζει σπιτικό φαγητό και λαχταριστά γλυκά. Συζητήστε μαζί τους για τα αγαπημένα τους φαγητά και γλυκά και επιλέξτε ένα γλυκό/φαγητό ανά μέρα που θα θέλατε να το δημιουργήσετε μαζί. Για τα μικρά παιδιά το να πλάσουν μια ζύμη ή το να ανακατέψουν κάποια υλικά είναι αρκετό για να νιώσουν ότι συμμετέχουν στην όλη διαδικασία, ενώ τα μεγαλύτερα μπορείτε να τα αφήσετε να αναλάβουν μεγαλύτερο ρόλο σεφ και να πάρουν αποφάσεις για τη δημιουργία. Η συμμετοχή όλης της οικογένειας στη μαγειρική, εκτός του ότι διασκεδάζει όλα τα μέλη, βοηθάει στην ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών. Βάλτε λοιπόν τις ποδιές, τους σκούφους σας και τη γιορτινή σας διάθεση και καλή διασκέδαση!

Παιχνίδι Το παιχνίδι αποτελεί την πιο σημαντική δουλειά ενός παιδιού και τα οφέλη του στην ανάπτυξή του είναι δεκάδες. Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που εσείς ως γονείς παίξατε με το παιδί σας; Στις γιορτές έχετε την ευκαιρία να ξαναγίνετε παιδί με τα παιδιά σας και να διασκεδάσετε μαζί τους. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε κάποια συγκεκριμένη τεχνική, το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε ο εαυτός σας, να αφεθείτε και να αφήσετε το παιδί να σας οδηγήσει στον μαγικό αυτόν κόσμο της φαντασίας του παιχνιδιού. Με τα μεγαλύτερα παιδιά οι γιορτές είναι ιδανικές για οικογενειακές βραδιές, με επιτραπέζια παιχνίδια και ζεστή σοκολάτα, ενώ με τα μικρότερα μπορείτε να παίξετε με ό,τι έχει ανάγκη το παιδί και απλώς να είστε παρόντες στη στιγμή. Το παιχνίδι σάς φέρνει κοντά ως οικογένεια και σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον.

Βραδιές βιβλίου

Δεν υπάρχει παιδί που να μην αγαπάει τις ιστορίες, πόσο μάλλον όταν αυτές τις απολαμβάνει παρέα με την αγαπημένη του οικογένεια. Οι γιορτές είναι ιδανικές για οικογενειακές βραδιές βιβλίου, δημιουργώντας την κατάλληλη γιορτινή ατμόσφαιρα για όλους.

Για τις μικρές ηλικίες το «25 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα» (3+) προετοιμάζει τους μικρούς μας αναγνώστες για τα Χριστούγεννα με 25 παραθυράκια με υπέροχη εικονογράφηση. Το βιβλίο αυτό θα τους κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον για όλες τις μέρες των γιορτών μια και σίγουρα θα θέλουν να το διαβάσουν πολλές φορές.

Επίσης «Το μικρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο» (4+) είναι μια έξυπνη χριστουγεννιάτικη ιστορία από τον βραβευμένο Πίτερ Ρέινολντς που μας θυμίζει ότι ένα μικροσκοπικό δωράκι μπορεί ταυτόχρονα να είναι πολύ μεγάλο και πως το καλύτερο δώρο είναι συχνά κάτι που ήδη έχουμε…

Για τα παιδιά από 6 ετών και πάνω, ένας χριστουγεννιάτικος πόλεμος είναι ό,τι πιο ξεκαρδιστικό για μια διασκεδαστική βραδιά για όλη την οικογένεια. Ο «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη», του Κυριάκου Χαρίτου και σε εικονογράφηση από την Ντανιέλα Σταματιάδη, είναι ένα ιδανικό παραμύθι για τις γιορτές και κυκλοφορεί σε μια ειδική επετειακή έκδοση 10 χρόνων από την κυκλοφορία του μεγάλου γιορτινού best seller των 30.000 αντιτύπων.

Δείτε Επίσης

Για παιδιά από 10 ετών, το εμβληματικό μυθιστόρημα «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη επαναδημιουργείται ως graphic novel, τη διασκευή έχει κάνει η βραβευμένη συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση και τις εικόνες ο κομίστας Δημήτρης Μαστώρος, και προσκαλεί τα μεγάλα παιδιά σε ένα ταξίδι στην ελληνική κλασική λογοτεχνία με ευφάνταστο τρόπο.

Και επειδή μέσα στις γιορτές η ατμόσφαιρα πλημμυρίζει από αγάπη, το βιβλίο «Τι είναι αγάπη» (4+), της Λίνας Σωτηροπούλου και σε εικονογράφηση από την Ντανιέλα Σταματιάδη, μπορεί να γεμίσει ζεστά και τρυφερά συναισθήματα όλη την οικογένεια, που μέσα από τις σελίδες του θα «μυρίσει», θα «ζωγραφίσει» και θα απαντήσει μοναδικά ερωτήματα γύρω από το συναίσθημα της αγάπης.

Τα παραπάνω βιβλία, εκτός από προτάσεις για ιδανικές οικογενειακές βραδιές βιβλίου, μπορούν να είναι ένα μοναδικό δώρο για τις γιορτές, αλλά επίσης μπορούν και να γίνουν αφορμή συζήτησης ανάμεσα στα μέλη όλης της οικογένειας και να ενισχύσουν τους οικογενειακούς δεσμούς.

 

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top