Now Reading
Πώς να θηλάζετε στο πλάι

Πώς να θηλάζετε στο πλάι

Πώς να αξιοποιήσετε μια από τις πιο ξεκούραστες στάσεις θηλασμού

Ίσως να μην το καταλάβετε, αλλά δεν χρειάζεται να καθίσετε για να θηλάσετε. Η πλαϊνή θέση είναι μία από τις θέσεις θηλασμού που σας επιτρέπει να θηλάζετε το μωρό σας ενώ είστε ξαπλωμένη. Η θέση θηλασμού που είναι όταν βρίσκεστε στο πλάι ονομάζεται επίσης θέση ανάκλισης ή ξαπλωμένη.
Όταν θηλάζετε στην πλαϊνή θέση, ξαπλώνετε στο πλάι σας και τοποθετείτε το μωρό σας κάτω δίπλα σας στο πλάι του. Εσείς και το παιδί σας θα κοιτάτε ο ένας τον άλλον με το κεφάλι του μωρού σας στο επίπεδο του μαστού σας και τα πόδια τους προς τα πόδια σας.
Πότε είναι ο θηλασμός στην πλαϊνή θέση καλή επιλογή;

Η θέση θηλασμού στο πλάι είναι μια εξαιρετική επιλογή όποτε θέλετε να ταΐσετε το μωρό σας ξαπλωμένο. Είναι επίσης καλή ιδέα να μάθετε αυτήν τη θέση, καθώς το να νιώθετε άνετα σε διαφορετικές θέσεις θηλασμού θα σας επιτρέψει να τις εναλλάσσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όταν είσαι στο νοσοκομείο

Όταν βρίσκεστε στο νοσοκομείο, οι πλάγιες και χαλαρές θέσεις είναι ο ιδανικός τρόπος για να θηλάσετε άνετα στο κρεβάτι σας. Ζητήστε βοήθεια για να μάθετε αυτές τις δύο θέσεις αμέσως, ώστε να μπορείτε να ξαπλώσετε και να ξεκουράζεστε ενώ θηλάζετε. Και μην ξεχνάτε να κρατάτε υψωμένες τις πλευρικές ράγες στο κρεβάτι σας.

Αν είχατε καισαρική τομή

Η θέση στο πλάι είναι ιδανική για μητέρες που είχαν καισαρική. Αυτή η θέση μπορεί να κάνει τον θηλασμό λίγο πιο άνετο, καθώς το νεογέννητό σας δεν ασκεί πίεση στο στομάχι και στην περιοχή της τομής σας.

Δεν θέλετε να καθίσετε τη νύχτα

Το βραδινό τάισμα του μωρού γίνεται πολύ πιο εύκολο όταν τοποθετείτε το μικρό σας δίπλα σας στο κρεβάτι σας. Ειδικά αν είστε υπέρ της συγκοίμησης – το πρώτο μάλιστα διάστημα με τον τρόπο αυτό θα κοιμάστε περισσότερες και πιο γεμάτες ώρες τόσο εσείς όσο και το μωρό δίπλα σας, αρκεί να το κάνετε με προσοχή.

Αν έχετε μεγάλο στήθος

Μπορεί να νιώθετε άβολα να θηλάζετε ένα νεογέννητο αν έχετε πολύ μεγάλο στήθος. Όμως, μπορεί να είναι ευκολότερο αν δοκιμάσετε στην πλαϊνή θέση.

Αν δεν βολεύεστε καθισμένη

Εάν έχετε καθίσει για λίγο και δεν αισθάνεστε βολικά, θα νιώσετε πιο άνετα να είστε σε θέση να ξαπλώσετε για να θηλάσετε. Επίσης, το να θηλάζετε ενώ κάθεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να προκαλέσει πίεση στην πλάτη, το λαιμό και τα χέρια σας. Εάν αισθάνεστε πιασμένη, δοκιμάστε να ξαπλώσετε.

Αν νιώθετε κούραση ή αδυναμία

Ας το παραδεχτούμε, είναι εξαντλητικό να είσαι μια νέα μαμά. Αυτή η θέση σας επιτρέπει να θηλάζετε και να ξεκουράζεστε ταυτόχρονα.

Αν το μωρό σας νυστάζει

Ένα νυσταλέο μωρό μπορεί να είναι λιγότερο συνεργάσιμο ενώ μπορεί να θηλάσει περισσότερο στην πλαϊνή θέση.

Δείτε πώς μπορείτε να θηλάσετε ενώ βρίσκεται στο πλάι

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mrs. Patel’s (@mrspatels)

Ξαπλώστε σε μια άνετη θέση στο κρεβάτι σας, στον καναπέ ή στο πάτωμα.

Δείτε Επίσης

Κυλήστε στο πλάι σας και τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας. Μπορείτε να ακουμπήσετε στο πίσω μέρος του καναπέ ή να τοποθετήσετε μαξιλάρια πίσω σας για υποστήριξη εάν το χρειάζεστε. Για ακόμη μεγαλύτερη άνεση, μπορείτε να βάλετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας.

Προσπαθήστε να κρατήσετε την πλάτη και τους γοφούς σας σε ευθεία γραμμή για να αποφύγετε τον πόνο στην πλάτη αργότερα και λυγίστε τα γόνατά σας.

Τοποθετήστε το μωρό δίπλα σας στην πλευρά που βλέπει προς εσάς. Το κεφάλι του μωρού σας πρέπει να είναι προς το στήθος σας, και τα πόδια του πρέπει να είναι προς τα πόδια σας.

Πάρτε το χέρι της πλευράς στην οποίο βρίσκεστε και είτε το βάζετε έξω από το κεφάλι σας ή χρησιμοποιήστε το για να στηρίξετε το μωρό σας τοποθετώντας το κάτω από το κεφάλι του παιδιού σας και γύρω από το σώμα του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι πίσω από την πλάτη του μωρού σας για να το στηρίξετε.

Βεβαιωθείτε ότι το στόμα του μωρού σας είναι ευθυγραμμισμένο με τη θηλή σας. Εάν το κάτω χέρι αγκαλιάζει το παιδί σας, μπορείτε να το τραβήξετε προς το στήθος σας με αυτό το χέρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ελεύθερο χέρι από ψηλά, για να στηρίξετε το στήθος σας εάν το χρειάζεστε.

Εάν το κάτω χέρι είναι κάτω από το κεφάλι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ελεύθερο χέρι σας από το άνω μέρος του βραχίονα για να στηρίξετε το κεφάλι του μωρού σας και να το οδηγήσετε στο στήθος σας. Θυμηθείτε, δεν θέλετε να γείρετε και να φέρετε το στήθος σας στο μωρό σας, θέλετε να τραβήξετε το μωρό σας και να το οδηγήσετε στο στήθος σας.

Καθώς φέρνετε το μωρό σας στο στήθος σας, βεβαιωθείτε ότι το στόμα του είναι ανοιχτό αρκετά και η γλώσσα του είναι κάτω. Εάν το στόμα του μωρού σας δεν είναι ανοιχτό, αγγίξτε απαλά το μάγουλό του με το δάχτυλό σας ή τη θηλή σας.

Όταν το μωρό σας ανοίξει ευρύ, τοποθετήστε το στόμα του στη θηλή σας και αφήστε το να κολλήσει στο στήθος σας.

Αφιερώστε ένα δευτερόλεπτο για να ελέγξετε τα σημάδια ότι έχει εφαρμόσει σωστά.

Εάν η εφαρμογή δεν είναι σωστή, χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να διακόψετε και δοκιμάστε ξανά.

Εάν το μωρό σας πιάσει σωστά τη θηλή και αρχίσει ενεργό πιπίλισμα, τότε ξαπλώστε, χαλαρώστε και συνεχίστε τον θηλασμό.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top