Now Reading
Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά στην εφηβεία να είναι ευχαριστημένα από τον εαυτό τους

Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά στην εφηβεία να είναι ευχαριστημένα από τον εαυτό τους

Πολύτιμα μαθήματα αυτογνωσίας και αυτοφροντίδας για εφήβους

Η ζωή είναι πεδίο μάχης και πρέπει να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι μαχητές προκειμένου να έχουν μια ευκαιρία να κερδίσουν τη μάχη. Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές από το wiki how και αξιοποιήστε τες στην επαφή κι επικοινωνία με το παιδί σας που βρίσκεται στην εφηβεία ως μια καθοδήγηση σχετικά με το πώς να απολαμβάνουν τη ζωή τους και κυρίως πώς να είναι ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους.

Εκτιμήστε όλα τα πράγματα που έχετε. Είτε πρόκειται για μια στοργική οικογένεια, φίλους ή εμφάνιση, μάθετε να αγαπάτε αυτό που έχετε. Επωφεληθείτε από αυτά τα πράγματα και να είστε ευχαριστημένοι με αυτό που έχετε.

Να αγαπάτε τον εαυτό σας. Απλώς θυμηθείτε αν δεν αγαπάτε πρώτα εσείς τον εαυτό σας τότε γιατί να περιμένετε το κάνουν οι άλλοι. Μάθετε να φροντίζετε σωστά τον εαυτό σας. Να ασχολείστε με την υγιεινή σας, να κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας ότι δεν υπάρχει κανένας σαν κι εσάς και να θαυμάζετε τον εαυτό σας για αυτό που πράγματι είστε και όχι μόνο αυτό που φαίνεται.

Να σέβεστε τον εαυτό σας. Ο αυτοσεβασμός είναι μια σημαντική ικανότητα που θα σας καθοδηγήσει στη ζωή. Είστε ένας άνθρωπος όπως όλοι οι άλλοι, και όπως είναι σημαντικό να σέβεστε τους άλλους ή όπως διεκδικείτε τον σεβασμό των άλλων – έτσι πρώτα απ΄ όλα πρέπει να δείχνετε σεβασμό σε εσάς τους ίδιους. Μια παροιμία – Να είστε έξυπνοι αν μπορείτε, όμορφος αν θέλετε, αλλά να είστε σεβαστοί τώρα που είναι απαραίτητο.

Να είστε δραστήριοι. Απασχοληθείτε με τα πράγματα που σας αρέσουν. Για παράδειγμα, ξεκινήστε μεμονωμένα μαθήματα μουσικής, χορού ή διαβάστε βιβλία με πιστεύετε ότι είναι ενδιαφέροντα. Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε πράγματα που θέλετε – όπως σχέδιο, ακρόαση μουσικής, παραγωγή χειροτεχνίας – origami, ή αθλήματα που σας ευχαριστούν;

Περάστε χρόνο με την οικογένειά σας όσο είναι δυνατόν. Το ότι μεγαλώνετε δεν σημαίνει ότι ο δεσμός σας με τους γονείς ή τα αδέρφια σας πρέπει να αλλάξει. Παίξτε απλώς παιχνίδια, από επιτραπέζια μέχρι ηλεκτρονικά … Ή απλώς παρακολουθήστε ταινίες μαζί, συζητήστε για βιβλία ή για οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί ή θέλετε να μοιραστείτε με τους δικούς σας.

Ποτέ μην νομίζετε ότι είστε μόνοι. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Οι φίλοι, οι συμμαθητές, οι καθηγητές και η οικογένειά σας είναι διαθέσιμοι για εσάς πάντα. Δεν έχετε παρά να τους αναζητήσετε.

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας. Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη ζωή – διαβάστε όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία, ακόμα κι αν δεν σας αρέσει το διάβασμα σίγουρα θα βρείτε κάποιο είδος βιβλίου που να σχετίζεται με αυτά που σας ενδιαφέρουν. Πέρα από το σχολείο υπάρχουν πολλά πεδία γνώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας.

Δείτε Επίσης

 Επενδύστε στην κοινωνικότητά σας. Μην κολλάτε μόνο σε έναν φίλο αλλά να έχετε πολλά άτομα με τα οποία να μπορείτε να απολαύσετε την παρέα τους. Μιλήστε για διαφορετικά πράγματα με διαφορετικούς ανθρώπους – αν κάποιος ασχολείται με τον αθλητισμό – μιλήστε για τον αθλητισμό, εάν κάποιος άλλος ασχολείται με τη μόδα και τη μουσική, μιλήστε για αυτά τα πράγματα. Να είστε ανοιχτοί και να σέβεστε τη διαφορετικότητα. Κάθε άνθρωπος είναι ένας ολόκληρος κόσμος.

Μην αφιερώνετε πολύ χρόνο σε αρνητικές σκέψεις. Αν κάτι άσχημο συνέβη, ξεπεράστε το και συνεχίστε. Τα λάθη κι οι αποτυχίες είναι για να μαθαίνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι.

Να είστε χαρούμενοι. Εστιάστε στα θετικά που έχετε στη ζωή σας. Να νιώθετε ευγνωμοσύνη και να αντλείτε χαρά και ευχαρίστηση από τα απλά και καθημερινά. Η ομορφιά βρίσκεται παντού.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top