Now Reading
Πώς να ανεβάσεις τη λίμπιντό σου σε καιρό πανδημίας

Πώς να ανεβάσεις τη λίμπιντό σου σε καιρό πανδημίας

Αν το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι, δεν είσαι η μόνη!

Νιώθεις τη λίμπιντο να έχει πέσει υπό το μηδέν, κανένα πρόβλημα. Η επικαιρότητα, τα διαδοχικά lockdowns, το φλερτ με κοινωνική απόσταση, δεν κάνουν την ατμόσφαιρα πολύ ρομαντική κι οι συνθήκες δεν ευνοούν και ιδιαίτερα τον ερωτισμό. Αν νιώθεις ότι η πανδημία επηρεάζει και σου στερεί τη σεξουαλική σου ορμή, μάθε ότι δεν είσαι η μόνη που της συμβαίνει αυτό.
Δεν είναι μυστικό -ούτε Breaking news- ότι η πανδημία έχει επηρεάσει τη σεξουαλική επίδοση της πλειοψηφίας του παγκόσμιου πληθυσμού. Από τη μία η απώλεια σεξουαλικής επιθυμίας και η χαμηλή λίμπιντο θεωρείται ένα σύνηθες σύμπτωμα που εμφανίζεται μετά την ανάρρωση από σοβαρό κρούσμα κορωνοϊού, και από την άλλη και να μην έχεις νοσήσει οι συνέπειες στην ψυχική σου υγεία για ό,τι συμβαίνει γύρω σου αρκούν για να εξαφανίσουν το σεξ από τις σκέψεις ή τις επιθυμίες σου.
Πηγαίνοντας μια βόλτα ως την Αγγλία, μία έρευνα σε περίπου 900 Βρετανούς ενήλικες διαπίστωσε ότι το 60% των ατόμων δεν έκαναν σεξ ή οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα – συμπεριλαμβανομένου της αυτοϊκανοποίησης – ούτε καν μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του lockdown.
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από μια έρευνα 3.000 Αμερικανών διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν στράφηκαν στο σεξ για να διαχειριστούν σην αντιμετώπιση του άγχους και της πίεσης που σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Μια άλλη μελέτη 459 ατόμων στην Κίνα, που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο στο The Journal of Sexual Medicine, διαπίστωσε ότι ένας στους τέσσερις εμφάνισε μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας που σχετίζεται με την πανδημία στο αποκορύφωμα του Μαρτίου.

Περίπου το 37% των συμμετεχόντων ανέφεραν μείωση της σεξουαλικής συχνότητας, ενώ το 32% των ανδρών και το 39% των γυναικών ανέφεραν λιγότερη σεξουαλική ικανοποίηση.

Γιατί η λίμπιντο μου είναι τόσο χαμηλή;

Υπάρχει η ιδέα ότι η λίμπιντο είναι σταθερή αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι ποτέ σταθερή. Είναι συνάρτηση τόσων διαφορετικών παραγόντων. Μερικά από τα πράγματα που προκαλούν μεταβλητότητα στη λίμπιντο περιλαμβάνουν την ηλικία, τα φάρμακα, τις συνήθειες καπνίσματος και κατανάλωσης αλκοόλ, την αυτοεκτίμηση, την εικόνα του σώματος και την τρέχουσα σχέση σου με τον σεξουαλικό σου σύντροφο. Όλα αυτά επηρεάζουν τη λίμπιντο με ή χωρίς πανδημία.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχεις χαμηλή σεξουαλική ορμή εξηγούν οι ειδικοί γιατροί. Η καραντίνα μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σου υγεία και μπορεί να αισθάνεσαι απομονωμένη, χωρίς όρεξη ή ενέργεια και όλα αυτά με τη σειρά τους θα επηρεάσουν τη σεξουαλική σου επιθυμία. Η σεξουαλική σου όρεξη μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το περιβάλλον σου και τον τρόπο που περνάς το χρόνο σου – αν και μόνο το να είσαι κολλημένη στο σπίτι είναι αρκετό ώστε να αυξάνονται οι να βιώνεις χαμηλή σεξουαλική επιθυμία.

Πέρα όμως από τις συνθήκες της πανδημίας είναι επίσης γνωστό ότι ορισμένες μέθοδοι αντισύλληψης, όπως το χάπι και η ένεση, μπορεί να μειώνουν τη λίμπιντο σε ορισμένες γυναίκες. Εάν έχετε αμφιβολίες, μιλήστε πάντα με τον γιατρό σας. Φυσικά, οι σεξουαλικές ορμές όλων είναι διαφορετικές και δεν υπάρχει «φυσιολογική» λίμπιντο.

Πώς να αυξήσεις τη λίμπιντο και τη σεξουαλική σου ορμή

Βρίσκοντας λίγο χρόνο για άσκηση

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσετε τη σεξουαλική επιθυμία σου είναι να βάζοντας στην καθημερινότητά σου την άσκηση. Η τακτική προπόνηση cardio και αντοχής θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την αντοχή σου, να ανεβάσεις τη διάθεσή σου, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσεις τη λίμπιντο και μπορεί επίσης να σε βοηθήσει σε ενδεχόμενα προβλήματα εμπιστοσύνης που μπορεί να αντιμετωπίζεις.

Εστιάζοντας στην ψυχική σου υγεία

Προσπάθησε να χαλαρώνεις όσο μπορείς περισσότερο. Αυτό είναι δύσκολο με την πανδημία και τη μεγάλη αβεβαιότητα, αλλά το άγχος είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που κρύβεται πίσω από τη χαμηλή σεξουαλική ορμή, όσο αισθάνεσαι ταραγμένη, προβληματισμένη και ανήσυχη σε καμία περίπτωση δεν θα έχεις διάθεση για σεξ. Προσπάθησε να εντοπίσεις τι σε κάνει να νιώθεις άγχος, είτε πρόκειται για δουλειά, χρήματα είτε για σχέσεις και βρες τρόπους να τα διορθώσεις έτσι ώστε να έχεις μυαλό και όρεξη ξανά για ευχάριστες σεξουαλικές δραστηριότητες.

Μίλησε στον σύντροφό σου

Το ότι δεν έχεις πολλή όρεξη για σεξ δεν είναι λόγος για να απομακρυνθείς από τον σύντροφό σου. Μίλησέ του, άλλωστε είναι πολύ πιθανό να βιώνεις κι εκείνος κάτι αντίστοιχο. Μείνετε σε επαφή με τον σύντροφό σου και συζητήστε σχετικά με το πώς αισθάνεστε και δείτε εάν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε μαζί για να αυξήσετε τη σεξουαλική σας επιθυμία. Είτε πρόκειται δοκιμάζοντας νέα πράγματα, όπως σεξουαλικά παιχνίδια ή βλέποντας μαζί ερωτικές ταινίες, μιλώντας για φαντασιώσεις, όλα αυτά μπορούν να κάνουν μια τεράστια διαφορά και σίγουρα θα βοηθήσουν να γίνουν πιο πικάντικα μεταξύ σας τα πράγματα. Το να είστε ειλικρινείς με τον σύντροφό σας δημιουργεί ασφάλεια και στους δυο σας και οικειότητα – ποιότητες που όσο και αν πέφτουν στα ψιλά γράμματα επηρεάζουν τις ερωτικές σας επιδόσεις αμφότερων.

Βελτίωσε τον τρόπο ζωής σου

Δείτε Επίσης

Μείωσε τις κακές συνήθειες όπως η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα και την υπερβολική χρήση φαρμάκων (ή και ναρκωτικών ουσιών) και επικεντρώσουσε υγιεινές συνήθειες με ισορροπημένη διατροφής με άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καλής ποιότητας και επαρκούς ποσότητας ύπνου, και άσκηση. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσεις ότι πίνεις άφθονο νερό, καθώς η αφυδάτωση μπορεί επίσης να επηρεάσει τη λίμπιντο και μπορεί να προκαλέσει αίσθημα κόπωσης και απώλεια ενέργειας.

Φτιάξε ένα πρόγραμμα σεξ

Δοκιμάστε να αφιερώστε χρόνο για τρυφερότητα με τον σύντροφό σου. Ο προγραμματισμός του σεξ στο ημερολόγιο μπορεί μερικές φορές να φαίνεται ότι καταπιέζει τον αυθορμητισμό, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσεις ότι εσύ και ο σύντροφός σου έχετε τον απαραίτητο χρόνο για να περνάτε μαζί και αυτό μπορεί να γίνει αφορμή να ανεβάσει τη λίμπιντο σας. Δοκιμάστε μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά κάθε δύο εβδομάδες εάν νιώθετε ότι η μια φορά την εβδομάδα δεν βγαίνει στο πρόγραμμά σας.

Ερωτισμός δεν είναι μόνο το σεξ

Περιορίστε (και οι δύο) τον χρόνο που περνάτε στα social και γίνετε πιο κοινωνικοί μεταξύ σας. Διατηρήστε το φλερτ ακόμα και αν η σχέση σας μετράει χρόνια. Φροντίστε να στέλνετε τρυφερά μηνύματα ο ένας στον άλλον κατά τη διάρκεια της μέρας. Κάντε τακτικά αγκαλιές και χάδια και μη χάνετε αφορμές για να φιληθείτε. Κάντε εναλλάξ μασάζ ή απολαύστε μαζί ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Φτιάξτε ερωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι. Ξεχάστε για λίγο την πανδημία και χαλαρώστε μαζί κάνοντας κάτι διασκεδαστικό.

Δεν είναι υποχρέωση

Αν αρχίζεις να βλέπεις το σεξ ως κάτι που πρέπει να κάνεις είναι σαν να προσθέτεις άλλη μια πηγή άγχους ενώ από τη φύση του είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι μια ισχυρή πηγή ευχαρίστησης και απόλαυσης. Απάλλαξε τον εαυτό σου από την έγνοια του πόσο συχνά κάνεις σεξ ή το άγχος της ερωτικής επίδοσης και απλώς μη χάνεις ευκαιρίες για να είσαι κοντά με τον σύντροφό σου, να δίνεις και να παίρνεις αγάπη και τρυφερότητα και έτσι θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να μη σε προβληματίζει η λίμπιντό σου.

Πηγή: Πώς να ανεβάσεις τη λίμπιντό σου σε καιρό πανδημίας – AllYou.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top