Now Reading
Πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί μου;

Πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί μου;

Δείτε 3 μεθόδους για την πρόβλεψη του ύψους του παιδιού σας

Το παιδί σας θα είναι κοντό, ψηλό ή μετρίου αναστήματος; Είναι μια ερώτηση που κάνουν πολλοί γονείς, αλλά δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να κοιτάξετε το μέλλον και να δείτε πόσο ψηλά θα είναι τα παιδιά σας όταν μεγαλώσουν. Μπορείτε να πάρετε μια καλή ιδέα, ωστόσο, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που μπορεί να προβλέψει το μελλοντικό ύψος του παιδιού σας.

Υπάρχουν τρεις μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να υπολογίσετε πόσο ψηλό θα είναι το παιδί σας στην ενήλικη ζωή του. Αν και καμία από τις μεθόδους δεν είναι τέλεια, θα μπορεί να σας δώσει κάποια ιδέα για το πόσο ψηλά μπορεί να είναι τα παιδιά σας όταν μεγαλώσουν. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε και τις τρεις μεθόδους και να δείτε πώς συγκρίνονται.

Το πιο σημαντικό, αυτά είναι χρήσιμα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο παιδίατρός σας για να εντοπίσει πότε τα παιδιά σας δεν μεγαλώνουν καλά. Για παράδειγμα, εάν το παιδί σας έχει τη γενετική δυνατότητα να είναι 1,87, αλλά ακολουθεί μια καμπύλη ανάπτυξης που θα το βάλει 1,67, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να διερευνήσει μια πιθανή αιτία για αυτό. Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη μελλοντική ανάπτυξη των παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της συνολικής κατάστασης υγείας και διατροφής τους καθώς και το γενετικό τους δυναμικό.

Μέθοδος Ύψος παιδιού δυο χρονών Χ 2

Η μέθοδος «Ύψος παιδιού δυο χρονών Χ» για την πρόβλεψη του μελλοντικού ύψους του παιδιού σας είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται. Το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να περιμένετε μέχρι να γίνουν δύο ετών ή να βρείτε τις μετρήσεις που κάνατε τότε. Αυτή η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και δεν υπάρχει διαθέσιμη έρευνα που να υποστηρίζει την ακρίβειά της.

Για να προβλέψετε το ύψος του παιδιού σας με αυτήν τη μέθοδο:

Υπολογίστε πόσο ύψος είναι ή ήταν το παιδί σας σε ηλικία 2 ετών.

Πολλαπλασιάστε αυτό το ύψος επί 2.

Το αποτέλεσμα είναι το προβλεπόμενο ύψος τους. Για παράδειγμα, εάν το παιδί σας έχει ύψος 86 εκ. όταν είναι 2 ετών, είναι πιθανό να είναι 1,72 ως ενήλικας.

Επισημαίνεται ότι τα κορίτσια αναπτύσσονται πιο γρήγορα από τα αγόρια. Μπορεί να έχετε μια πιο ακριβή πρόβλεψη για την κόρη σας διπλασιάζοντας το ύψος της στους 18 μήνες αντί για 24 μήνες.

Μέθοδος της καμπύλης

Η μέθοδος «της καμπύλης» είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος για να προβλέψετε το δυνητικό ύψος του παιδιού σας ως ενήλικα. Βασίζεται στα τυπικά διαγράμματα ανάπτυξης που χρησιμοποιούνται από παιδιάτρους για την παρακολούθηση της ανάπτυξης ενός παιδιού.

Για να προβλέψετε το ύψος του παιδιού σας με αυτήν τη μέθοδο:

Μετρήστε το τρέχον ύψος του παιδιού σας.

Σημειώστε το στην καμπύλη ανάπτυξης.

Ακολουθήστε την καμπύλη ανάπτυξής τους – μένοντας στο ίδιο εκατοστημόριο – και δείτε πού θα καταλήξουν ως ενήλικες.

Το αποτέλεσμα είναι το προβλεπόμενο ύψος του παιδιού σας.

Για παράδειγμα, εάν ένα αγόρι είναι 1,09 ψηλό στην ηλικία των 6 ετών (το 10ο εκατοστημόριο), τότε θα μπορούσατε να περιμένετε να είναι 1,67 ως ενήλικας (το 25ο εκατοστημόριο σε ηλικία 19 έως 20 ετών)

Πρόβλεψη ύψους γενετικού δυναμικού

Από όλες τις μεθόδους πρόβλεψης ύψους, αυτή είναι ίσως η πιο ακριβής. Λαμβάνει υπόψη τις γενετικές δυνατότητες του παιδιού με βάση το μέσο ύψος των γονέων. Είναι γνωστή ως η μέθοδος του μέσου γονικού ύψους ή η μέθοδος Tanner.

Για να προβλέψετε το ύψος του παιδιού σας με αυτήν τη μέθοδο:

Δείτε Επίσης

Καταγράψτε το ύψος της γενετικής μητέρας.

Καταγράψτε το ύψος του γενετικού πατέρα.

Μέσος όρος των δύο υψών μαζί.

Προσθέστε 6,35 εκατοστά σε αυτόν τον μέσο όρο εάν προβλέπετε το ύψος ενός αγοριού. Αφαιρέστε 6,35 εκατοστά σε αυτόν τον μέσο όρο, εάν προβλέπετε το ύψος ενός κοριτσιού.

Το αποτέλεσμα είναι το προβλεπόμενο ύψος του παιδιού σας.

Για παράδειγμα, εάν η μαμά έχει ύψος 1 μέτρο και 58 εκατοστά κι ο μπαμπάς 1 μέτρο και 73 εκατοστά, ο μέσος όρος είναι περίπου 1 μέτρο και 65 εκατοστά.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να περιμένετε ότι τα παιδιά θα σας θα έχουν ύψος:

Αγόρια: 1 μέτρο και 71 εκατοστά

Κορίτσια: 1 μέτρο και 58 εκατοστά

Πόσο ακριβής είναι αυτή η μέθοδος; Δεν είναι, φυσικά.

Το γενετικό δυναμικό πρόβλεψης ύψους έχει 68% πιθανότητα να βρίσκεται εντός 5 εκατοστών και 95% πιθανότητας να βρίσκεται εντός 10 εκατοστών από αυτό το προβλεπόμενο ύψος.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top