Now Reading
Προτάσεις για ένα απολαυστικό σαββατοκύριακο!

Προτάσεις για ένα απολαυστικό σαββατοκύριακο!

Ελεύθερος και δημιουργικός χρόνος για όλη την οικογένεια!

ΣΙΝΕΜΑ

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ δίνει ζωή και φρέσκια ενέργεια σε έναν από τους πιο διαχρονικούς και λατρεμένους ήρωες της λογοτεχνίας σε αυτή τη ζωηρή αναβίωση της κλασικής ιστορίας του ανθρώπου που μπορούσε να επικοινωνεί με τα ζώα: τον Ντούλιτλ. Επτά χρόνια μετά το χαμό της συζύγου του, ο εκκεντρικός Δόκτωρ Ντούλιτλ (Ντάουνι Τζούνιορ) ξακουστός γιατρός και κτηνίατρος της Βασίλισσα Βικτώρια, έχει απομονωθεί στην κατοικία του, με μοναδική συντροφιά τα εξωτικά του ζώα. Όταν όμως η νεαρή βασίλισσα (Τζέσι Μπάκλεϊ) αρρωσταίνει σοβαρά, ο αυτοεξόριστος Ντούλιτλ αναγκάζεται να αναχωρήσει για μια επικών διαστάσεων περιπέτεια ώστε να αναζητήσει το αντίδοτο σε ένα μυθικό νησί. Θα πρέπει να επανακτήσει λοιπόν τις ικανότητες και το κουράγιο του, καθώς θα αναζητήσει παλιούς αντιπάλους του και θα ανακαλύψει θαυμαστά πλάσματα. Την αναζήτηση του Δόκτωρ Ντούλιτλ θα συνοδεύει ένας νεαρός, αυτόκλητος μαθητευόμενος (Χάρι Κολέτ) και μια τρελή κομπανία ζώων η οποία συμπεριλαμβάνει έναν ανήσυχο γορίλα (Ράμι Μάλεκ), μια ενθουσιώδη αλλά ανόητη πάπια (Οκτάβια Σπένσερ), μια κυνική στρουθοκάμηλο, μια αισιόδοξη πολική αρκούδα και έναν ισχυρογνώμων παπαγάλο, ο οποίος μάλιστα εκτελεί χρέη εμπιστευτικού συμβούλου. Σκηνοθεσία: Stephen Gaghan Με τους: Tom Holland, Robert Downey Jr., Michael Sheen, Rami Malek, Jessie Buckley, Emma Thompson, Ralph Fiennes, Marion Cotillard, Kumail Nanjiani, Antonio Banderas, Selena Gomez, John Cena, Octavia Spencer, Carmen Ejogo, Ralph Ineson

VILLAGE

 

ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ATHENS FOR KIDS

Ήρωες, μύθοι και τέρατα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Κυριακή 19/1

Οι Άθλοι του Ηρακλή, οι γίγαντες και οι ήρωες μας διηγούνται τις ιστορίες τους σε ένα παιχνίδι ανακάλυψης μεταξύ μύθου και ιστορίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών αλλά και σε μικρότερα παιδιά που αγαπούν την ελληνική μυθολογία.
Κόστος παιδιού 10 ευρώ
Κόστος ενήλικα 5 ευρώ
Στο πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνεται η είσοδος του μουσείου για τους ενήλικες (5 ευρώ)

Η περιήγηση μέσα στο μουσείο γίνεται από πιστοποιημένο ξεναγό.
Διάρκεια 1.5 ώρα
Ηλικίες 6+

Δήλωση συμμετοχής μέσω email
Email: info@athensforkids.com

 

Συμμετοχική Όπερα: Οι Μεγάλες Άριες της Όπερας – Στο ίδρυμα Θεοχαράκη

Το 2019-2020 η Συμμετοχική Όπερα γιορτάζει. Συμπληρώνοντας 10 χρόνια γεμάτα δημιουργία και τραγούδι γιορτάζει με τις Μεγάλες Άριες της Όπερας και δύο ειδικές συναντήσεις για ενήλικες: με διαδραστικό παιχνίδι θεατρικά δρώμενα και χιούμορ, αναλύονται οι βασικές θεματολογίες της όπερας και στη συνέχεια, κοινό και καλλιτέχνες τραγουδούν γνωστές άριες και ντουέτα από τις πιο αγαπημένες όπερες των κορυφαίων συνθετών Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ κ.ά.
Στις συναντήσεις αυτές της Συμμετοχικής Όπερας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καταξιωμένους λυρικούς καλλιτέχνες αλλά και νέα ταλέντα από την ομάδα νέων καλλιτεχνών του The Katia Paschou Project. Σχεδιασμός, υλοποίηση παρουσίας: Κάτια Πάσχου.

Επίτιμη προσκεκλημένη η μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λυδία Αγγελοπούλου.

Κόστος Συμμετοχής:  10€

Διεύθυνση:  Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

Τηλέφωνο:  2103611206

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 12:00
σας προσκαλούμε στο βιβλιοπωλείο Τετράγωνο,
για να ξορκίσουμε παρέα με τον αγαπημένο μας Άλφονς
τη μελαγχολία του τέλους των γιορτών.Γιατί δεν μπορούμε να περνάμε καλά πάντα;” αναρωτιέται…

Εμείς έχουμε την απάντηση!
Ελάτε στην παρουσίαση του βιβλίου της Gunilla Bergström
Τι χαρά, Άλφονς!
να τη μάθετε κι εσείς,
παρέα με τη θεατρολόγο Άννα Παπαφίγκου.

Για παιδιά από 3 ετών.
Είσοδος ελεύθερη

Βιβλιοπωλείο Τετράγωνο: Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 177, Άγιος Δημήτριος, 210-9716983

ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Χωράει η ορχήστρα σε ένα Tablet;Καθορισμός χαρακτηριστικής εικόνας

19 Ιανουαρίου 2020 – 29 Μαρτίου 2020

Η εξέλιξη της τεχνολογίας συνδυάζεται με τη δύναμη της μουσικής και όλα είναι… δυνατά! Παιδιά από 6 ετών θα παίξουν μουσική, θα συνθέσουν, θα ηχογραφήσουν, θα ενορχηστρώσουν και θα παρουσιάσουν στο “κοινό” τις μουσικές τους ιδέες. Και αν αυτό ακούγεται ανέφικτο αρκεί ένα iPad.

Οι δυνατότητες που προσφέρουν δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να δουν την τεχνολογία όχι μόνο από την ψυχαγωγική της πλευρά, αλλά και την εκπαιδευτική. Έχοντας στα χέρια τους ένα περιβάλλον studio και ποικιλία ψηφιακών μουσικών οργάνων, μεταμορφώνονται σε μικρούς παραγωγούς και δημιουργούς, οι οποίοι θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη, για να χαράξουν το προσωπικό τους μουσικό μονοπάτι.

Η καλλιέργεια δεξιοτήτων δημιουργικής και κριτικής σκέψης επιτυγχάνεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο δραστηριοτήτων, όπου όλοι όσοι αγαπούν ή θέλουν να γνωρίσουν τη μουσική μπορούν να ενταχθούν, ανεξάρτητα από τις προηγούμενες γνώσεις τους. Με ένα τάμπλετ-οδηγό παίζουν με τους κανόνες της μουσικής ελεύθερα, διευρύνοντας τους μουσικούς, και όχι μόνο, ορίζοντες.

Αριθμός συμμετεχόντων: 30

Συντελεστές/Συμμετέχουν:
Σχεδιασμός προγράμματος: Δρ. Ελισσάβετ Περακάκη, Εκπαιδευτικός-Μουσική Παιδαγωγός
Παρουσίαση: Μάνος Ροβίθης, Ελισσάβετ Περακάκη

Επιμέλεια προγράμματος Βέρα Κριεζή

Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, 115 21 Αθήνα Χώρος: MUSIX Lab

 

Το σπίτι του Καραγκιόζη στο Μέγαρο

Ο Καραγκιόζης χτίζει το σπίτι του στο Μέγαρο Μουσικής! Θέλετε να το εξερευνήσετε; Ο Ηλίας Καρελλάς έχει το κλειδί! Πώς είναι το σπίτι του Καραγκιόζη; Έχει σαλόνι; Πώς είναι η κουζίνα του; Τί κρύβει στα μπαούλα του; Πού κοιμάται; Θα θέλατε να το εξερευνήσετε; Ο αγαπημένος σκιοπαίκτης των παιδιών Ηλίας Καρελλάς, έχει το κλειδί και μας καλωσορίζει στο σπίτι του Καραγκιόζη! Μέσα από μια πολυδιάστατη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπίτι του Καραγκιόζη, θα ανακαλύψουμε μυστικά κρυμμένα στα βάθη των αιώνων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, θα δούμε σπάνιες συλλεκτικές φιγούρες του θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο. Στο τέλος όμως αυτής της υπέροχης διαδρομής θα συναντήσουμε μια μεγάλη έκπληξη! Ο Ηλίας Καρελλάς στήνει το λευκό πανί του στην αυλή του σπιτιού του Καραγκιόζη και μαζί με όλους τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, μας προσκαλεί να απολαύσουμε την παράσταση “Ο Καραγκιόζης μαέστρος”! Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αναγνωρίζοντας την αξία και τον ρόλο της παράδοσης σήμερα, δημιουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μόνιμο στέκι για το θέατρο σκιών. – Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες

Δείτε Επίσης

Παραστάσεις για το κοινό από 19 Ιανουαρίου έως 20 Απριλίου 2019 Κάθε Σάββατο, 17:00 Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες για το κοινό: 210 7282333

 

“Στα Χνάρια του Χαμένου Τηλεσκοπίου” – Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 
Η παιδική δράση “Στα χνάρια του χαμένου τηλεσκοπίου”, πραγματοποιείται ανανεωμένη, αφού φεύγει από το ηλιακό μας σύστημα και ταξιδεύει προς τους αστερισμούς και τα λαμπερότερα αστέρια τους!
Παιδιά ηλικίας 7-11 ετών, ξεκινώντας από το κτίριο που φιλοξενεί το ιστορικό τηλεσκόπιο  Δωρίδη, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που αφορά στους αστέρες (χρώματα,  μεγέθη, φάσεις εξέλιξης) καταλήγουν στους υπαίθριους χώρους του Αστεροσκοπείου για  ηλιακή παρατήρηση. Στο τέλος κάθε δράσης περιμένει τα παιδιά μια έκπληξη!


Κυριακή 19/1: 11:00 – 13:00.

Κρατήσεις θέσεων στο drasi@noa.grκαι στα τηλέφωνα 210 3490055 και 2103490160.

 

ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗ ΒΥΘΟΥΠΟΛΗ του Γιώργου Δ. Λεμπέση | Κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο Παλλάς

Η Minos EMI, a Universal Music Company και οι Θεατρικές Σκηνές ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους και μας χαρίζουν τη ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗ ΒΥΘΟΥΠΟΛΗ, το πιο φαντασμαγορικό παιδικό musical της χρονιάς στο Θέατρο Παλλάς. Η κλασική και επτά φορές best seller “Ψαρόσουπα” του Γιώργου Δ. Λεμπέση έχει έρθει με μια ολοκαίνουργια ιστορία σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Λεμπέση. Μια φαντασμαγορική παράσταση στο σύνολο της, άκρως διασκεδαστική και με κείμενο γεμάτο χιούμορ, τρυφερότητα, χαρά και ξεχωριστά μηνύματα. Μια παιδική θεατρική παράσταση που τα έχει όλα και την έχουν ήδη αγαπήσει μικροί και μεγάλοι από τις πρώτες κιόλας μέρες! Χορός, μουσική, υπέροχα σκηνικά, εξαιρετικά κουστούμια και ερμηνείες που θα λατρέψετε. Μια παράσταση που θα θέλετε να δείτε ξανά και ξανά! Ο Μέμος Μπεγνής, η Μαριέλλα Σαββίδου, ο Ιάσονας Μανδηλάς, η Idra Kayne και ο Φώτης Σεργουλόπουλος στο ρόλο του Βρασίδα του Αχινού, είναι οι βασικοί οικοδεσπότες αυτής της περιπέτειας μαζί με 12 ακόμα ταλαντούχους ηθοποιούς και χορευτές επί σκηνής!

Πρόγραμμα παραστάσεων: Σάββατο 16:00 Κυριακή 11:30 και 14:45

Παλλάς: Βουκουρεστίου 5 (City Link),Κέντρο

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Μορμόλης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες και ανατρεπτικό “ξύλινο κουτί”. Τον Μορμόλη δεν μπορείς να τον συλλάβεις, να τον τιμωρήσεις, να τον καταστρέψεις, είναι άτρωτος … γιατί είναι η φαντασία των παιδιών και μπορεί να γίνεται ότι θέλουν τα παιδιά: παπούτσι, καπέλο, ποτήρι ή μπουρί της σόμπας. Αν κόψεις έναν Μορμόλη στα δυο έχεις δυο Μορμόληδες κι αν τον έκοβες στα τρια, τρεις! Η ιστορία που επέδρασε καθοριστικά στις γενιές παιδιών της μεταπολίτευσης και έθεσε το σημείο εκκίνησης νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως. Ο Μορμόλης γράφτηκε από τον Rainer Hachfeld, αδελφό του Volker Ludwig ο οποίος είχε γράψει τα τραγούδια. Το έργο ανέβηκε το 1969 στο θέατρο Grips, λεγόταν “Mugnog Kinder” και είναι η αφετηρία του είδους θεάτρου του Grips του Βερολίνου και του υλικού της Συντεχνίας του Γέλιου. Χωρίς τον Μορμόλη δε θα υπήρχε ο Νουριάν, η Τζέλα και ο Κόρνας, η Φρέτα κι ο Γυαλάκιας, ο Βάσος κ η Βιβή. Μετάφραση/ διασκευή: Παναγιώτης Σκούφης Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης, Βασίλης Κουκαλάνι και τα θρυλικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού σε διασκευή Κώστα Νικολόπουλου Διανομή: Βασιλική Διαλυνά, Βάσια Λακουμέντα, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αντώνης Χρήστου, Θέμος Σκανδάμης, Φώτης Λαζάρου

Το έργο παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.30 στο Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45 στο Γκάζι. Πληροφορείες 210- 34 64 380. Οργάνωση Παραστάσεων: 6943 236 032, 6978 068 699, 210- 66 44 250.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top