Now Reading
Προσοχή, αυτή η γλίτσα τρώγεται!

Προσοχή, αυτή η γλίτσα τρώγεται!

Αν βάζει τα πάντα στο στόμα του, με αυτό το slime τουλάχιστον δεν θα ανησυχείτε…

Τo slime ή γλίτσα ή χλαπάτσα… είναι μια μανία που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται κι εξαφανίζεται και ξαναεμφανίζεται κάνοντας τα παιδιά να πειραματιστούν με ό,τι κολλώδες προϊόν πέφτει στα χέρια τους. Στο youtube αλλά και στο pinterest αλλά και σε πολλές σελίδες στο ίντερνετ μπορείτε πλέον να βρείτε χιλιάδες συνταγές και βίντεο και προτάσεις για αυτή τη μόδα που για έναν μυστήριο λόγο κάνει τα παιδιά να ξετρελαίνονται. Εδώ θα σας παρουσιάσουμε μερικές εύκολες κι απλές συνταγές, που έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι μπορούν και να φαγωθούν – ή, έστω για την ακρίβεια, δεν θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο παιδί αν το βάλει στο στόμα ή το δοκιμάσει!

Μια πολύ εύκολη συνταγή είναι αυτή που χρησιμοποιεί gummy bears, κορνφλάουρ, και άχνη ζάχαρη. Βάζετε μια κούπα gummy bears σε ένα γυάλινο πυρίμαχο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα, θα δείτε ότι έχουν μαλακώσει. Ανακατέψτε και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη και μια κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ. Όσο ανακατεύετε θα αρχίσει να ομογενοποιείται το μείγμα και να γίνεται λείο και μαλακό, κι ενιαίο. Για να απλώνεται με μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να προσθέσετε και λίγο γάλα καρύδας ή κάποιο φυτικό λάδι.

Μια άλλη συνταγή αντί για gummy bears χρησιμοποιεί marshmallows. Αδειάστε ένα μικρό σακουλάκι marshmallows σε ένα γυάλινο πυρίμαχο μπολ και βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων για δύο φορές επί 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε την άχνη ζάχαρη και το κορνφλάουρ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος, αν θέλετε να τις δώσετε χρώμα ή να γίνει πιο crunchy, μπορείτε να προσθέσετε πολύχρωμη τρούφα!

Δείτε Επίσης

Για τους λάτρεις της σοκολάτας αφήσαμε την τελευταία συνταγή που γίνεται με πραλίνα σοκολάτας… Ζεστάνετε 3 κουταλιές μερέντα ή νουτέλα ή άλλη σπιτική πραλίνα και ένα φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα και προσθέστε άχνη ζάχαρη και κορνφλάουρ μέχρι το μείγμα να γίνει μια μάζα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους όπου ανακατεύετε τα υλικά.

Τουλάχιστον οι παραπάνω εκδοχές της γλίτσας θα κρατήσουν τα ανήσυχα μικρά χέρια απασχολημένα, δεν θα δημιουργήσουν μεγάλο χαμό στην κουζίνα, η όλη διαδικασία θυμίζει λίγο πειράματα, μαθαίνουν πώς να ανακατεύουν, να μετράνε ποσότητες και πώς να αλλάζουν μορφή σε διάφορα μείγματα… και δεν θα έχετε να ανησυχείτε για το αν θα πάθουν κάτι κακό σε περίπτωση που ξεχαστούν και το βάλουν στο στόμα τους. Επίσης μυρίζουν ωραία, και δεν έχουν επικίνδυνα συστατικά. Ιδανική δραστηριότητα για βροχερά χειμωνιάτικα απογεύματα…

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top