Now Reading
Ένα ρομπότ για όλους

Ένα ρομπότ για όλους

Το Robogirl είναι μια ταινία έκπληξη για όλη την οικογένεια!

Μπορεί πίσω από την ταινία να βρίσκεται μια εταιρεία τηλεφωνίας, ωστόσο η προσπάθεια και το αποτέλεσμα αυτού του φιλμ δεν αποτελεί άλλη μία έξυπνη διαφημιστική καμπάνια ή απλώς άλλο ένα τηλεοπτικό σποτ. Με ελεύθερη πρόσβαση στο youtube μπορείτε να την παρακολουθήσετε όποτε το θέλετε ή μπορείτε να την προτείνετε στα μέλη της οικογένειας που είναι στην εφηβεία – αν δεν την έχουν δει ήδη. Η ιστορία αφορά κυρίως μια παρέα εφήβων. Η πρωταγωνίστρια, η Σοφία, είναι αδερφή ενός αριστούχου μαθητή που διέπρεψε σε έναν μαθητικό διαγωνισμό ρομποτικής και έφυγε για να σπουδάσει στο εξωτερικό. Μέσα σε 50 λεπτά γρήγορης δράσης, η ταινία καταφέρνει να μιλήσει για τη σχέση μαμάς-κόρης, για την αδερφική αγάπη, για το αίσθημα ματαίωσης που μπορεί να δημιουργήσει στο παιδί μια λανθασμένη λέξη ειπωμένη από τον γονιό, για τη συνεργασία, για τη δύναμη της φιλίας, για το πείσμα, για την υπευθυνότητα, για την ειλικρίνεια, για την αυτοπεποίθηση. Επίσης θα μιλήσει χωρίς να ηθικολογεί ή να προσπαθεί να δώσει κάποιο ηθικό δίδαγμα για τα στερεότυπα και πώς ακόμα και σήμερα φωλιάζουν στο σχολείο και στις τάξεις. Εστιάζει καθαρά στην οπτική του εφήβου.

Είναι μια καλή και ρεαλιστική αποτύπωση του πώς νιώθουν και πώς σκέφτονται οι έφηβοι σήμερα. Οι ανησυχίες τους, τα άγχη, αλλά και οι πολλές δυνατότητες που τους δίνονται. Η τεχνολογία και η χρήση της, το πόσο και πώς οι έφηβοι και τα παιδιά σήμερα τη χρησιμοποιούν είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους τους γονείς στις μέρες μας. Εδώ τονίζεται ο εκπαιδευτικός της ρόλος, αλλά ταυτόχρονα όσο και αν εκθειάζεται η ελεύθερη πρόσβαση σε χιλιάδες πληροφορίες, η ταινία περνάει το σωστό μήνυμα ότι δηλαδή για να γνωρίσεις κάτι σε βάθος δεν αρκεί να βρεις κάτι έτοιμο στο ίντερνετ και να το αντιγράψεις. Πρέπει να βρεις το δικό σου δρόμο και τον δικό σου τρόπο για να το πετύχεις. Χρειάζεται κόπος, προσπάθεια, αφοσίωση και συνέπεια.

Η ταινία έχει ρυθμό, δράση, έξυπνο κείμενο και πολύ καλές ερμηνείες. Θα προβληματίσει τα παιδιά για το πώς να χρησιμοποιούν την τεχνολογία αλλά και θα προβληματίσει τους γονείς για το πώς θα χρησιμοποιούν τη λεκτική επικοινωνία με τα παιδιά τους με πιο αποτελεσματικό τρόπο ώστε να μην τους περάσουν λανθασμένα μηνύματα. Η εφηβεία είναι μια κρίσιμη ηλικία για τα παιδιά, χρειάζεται οι γονείς να είναι κοντά τους όσο κι αν εκείνα επιθυμούν να υπάρχουν αποστάσεις ασφαλείας, πρέπει να τα στηρίζουν και να προσπαθούν από την παιδική ηλικία να τα βοηθούν να χτίζουν μια καλή εικόνα για τον εαυτό τους. Αν οι γονείς δεν πιστεύουν στα παιδιά τους είναι δύσκολο τα παιδιά στη συνέχεια να πιστέψουν στον εαυτό τους, κι αυτό συνήθως έχει ολέθρια αποτελέσματα και στον ψυχισμό του εφήβου αλλά και στη ζωή του αργότερα ως ενήλικου ατόμου.

Αν νιώθετε δυσκολία στο να μιλήσετε ή να έρθετε κοντά με τους εφήβους η ταινία αυτή θα σας διασκεδάσει, θα περάσετε 50 λεπτά δημιουργικής ψυχαγωγίας και ίσως μετά το τέλος να αποτελέσει αφορμή για να συζητήσετε ή να αλλάξετε κάποια πράγματα στη συμπεριφορά σας ή να εκτιμήσετε καλύτερα τον τρόπο που επικοινωνείτε και να τον βελτιώσετε. Όπως και να ‘χει είναι μια σύγχρονη, καλογυρισμένη ταινία που αξίζει να δείτε.

Σενάριο: Μυρτώ Κοντοβά

Δείτε Επίσης

Σκηνοθεσία: Βαρδής Μαρινάκης

Πρωταγωνιστούν: Σοφία Σιμονί, Μάγια Πιπερά και Αστέρης Ριμαγμός

μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ: robogirl

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top