Now Reading
Ποτέ δεν είναι αργά για ανανέωση…όρκων!

Ποτέ δεν είναι αργά για ανανέωση…όρκων!

Ήρθε νέο μέλος στην οικογένεια ή είστε πολλά χρόνια μαζί – πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος

Συνήθως οι ελληνικοί γάμοι, είτε στην εκκλησία είτε στο δημαρχείο, δεν έχουν αυτό το στοιχείο των όρκων που βλέπουμε και ακούμε με τρεμάμενη καρδιά (οι ευαίσθητες καρδιές) στις ρομαντικές ταινίες… αλλά ακόμα κι αν είστε από τους τυχερούς που είχατε τη χαρά να ενσωματώσατε τους όρκους στην τελετή του δικού σας γάμου μπορείτε να ανανεώσετε τους όρκους σας και να δώσετε μια ρομαντική πινελιά στη σχέση σας.

Αν ήρθε το πρώτο μωρό –που συνήθως είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία για ένα ζευγάρι–, αν περάσατε κάποιο σοβαρό πρόβλημα ή αν νιώθετε ότι ως σύντροφοι έχετε κάπως απομακρυνθεί μεταξύ σας, η ανανέωση όρκων είναι μια πολύ ρομαντική κίνηση που θα δείξει ότι νοιάζεστε, ότι είστε αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον και ότι δεν σκοπεύετε τις δυσκολίες και τα προβλήματα να σας αποξενώσουν ή και να σας χωρίσουν…

Συζητήστε το με το σύντροφό σας, το ιδανικό είναι να αποφασίσετε από κοινού ότι θα είναι κάτι που θα το κάνετε μαζί, να ορίσετε μια συγκεκριμένη ημερομηνία – η επέτειος του γάμου ή της γνωριμίας σας, τα γενέθλια του παιδιού σας ή οποιαδήποτε άλλη μέρα, είναι μερικές προτάσεις. Μπορεί να γίνει σε μια δική σας κατ’ ιδίαν προσωπική στιγμή, σε ένα ρομαντικό δείπνο, σε μια μικρή σας απόδραση κι εκδρομή, ή μπορείτε να οργανώσετε μια μικρή φιλική μάζωξη στο σπίτι με τους δικούς σας ανθρώπους, ακόμα κι ένα απλό κυριακάτικο γεύμα. Αν ανήκετε στους πολύ ρομαντικούς συζύγους, μπορείτε να το κάνετε μόνος σας, ως έκπληξη στη σύζυγό σας… είναι σίγουρα κάτι που θα εκτιμήσει.

Οι νέοι σας όρκοι μπορούν να είναι αστείοι, να έχουν χιούμορ και  να έχουν παιχνιδιάρικη διάθεση, να μιλάνε για λάθη που έγιναν και που θα αποφευχθούν στο μέλλον, για τρυφερές στιγμές και αναμνήσεις ή μπορεί απλώς να μιλάνε για όνειρα και μελλοντικά σχέδια δείχνοντας πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά που έχετε ζήσει μέχρι τώρα αλλά και να τονίσετε πόσα πολλά ωραία έχετε μπροστά σας να ζήσετε.

Με την εμπειρία και την τρυφερότητα και όλα αυτά που σας ενώνουν, φροντίστε οι όρκοι σας να είναι δικοί σας – μην τους «κλέψετε», αντιγράψετε ή τους δανειστείτε από το ίντερνετ, τα βιβλία ή τα περιοδικά… Μιλήστε όσο απλά θέλετε και όπως θέλετε, αλλά μιλήστε μέσα από την καρδιά σας, με ειλικρίνεια και αγάπη. Σημασία δεν έχει να δώσετε ψεύτικες εντυπώσεις αλλά να έρθετε ακόμα πιο κοντά. Να βρείτε όλα αυτά τα μικρά, τα καθημερινά που σας ενώνουν και να δείξετε πόσο σημαντικά σας είναι.

Δείτε Επίσης

Μερικά ευφάνταστα παραδείγματα είναι: «Θα σε αγαπώ ακόμα κι αν χρειαστεί να αλλάξω άλλες τρεις χιλιάδες  “μυρωδάτες” πάνες του μωρού μας», «Μου αρκεί να ξυπνάω δίπλα σου κάθε μέρα, ακόμα κι αν δεν μιλιέσαι προτού πιείς την πρώτη γουλιά καφέ», «Θα σε λατρεύω ως την άκρη της γης, ακόμα κι αν οι πιο μακρινές διακοπές μας είναι στο χωριό των γονιών μας»…

Βάλτε τη φαντασία σας, επιστρατεύστε το χιούμορ, την ευαισθησία και την αγάπη με συμφιλιωμένες δόσεις ρεαλισμού… οι νέοι σας όρκοι να είναι χειροπιαστοί, να είναι απλοί, να είναι αυτοί που θα σας δώσουν δύναμη και χαρά για να είστε μαζί… για πάντα!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top