Now Reading
Παραμύθια για ταξίδια στον μαγικό κόσμο του Άντερσεν

Παραμύθια για ταξίδια στον μαγικό κόσμο του Άντερσεν

Οι προτάσεις μας…

23b56-10393759_869804463057877_6419150197712303757_n

της Αγγελικής Λάλου

 

stratiotis

“Ο μολυβένιος στρατιώτης”

Διασκευή: Κέιτι Κόττον

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εικονογράφηση: Σόφι Όλσοπ

Εκδόσεις: Πατάκη, 2013

Ερωτεύονται τα παιχνίδια; Ναι είναι η απάντηση που μας δίνει αυτό το κλασικό παραμύθι, που περιγράφει την αγάπη που αναπτύσσεται ανάμεσα στο μολυβένιο στρατιωτάκι με το ένα πόδι και την πανέμορφη μπαλαρίνα που με χάρη στεκόταν στο ένα της πόδι. Οι περιπέτειες του μολυβένιου στρατιώτη για να κατακτήσει την μπαλαρίνα αποτελούν μια συναρπαστική ιστορία. Το μεγάλο μέγεθος, τα ανάγλυφα σχέδια και η εξαιρετική εικονογράφηση θα κάνουν τα παιδιά να λατρέψουν τη συγκεκριμένη πολύ προσεγμένη έκδοση!

Σελίδες: 22

Ηλικία: 3+

 

sparmatseto

“Το σπαρματσέτο”

Μετάφραση: Χριστίνα Μαρκουλάκη, Κώστας Στοφόρος

Εικονογράφηση: Στεφανία Βελδεμίρη

Επιμέλεια: Γιάννης Φαρσάρης

Εκδόσεις: OpenBooks.gr, 2013

 Όπως διαβάζουμε στον υπότιτλο του βιβλίου, πρόκειται για ένα άγνωστο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, το οποίο ανακάλυψε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2012 ο Δανός ιστορικός Έσμπεν Μπράγκε. Ένα παραμύθι γεμάτο φως που κερδίζει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Η πρωτοτυπία της έκδοσης είναι ότι βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή και διατίθεται ελεύθερα από την OpenBooks.gr. Ο Κώστας Στοφόρος έχει γράψει έναν πολύ κατατοπιστικό πρόλογο για τα παραμύθια του Άντερσεν αλλά και πληροφορίες για το Σπαρματσέτο, ενώ έχει κάνει και τη μετάφραση μαζί με τη Χριστίνα Μαρκουλάκη. Η υπέροχη εικονογράφηση ανήκει στη Στεφανία Βελδεμίρη. Στη συγκεκριμένη έκδοση θα βρείτε και την αγγλική εκδοχή του κειμένου. Ένα πολύ προσεγμένο αποτέλεσμα, με την επιμέλεια του Γιάννη Φαρσάρη.

Σελίδες: 23

Ηλικία: 5+

 

cover front little mermaid

“Η μικρή γοργόνα”

Μετάφραση: Αργυρώ Εμμανουήλ

Εικονογράφηση: Kay Nielsen

Εκδόσεις: ΙΣΙΣ, 2012

Σε αυτή τη λαχταριστή πολυσέλιδη έκδοση, με εκπληκτική εικονογράφηση, ξεδιπλώνεται η ιστορία της μικρής γοργόνας. Ένα ταξίδι στα μαγικά πλάσματα της θάλασσας αλλά και στον σκοτεινό βυθό της αγάπης. Στηνιστορία, ηκόρηενόςβασιλιάτηςθάλασσαςερωτεύεταιένανπρίγκηπα, αλλάπρέπειναπεριμένει 300 χρόνιαγιαναμεταμορφωθείαπόγοργόνασεάνθρωπο, γιαναζήσειμαζίτου. Η Άριελ συνεχίζει ακόμα και σήμερα να εμπνέει και να συγκινεί με το μύθο της το αναγνωστικό κοινό.

Σελίδες: 86

Ηλικία: 6+

 

agriokiknoi

“Οι αγριόκυκνοι”

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Εικονογράφηση: Jakobs Gunther

Εκδόσεις: Αερόστατο, 2010

Δείτε Επίσης

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βασιλιάς που είχε μια κόρη την Ελίζα και έντεκα γιους, αλλά είχε πάρει για γυναίκα του μια κακιά βασίλισσα. Αυτή η κακιά βασίλισσα μεταμόρφωσε τα αγόρια του σε αγριόκυκνους…προσπαθούσε να κάνει μάγια και στην Ελίζα αλλά αυτά δεν έπιαναν. Η Ελίζα προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορούσε για να σώσει τα αδέρφια της και πράγματι τα κατάφερε καθώς αυτή η ιστορία του Άντερσεν έχει ευτυχισμένο τέλος – μέχρι βέβαια να τα καταφέρει θα περάσει ένα σωρό περιπέτειες, τις οποίες θα απολάυσετε διαβάζοντας!

Σελίδες: 32

Ηλικία: 4+

 

paramythia

“Παραμύθια”

Μετάφραση: Κώστας Πούλος

Εικονογράφηση: Silke Leffler

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος (σελίδες: 93, ηλικία: 6+)

και

 

istories

“Ιστορίες από τον Άντερσεν”

Μετάφραση: Κώστας Πούλος, Μαρία Αγγελίδου

Εικονογράφηση: Gennady Spirin

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2006 (σελίδες: 85, ηλικία: 6+)

Δύο εξαιρετικοί τόμοι με παραμύθια του μεγάλου συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, για να έχετε συγκεντρωμένα τα περισσότερα γνωστά του παραμύθια και να μπορείτε να ανατρέχετε σε αυτά όποτε το επιθυμείτε. Και τα δύο βιβλία ξεχωρίζουν για την προσεγμένη μετάφραση και την πανέμορφη εικονογράφηση. Θα βρείτε τα “Άσχημο παπάκι”, “Η Τοσοδούλα”, “Η μικρή γοργόνα”, “Ο μολυβένιος στρατιώτης”. Από τα διαχρονικά βιβλία που αξίζει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top