Now Reading
Πανελλήνιες τέλος, ώρα για όνειρα

Πανελλήνιες τέλος, ώρα για όνειρα

Μια νέα ζωή αρχίζει μετά το σχολείο και σε περιμένει να την χαρείς

Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών είναι πάντα ένα ορόσημο στη ζωή των παιδιών. Το να περάσεις με επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις είναι για πολλά παιδιά ένα βήμα που τα φέρνει πιο κοντά στα όνειρά τους, αν κάποια παιδιά δεν τα πήγαν όπως ήθελαν έχουν ξανά την ευκαιρία να δώσουν εξετάσεις και να φτάσουν κοντά στο όνειρό τους με μια μικρή καθυστέρηση. Υπάρχουν όμως και παιδιά που τα όνειρά τους δεν περνάνε μέσα από τις πανελλήνιες εξετάσεις. Ως γονείς έχουμε την ιερή υποχρέωση να βοηθήσουμε τα παιδιά να βρουν τα όνειρά τους και να τα στηρίξουμε όσο μπορούμε για να τα επιτύχουν. Στα πλαίσια αυτής της στήριξης τα έχουμε προετοιμάσει για όλα τα ενδεχόμενα, για τις καθυστερήσεις, τις αποτυχίες, τα λάθη που μπορεί να συναντήσουν σε αυτή την πορεία. Μπορεί η επιτυχία να επιταχύνει μερικές φορές ή να διευκολύνει το δρόμο προς τα όνειρά τους αλλά και μια αποτυχία μπορεί να δώσει την αφορμή ή την ευκαιρία για να δημιουργηθεί ένα άλλο όνειρο ή να προσεγγίσει κανείς το όνειρό του με λίγο διαφορετικό τρόπο.

Μια συμβουλή στα παιδιά που δεν κατάφεραν φέτος να μπουν στη σχολή που ήθελαν ή που δεν μπόρεσαν να μπουν σε καμία σχολή, να εκμεταλλευτούν αυτό το χρονικό διάστημα ως τις επόμενες εξετάσεις ως ευκαιρία για να προετοιμαστούν καλύτερα αλλά και για να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους ή και τον κόσμο!

Δωρεάν μαθήματα – Γνώση με τη βοήθεια της τεχνολογίας με ένα κλικ

Πλέον η μόρφωση μπορεί να είναι πιο προσβάσιμη από ποτέ. Αρκούν ένας υπολογιστής και μια σύνδεση στο ίντερνετ.  Τομείς όπως η διοίκηση, η πληροφορική, ανθρωπιστικές επιστήμες, γλώσσες και πολλά άλλα. Τα περισσότερα μαθήματα δίνουν επίσης τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να λάβουν πιστοποίηση για την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος με μια μικρή χρέωση. Στο παρακάτω link θα βρείτε μια καλή βάση δεδομένων με πάρα πολλές επιλογές σε sites που προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε μια ποικιλία γνωστικών αντικειμένων και ενδιαφερόντων: (eduguide.gr)

Δωρεάν επιμόρφωση μέσω της αυτοδιοίκησης

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ενημερωθείτε για μαθήματα και δράσεις που οργανώνονται από τους δήμους και την τοπική αυτοδιοίκηση: aftodioikisi.gr.

Ό,τι θέλετε να ξέρετε για τα δημόσια ΙΕΚ

Όλες οι πληροφορίες και ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για τις εγγραφές: dia-viou

Η «χρήσιμη» εναλλακτική του εθελοντισμού

Στη σελίδα της aiesec.gr θα μάθεις πώς να γίνεις Global Volunteer, δηλαδή πώς να ζήσεις 6 έως 8 εβδομάδες γνωρίζοντας διαφορετικούς ανθρώπους, πολιτισμούς και παραδόσεις, διευρύνοντας τους ορίζοντές σου και τον τρόπο σκέψης σου. Λάβε δράση σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα ώστε να συμβάλλεις στην αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου κοινωνικού ζητήματος σε ένα τελείως καινούριο περιβάλλον. Ανακάλυψε τα ενδιαφέροντά σου και εξάσκησε νέες δεξιότητες – με την επιστροφή σου θα είσαι ένα άτομο με περισσότερη αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση.

Δείτε Επίσης
Το κρυολόγημα και η γρίπη είναι κάποια στιγμή αναπόφευκτα, αλλά υπάρχουν έξυπνα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα παιδιά σας υγιή.

Ανακαλύπτοντας την Ευρώπη

Το DiscoverEU είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις σε όλη την Ευρώπη. Ταξιδεύοντας κυρίως σιδηροδρομικώς (αν και προβλέπονται εξαιρέσεις, για να μπορούν να πάρουν μέρος και όσοι ζουν σε νησιά ή σε απομακρυσμένες περιοχές) θα ανακαλύψεις τα εκπληκτικά τοπία της Ευρώπης και την ατέλειωτη ποικιλία των πόλεων και των χωριών της. Αυτό το ταξίδι θα σου δώσει επίσης την ευκαιρία να γνωριστείς με άλλους νέους που σου μοιάζουν, να αποκτήσεις ανεξαρτησία και αυτοπεποίθηση και να συνειδητοποιήσεις την ευρωπαϊκή σου ταυτότητα. Οι νέοι που ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν από τους δύο γύρους αιτήσεων που ανοίγουν κάθε χρόνο και η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί σε όσους επιλεγούν μία ταξιδιωτική κάρτα.  Σχεδόν 50.000 νέοι έλαβαν ταξιδιωτική κάρτα αφότου ξεκίνησε το DiscoverEU, τον Ιούνιο του 2018. Ένας νέος γύρος θα πραγματοποιηθεί γύρω στον Νοέμβριο του 2019. Οι ημερομηνίες θα δημοσιευτούν εδώ μετά το καλοκαίρι, γι’ αυτό πρέπει να επισκέπτεσαι τακτικά αυτή την ιστοσελίδα! europa.eu

Εθελοντισμός εκτός ευρωπαϊκής ένωσης μέσω της Action Aid

Το πρόγραμμα EUAidVolunteers, δίνει τη δυνατότητα σε έναν μεγάλο αριθμό Ευρωπαίων εθελοντών να υποστηρίξουν, με τις δεξιότητές τους, τις ευάλωτες τοπικές κοινότητες των αναπτυσσόμενων χωρών στην ενδυνάμωσή τους ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε πιθανούς μελλοντικούς κινδύνους, να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους μετά από κάποια ενδεχόμενη φυσική καταστροφή ή να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους φυσικούς τους πόρου. Πληροφορίες: actionaid.gr.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top