Now Reading
Παιχνίδια με την πάνα

Παιχνίδια με την πάνα

Πώς να βάλετε το παιχνίδι στη σχέση σας, ακόμα και στη διαδικασία αλλαγής της πάνας

Το άλλαγμα της πάνας του μωρού σας αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας του, γι’ αυτό και η διαδικασία αλλαγής πάνας θα πρέπει να είναι μια θετική εμπειρία για το μωρό σας.

Η διαδικασία αλλαγής

Είναι σημαντικό να κρατάτε το μωράκι σας στεγνό και άνετο όλη την ημέρα, ώστε η διάθεσή του να παραμένει ευχάριστη. Πριν ξεκινήσετε, φροντίστε να έχετε κοντά σας όλα τα απαραίτητα αντικείμενα: μια καθαρή πάνα, μωρομάντηλα καθαρισμού, κρέμα αλλαγής πάνας, νερό.

Αφαιρέστε τη λερωμένη πάνα. Στη συνέχεια καθαρίστε τη μηρογεννητική περιοχή είτε με νερό βρύσης αν είστε στο σπίτι, είτε χρησιμοποιώντας ένα Μωρομάντηλο Καθαρισμού Mustela®, είτε με Νερό Καθαρισμού Χωρίς Ξέβγαλμα Mustela® αν είστε εκτός σπιτιού.

Στη συνέχεια, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τυχόν ερεθισμών στην περιοχή της πάνας, βάλτε μια μικρή ποσότητα από την Κρέμα Αλλαγής Πάνας Mustela ® VBC 1<2<3 στο δάχτυλό σας, με τριπλή προστατευτική δράση (προλαμβάνει, καταπραΰνει, επανορθώνει). Απλώστε την κρέμα σε καθαρό και στεγνό δέρμα μέχρι να την απορροφήσει. Μετά, φορέστε του μια καθαρή πάνα.

Τα προϊόντα Mustela® είναι κατάλληλα για χρήση από την 1η ημέρα της γέννησης του μωρού και ειδικά σχεδιασμένα για τα βρέφη και τα μωρά!

Προσοχή: Μην αφήνετε ποτέ από την προσοχή σας το μωράκι σας όσο είναι στην αλλαξιέρα. Ακόμα και τα νεογέννητα μπορούν να πέσουν και να χτυπήσουν.

Παιχνίδια με πάνες

Η διαδικασία του παιχνιδιού πάντα συνδέει και φέρνει κοντά τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτήν. Μπορείτε λοιπόν να μετατρέψετε τη διαδικασία της αλλαγής της πάνας σε μια παιχνιδιάρικη εμπειρία που εκτός από διασκεδαστική, θα σας φέρει πιο κοντά με το μωράκι σας.

Καθώς παίζετε με το μωρό σας, διεγείρετε όλες τις αισθήσεις του: τα μάτια, τα αφτιά, τη μύτη, τα χέρια και το στόμα. Αυτά είναι άλλωστε τα εργαλεία που χρησιμοποιεί για να εξερευνά και να μαθαίνει τον κόσμο.

Το κρυφτομάντηλο

Αντί να παίξετε με τη γνωστή εκδοχή του παιχνιδιού όπου χρησιμοποιείτε τα χέρια, κρύψτε το πρόσωπό σας με ένα μωρομάντηλο καθαρισμού και παίζουμε «κούκου». Στην αρχή, θα δείχνει τη χαρά του κοιτώντας με μεγάλη προσοχή. Καθώς θα μεγαλώνει, θα χαμογελά περισσότερο, θα βγάζει ήχους και θα τινάζει τα ποδαράκια του. Στην ηλικία των 9 μηνών, θα αρχίσει να σας εντοπίζει και σίγουρα η όλη διαδικασία θα είναι και για τους δυο σας διασκεδαστική.

Δείτε Επίσης

Νερό και αισθήσεις

Μπορείτε να βρείτε ένα παιχνιδιάρικο στιχάκι που θα λέτε την ώρα της αλλαγής της πάνας και συγκεκριμένα τη στιγμή που το καθαρίζετε με ένα νερό καθαρισμού χωρίς ξέβγαλμα και λίγο βαμβάκι, ώστε να συνδυάσει την αίσθηση του νερού στο σώμα με συγκεκριμένα σημεία του όπως μάτια, μύτη, στόμα, αυτιά, χέρια, πατούσες, κοιλίτσα. Έτσι, όχι μόνο θα διεγείρετε τις αισθήσεις του αλλά και θα περιμένει να νιώσει το νεράκι ξαφνικά σε αυτά τα σημεία, προκαλώντας του μια πολύ ευχάριστη και δροσερή αίσθηση. Όσο μεγαλώνει, μπορείτε να εξελίξετε το παιχνίδι αυτό με λεξούλες για κάθε σημείο που θα αισθανθεί το νεράκι να πέφτει και έτσι να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του.

Βρεφικό μασάζ

Μπορείτε να ενσωματώσετε κάποια λεπτά βρεφικού μασάζ στο μωράκι σας αφού το έχετε αλλάξει και αρχίσετε να αλείφετε την Κρέμα Αλλαγής Πάνας Mustela® VBC 1>2>3 στην περιοχή για να αποφύγετε το σύγκαμα. Θα ήταν όμορφο λοιπόν την αίσθηση αυτή να την συνεχίσετε με ένα λαδάκι κάνοντας του βρεφικό μασάζ προσφέροντας μια αίσθηση χαλαρότητας και ηρεμίας.

Η απαλή επαφή με την επιδερμίδα είναι πολύ σημαντική για τα βρέφη. Το βρεφικό μασάζ είναι ένας όμορφος τρόπος για τη μητέρα να διατηρεί στενή επαφή με το μωρό της και να το κάνει να αισθάνεται ασφαλές και προστατευμένο. Εμπλουτίστε το μασάζ αν θέλετε με κάποιο χαλαρωτικό τραγούδι που θα το συνδυάσει με τη χαλάρωση αυτή και ίσως αργότερα να το αναζητάει περισσότερο.

Προσοχή: Όλα τα προϊόντα Mustela® διατίθενται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top