Now Reading
«Πάντα στο μυαλό μου έχω τα παιδιά γιατί αυτά θα φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο!» Στέλιος Κερασίδης

«Πάντα στο μυαλό μου έχω τα παιδιά γιατί αυτά θα φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο!» Στέλιος Κερασίδης

O μικρός Έλληνας μάγος του πιάνου, Στέλιος Κερασίδης, σε μια υπέροχη συνέντευξη στο childit.gr και την Αγγελική Λάλου

Το album “The First Note” καταγράφει μέχρι στιγμής 1.300.000+ streams συνολικά, σε όλες τις πλατφόρμες! Με αφορμή το πρώτο του άλμπουμ, ο δεκάχρονος συνθέτης, αυτό το λαμπρό παιδί θαύμα, ο Στέλιος Κερασίδης μίλησε εφ’ όλης της ύλης στο childit.gr και την Αγγελική Λάλου, σε μια συνέντευξη που θα απολαύσετε.  
Πώς νιώθεις που επιτέλους «κρατάς στα χέρια σου» το πρώτο σου «cd»;

Χαχα η αλήθεια είναι ότι δε το κρατάω στα χέρια μου (βγαίνουν cd ακόμη σήμερα;) αλλά το ακούω στο Spotify (γελάει δυνατά). Ακόμη δε το έχω πιστέψει είναι αλήθεια… τα δικά μου κομμάτια όλα μαζί σε ένα άλμπουμ είναι καταπληκτικό!

Μίλησε μας για αυτή τη δισκογραφική σου δουλειά;

Συνθέτω κομμάτια από 4-5 ετών, συνεπώς η ιδέα της εταιρίας μου Minos EMI να μαζευτούν σε ένα άλμπουμ ήταν πολύ δελεαστική! Έτσι μαζί με τα παλιότερα -που είχαν ήδη ταξιδέψει σε όλο το κόσμο- έγραψα και κάποια καινούργια και δημιουργήθηκε αυτό το άλμπουμ που αντικατοπτρίζει ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου…

Τι σου αρέσει περισσότερο να γράφεις τραγούδια ή να παίζεις μουσική;

Ααα πολύ δύσκολη ερώτηση και η αλήθεια είναι ότι δεν μου την έχει κάνει ποτέ κανείς ξανά! Μου αρέσει πιο πολύ να ανεβαίνω στη σκηνή να παίζω για τον κόσμο, δεν έχει σημασία αν παίζω κλασική ή δικά μου. Δεν αλλάζω με τίποτα το live της σκηνής και το χειροκρότημα. Η σύνθεση είναι κάτι πιο δικό μου, λίγο πιο εσωτερικό και μοναχικό.

Τι σε εμπνέει ως προς τη μουσική σύνθεση;

Τα πάντα! Από τη φύση και τις αδερφές μου μέχρι τον πόλεμο ή μια ταινία στο σινεμά. Συνθέτω ό,τι αισθάνομαι εκείνη τη στιγμή χωρίς περιορισμούς και φίλτρα.

Ποια είναι η πρώτη σου μουσική ανάμνηση;

Χαχα από την κοιλιά της μάνας μου που έπαιζε πιάνο ο πατέρας μου. Όλη μέρα έκανε μαθήματα και έπαιζε μουσικές. Σίγουρα η μουσική μου μνήμη ξεκίνησε από εκεί…

Τι είναι η μουσική για σένα;

Δε ξέρω απόλυτα να σας πω… δε θέλω να πω «τα πάντα» γιατί προφανώς η ζωή υπάρχει και χωρίς τη μουσική. Νομίζω όμως ότι η μουσική μας είναι απαραίτητη για να ζήσουμε πιο όμορφα ☺

Νιώθεις ότι κάνεις κάποιες θυσίες εξαιτίας της αγάπης σου για τη μουσική;

Ε σίγουρα δεν είναι πάντα τόσο απλό. Κάποιες φορές πρέπει να πιεστείς παραπάνω για να βγει αποτέλεσμα ή να κουραστείς πολύ σε ένα δύσκολο ταξίδι κτλ. Το αγαπώ όλο αυτό πολύ όμως και δε θα το άλλαζα με τίποτα. Χαλάλι η κούραση!

Πώς είναι μια μέρα σου και πόση μουσική έχει ένα 24ωρό σου;

Το πρωί πάω σχολείο, μετά γυρίζω τρώω και κοιμάμαι μισή ώρα. Μελετάω τα μαθήματα μου και παίζω πιάνο περίπου 1-2 ώρες. Μετά παιχνίδι με το τάμπλετ μου και τηλεόραση με τους φίλους και τις αδερφές μου. Το Σαββατοκύριακο έχω πιο πολύ ελεύθερο χρόνο για βόλτα σινεμά κτλ.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου κομμάτια που σου αρέσει να παίζεις στο πιάνο;

Δε νομίζω ότι έχω αγαπημένο κομμάτι αλλά σίγουρα έχω αγαπημένο συνθέτη: τον ΜΠΑΧ! Έδωσα και το όνομά του στο παπαγαλάκι μου!

Ποια είναι μέχρι στιγμής η πιο αξέχαστη μουσική στιγμή σου;

Δείτε Επίσης

Χωρίς δεύτερη σκέψη η συναυλία μου στο Ηρώδειο με την ορχήστρα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας! Ένιωσα απίστευτο δέος σε αυτό το θέατρο υπό τη διεύθυνση του μύθου Βλάντιμιρ Φεντοσέγιεφ …

Εκτός από τη μουσική τι άλλο σου αρέσει να κάνεις;

Μου αρέσει να παίζω με το τάμπλετ μου, να παίζω με τα lego και τις αδερφές μου και φυσικά να παίζω με τους φίλους μου ποδόσφαιρο. Επίσης λατρεύω να βλέπω ταινίες.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου

Εγώ κοιτάω το σχολείο και τη μελέτη μου. Δεν κάνω και πολλά σχέδια για το μέλλον, είμαι μικρός άλλωστε. Απλά θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω μουσική και να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο…

Σου αρέσει να ταξιδεύεις και ποια χώρα ή πόλη που έχεις επισκεφθεί σου αρέσει περισσότερο και γιατί;

Ναι λατρεύω τα ταξίδια. Πάντα χτυπάει η καρδιά μου από χαρά όταν μπαίνω σε αεροπλάνο. Νομίζω πιο πολύ αγάπησα τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάϊ που είχε τις καταπληκτικές νεροτσουλήθρες (χαχα)!

Τι ονειρεύεσαι; τραγούδια ή να παίζεις μουσική;

Ονειρεύομαι να παίζω μουσική, να συνθέτω μουσική, να ταξιδεύω και να δίνω στο κόσμο και κυρίως στα νέα παιδιά έμπνευση και χαρά όταν με ακούνε. Πάντα στο μυαλό μου έχω τα παιδιά γιατί αυτά θα φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο!

Σας ευχαριστώ θερμά

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top