Now Reading
Ο Ianos προτείνει υπέροχα παιδικά βιβλία

Ο Ianos προτείνει υπέροχα παιδικά βιβλία

Παρουσιάζοντας τη λίστα με τα ευπώλυτα

ΖΕΗ ΑΛΚΗ

ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ,  Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Δυο μικρές αδερφές που ζουν σ’ ένα νησί του Αιγαίου το 1936 ακούνε τον παππού τους να τους μιλάει ώρες ατέλειωτες για τους «αρχαίους» του, ανυπομονούν να ανταμώσουν με τους φίλους και τις φίλες τους από τα τσαρδάκια σαν έρχεται το καλοκαίρι, μα πάνω απ’ όλα τρελαίνονται με τις μαγικές ιστορίες του καπλανιού που τους διηγείται ο ξάδερφός τους ο Νίκος.

 

ΝΤΟΥΜΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Ο ΧΝΟΥΔΗΣ,  Εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

Τη φήμη του τρανού πολεμιστή είχε ο Χνούδης, ο λαγός. Μα αν τον έβλεπε κανείς και δεν είχε ακούσει τίποτα για τη φήμη που τον συνόδευε, δεν θα του γέμιζε δα και το μάτι!

Η ιστορία του Χνούδη, του ατρόμητου μαχητή του δάσους, ξεκίνησε ένα ανοιξιάτικο πρωινό, όταν, για κακή του τύχη, συνάντησε στον δρόμο του ένα άγριο λιοντάρι…

 

ΜΠΑΝΣΕΡΟΥΣ ΓΙΡΓΚΕΝ

Η ΜΥΤΗ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ‑ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ,  Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Όλοι οι ντετέκτιβ του κόσμου ονειρεύονται μια φορά τουλάχιστον στη ζωή τους να δουλέψουν στο Λονδίνο, στο Παρίσι ή στη Νέα Υόρκη. Στους δρόμους αυτών των πόλεων το κακό παραμονεύει σε κάθε γωνιά. Ένας επαγγελματίας όπως o Κλουζ θα είχε εκεί δουλειές με φούντες. Αλλά πώς ήρθαν τα πράγματα και βρέθηκε να κυνηγάει παρανόμους στην Αθήνα; Σε μια πόλη όπου δεν μπορεί να διαβάσει ούτε τις πινακίδες με τα ονόματα των δρόμων; Καλύτερα να πάρουμε την ιστορία από την αρχή…

 

ΑΝΤΙΟ ΠΑΝΑ,  Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Μάθε να χρησιμοποιείς το γιογιό μαζί με τον Μίμη! Αν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες της Ρένας, είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρεις! Κόλλησε τα ψαράκια στο διάγραμμα προόδου και κάνε το γιογιό την αγαπημένη σου συνήθεια! Ένα διασκεδαστικό βιβλίο για παιδιά στην ανάπτυξη!

 

ΣΕΦΛΕΡ ΑΞΕΛ

ΤΙΚ ΚΑΙ ΤΕΛΑ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΦΙΛΟΣ,  Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ

Όταν ο Τικ κάνει έναν καινούργιο φίλο, η Τέλα νιώθει πολύ μόνη. Καημένη Τέλα! Όταν, όμως, ο Τικ, η Τέλα και ο Ζακ πηγαίνουν να πάρουν παγωτά, συμβαίνει κάτι που θα τους δώσει να καταλάβουν τι είναι αληθινή φιλία. Μια τρυφερή ιστορία για τα παιδιά και τη σημασία της φιλίας στη ζωή τους.

ΣΟΥΣ

Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ,  Εκδόσεις ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ

Με πανέμορφη εικονογράφηση, η πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνις Soosh περιγράφει στο βιβλίο Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ τη μαγική σχέση ανάμεσα σε έναν τεραστίων διαστάσεων μπαμπά και την κόρη του. Σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής της, η Soosh αναζητούσε έναν «ήρωα προστάτη» για υποστήριξη. Ξεκίνησε να ανεβάζει μια σειρά υπέροχων εικόνων στο Instagram και αμέσως έκανε τεράστια αίσθηση κι έγινε viral. Πλέον συνοδεύονται με κείμενο και αποτελούν μια ωδή στην πατρότητα.

 

ΣΟΥΛΤΣΕ ΜΠΙΑΝΚΑ

ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ,  Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Δείτε Επίσης

Σσσς! Κάνε πολλή πολλή ησυχία! Ο άτακτος δράκος επιτέλους κοιμήθηκε. Αλλά κάθε που γυρνάει η σελίδα, ο αέρας κλείνει την πόρτα με ένα ΜΠΑΜ! Άραγε τότε ο δράκος ξυπνάει; Δημιουργήστε μια γλυκιά, νανουριστική ατμόσφαιρα για τα παιδιά σας, διαβάζοντας αυτή τη διαδραστική ιστορία με έναν δράκο που δε θέλει να κοιμηθεί. Τα μικρά σίγουρα θα συνδεθούν μαζί του!

 

ΖΟΜΕΡ ΓΙΟΥΒΑΛ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΖΟΥΖΟΥΝΙΩΝ,  Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ένα βιβλίο με συναρπαστική εικονογράφηση, που συστήνει στα παιδιά τον κόσμο των εντόμων που έρπουν, τσιμπούν και πετούν. Πόσο αργά προχωρά το σαλιγκάρι; Φοβούνται το σκοτάδι τα ζουζούνια; Γιατί τα μυρμήγκια προχωρούν το ένα πίσω από το άλλο; Μάθε τις απαντήσεις σε αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις για τα ζουζούνια. Παίξε, ψάξε και βρες ζουζούνια στις εικόνες. Γνώρισε όλα τα ζουζούνια του κόσμου, που πετούν, τσιμπούν και σέρνονται με αυτό το φανταστικό παιδικό βιβλίο για τα ζουζούνια. Μάθε πώς τρώνε, πώς κυνηγούν και πώς κάνουν μωρά. Το έξυπνο και χιουμοριστικό κείμενο είναι γεμάτο πληροφορίες που θα εκπλήξουν το παιδί και τον ενήλικα.

 

ΦΕΡΡΕΛΛ ΣΙΝ

ΤΟ ΤΖΑΤΖΑΛΟ,  Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

«Δεν το ‘κανα εγώ» λέει η Ρούθυ
«το Τζάτζαλο».
Το Τζάτζαλο είναι ο αχώριστος σύντροφος πολλών μικρών παιδιών και είναι υπεύθυνο για πολλές σκανταλιές – αλλά και για αλλαγές!

 

ΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΑ

ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΙ,  Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Ο χειμώνας έφτασε στη Μελισσούπολη και τα μελισσάκια αρχίζουν να ξεμένουν από τροφή. Μια μέρα το καπάκι της Kυψέλης ανοίγει και ένα λαμπερό φως απλώνεται παντού. Ένα γιγάντιο Κάτι εμφανίζεται αφήνοντας ένα παράξενο ζυμάρι, κλείνει ο καπάκι και εξαφανίζεται. Τα μελισσάκια τρομοκρατούνται. «Τι ήταν αυτό;» «Τι θέλει από εμάς;» «Λέτε να ξανάρθει;» Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή μέσα στην Κυψέλη. Ένα βιβλίο για τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων, τη σχέση λογικής και πίστης, αλλά και πώς αντιμετωπίζουμε τον φόβο σε καθετί άγνωστο.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top