Now Reading
Ο IANOS και οι εκδόσεις Καλέντη παρουσιάζουν το βιβλίο «Δάσκαλος σε δύο ρόδες»

Ο IANOS και οι εκδόσεις Καλέντη παρουσιάζουν το βιβλίο «Δάσκαλος σε δύο ρόδες»

Της Μαρίας Ανδρικοπούλου, σε εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη, Σάββατο 1/2 στις 18:00

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Καλέντη παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαρίας Ανδρικοπούλου, «Δάσκαλος σε δύο ρόδες», σε εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη. Το βιβλίο βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου που αναζητούσε το καλό και το δίκαιο μέσα από την Παιδεία.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Θεώνη Κουφονικολάκου, βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Μαριάννα Κουμαριανού, συγγραφέας-παιδαγωγός

Μαρία Τρύφων, νηπιαγωγός-δημ. Σύμβουλος-υπεύθυνη Δημοτικών Βιβλιοθηκών Π. Φαλήρου

 

Αφήγηση: Αλκιβιάδης Κούσης, παιδαγωγός-συγγραφέας-αφηγητής

Λίγα λόγια για το βιβλίο και την εκδήλωση

Το βιβλίο βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου που αναζητούσε το καλό και το δίκαιο μέσα από την παιδεία: του Σαμπέρ Χοσεϊνί, του δασκάλου-ήρωα από το Αφγανιστάν που μετέτρεψε το ποδήλατό του σε βιβλιοθήκη. Με αφορμή το βιβλίο, θα συζητηθούν τα θέματα των δικαιωμάτων του παιδιού και του εθελοντισμού, σε συνδυασμό με τη φιλαναγνωσία,

 

την εκπαίδευση και τον ρόλο του εκπαιδευτικού ως φορέα έμπνευσης και δράσης στο σύγχρονο σχολείο. Επίσης θα αναπτυχθεί η εκπαιδευτική διάσταση της ιστορίας «Δάσκαλος σε δύο ρόδες» και οι εφαρμογές της στην τάξη.

 

«Ο κόσμος τελικά έχει μέσα του και το καλό, την ανάγκη για δικαιοσύνη, ελευθερία, παιδεία, αλληλεγγύη και το βρίσκεις σε πολλές διαφορετικές μορφές. Μια μορφή αυτού του καλού είναι η ιστορία αυτού του καταπληκτικού δασκάλου από το Αφγανιστάν, του Saber Hosseini».

 

Δείτε Επίσης

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρία Ανδρικοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάζεται πολλά χρόνια ως διοικητικό στέλεχος σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό  Ίδρυμα. Σπούδασε κλασική φιλολογία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση στην πολιτιστική πολιτική, διοίκηση και επικοινωνία. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Άρθρα της σχετικά με το αρχαίο δράμα έχουν δημοσιευτεί στην περιοδική έκδοση του Κέντρου Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου «Τόπος Επίκοινος». Έχει γράψει αρκετά βιβλία για παιδιά. Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της «Μύθοι στο ρυθμό της Μουσικής» (2016).

 

Λίγα λόγια για την εικονογράφο

Η Ελίζα Βαβούρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τα Τμήματα Οπτικής Επικοινωνίας & Διαφήμισης και Ζωγραφικής της Σχολής Βακαλό. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1994 συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά και εκδοτικούς οίκους, ενώ έχει εικονογραφήσει περισσότερα από ογδόντα βιβλία. Το 2005 και το 2010 ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης. Από το 2012 ζει και εργάζεται στη Γερμανία.

 

Link βιβλίου:  ianos.gr

Link Εκδήλωσης:  ianos

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top