Now Reading
«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, από το Εθνικό Θέατρο

«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, από το Εθνικό Θέατρο

Παρασκευή 8/5, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα του Σαββάτου (9/5)

«Mένουμε σπίτι» με τον Πολιτισμό | Δωρεάν διαδικτυακές προβολές παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου

Το Εθνικό Θέατρο και αυτή την εβδομάδα σας προσκαλεί να συντονιστείτε στην «ψηφιακή» του σκηνή για να παρακολουθήσετε τρία διαχρονικά έργα, τρεις εμβληματικές παραστάσεις, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Μένουμε σπίτι» με τον Πολιτισμό.

«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά παιδικά μυθιστορήματα που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία για δυο χρονιές στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Παρακολουθήστε το Παρασκευή 8, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα του Σαββάτου, 9 Μαΐου.

Είναι 27 Οκτωβρίου 1940. Ο Πέτρος είναι εννιά χρονών και είναι λυπημένος γιατί πέθανε το τριζόνι του. Η αδερφή του η Αντιγόνη θέλει να του δώσει το κουτί από το βραχιόλι της για να το θάψει. Ο Πέτρος θέλει να το βάλει στη χαραμάδα του δοκαριού. Δεν θα προλάβει. Ξημερώνει 28 Οκτωβρίου και ο Πέτρος ξυπνά από τις σειρήνες του πολέμου. Η ζωή του ανατρέπεται. Το σχολείο κλείνει, ο θείος Άγγελος φεύγει για τον πόλεμο, η μαμά του μετρά τα τρόφιμα στα ντουλάπια.

Ο Πέτρος ζει τις πρώτες νίκες, την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, την κατοχή και την πείνα. Με τον Γιάννη και τον Σωτήρη διαδηλώνει, γράφει συνθήματα στους τοίχους, γνωρίζει τον Αχιλλέα και τη Δροσούλα, συμμετέχει στην αντίσταση.

Κι εμείς παρακολουθούμε τον μεγάλο του αυτό περίπατο γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις από τον Οκτώβριο του 1940 έως την απελευθέρωση της Αθήνας τον Οκτώβριο του 1944 που θα τον βρει στους δρόμους, «άντρα πια, δεκατριών χρονών»!

Η πορεία του Πέτρου, γεμάτη θαυμαστές περιπέτειες και οι δυσκολίες, στην Αθήνα της κατοχής αλλά και το θάρρος και η επινοητικότητά του, θα συναρπάσουν τους μικρούς θεατές καθώς στη σκηνή θα ζωντανέψει ένα έργο που έχει αγαπηθεί όσο λίγα από μικρούς και μεγάλους!

Δραματοποίηση: Σάββας Κυριακίδης — Τάκης Τζαμαργιάς

Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς

Σκηνικά — κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική: Δημήτρης Ζαβρός

Κινησιολογία: Αμάλια Μπένετ

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Δείτε Επίσης

Βίντεο: Χρήστος Δήμας

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Στίχοι τραγουδιών Δημήτρης Ζαβρός, Νέβι Κανίνια

Βοηθός σκηνοθέτη: Σμαρώ Κώτσια

Παίζουν: Έφη Γούση, Γιάννης Διαμαντής, Ανδρέας Κοντόπουλος, Κωστής Κορωναίος, Αννίτα Κούλη, Δήμητρα Λαρεντζάκη, Γιώργος Μάζης, Μιχάλης Μουλακάκης, Δημήτρης Πασσάς, Γρηγόρης Σταμούλης, Ελεάνα Στραβοδήμου, Μαρία Τσιμά

Θα προβληθεί στο www.n-t.gr και στο www.culture.gr.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top