Now Reading
Ο Κανάρης Κεραμάρης εκτός από εξαιρετικός μουσικός συνθέτης είναι κι ένας υπέροχος μπαμπάς

Ο Κανάρης Κεραμάρης εκτός από εξαιρετικός μουσικός συνθέτης είναι κι ένας υπέροχος μπαμπάς

Με αφορμή την αυριανή Γιορτή του Πατέρα ακούμε ξανά τα πανέμορφα νανουρίσματά του…

Τι σημαίνει για σένα πατρότητα;

Πατρότητα για μένα είναι η πιο δυνατή εμπειρία ζωής. Αυτό που δίνει επιπλέον νόημα στη δική μου ύπαρξη. Αυτό που με έκανε να νοιαστώ για κάποιον άλλον άνθρωπο, περισσότερο και από τον ίδιο μου τον εαυτό. Είναι χαρά και αγωνία την ίδια στιγμή. Η πατρότητα σε βγάζει από τα άγχη σου για προσωπική εξέλιξη. Παύει ο εαυτός σου να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου. Μαθαίνεις να αγαπάς…

Ποια είναι η πιο όμορφη στιγμή που έχεις ζήσει ως μπαμπάς;

Σίγουρα η στιγμή της γέννησης των παιδιών μου. Η απόλυτη χαρά που διαδέχεται την αγωνία. Ωστόσο, είναι πολλές, μικρές και καθημερινές στιγμές, μικρές ψηφίδες του παζλ. Ένα χαμόγελο των παιδιών μου, μια αστεία ατάκα, η λέξη «μπαμπά», οι αγκαλιές και τα φιλιά, τα χάδια, τα τραγούδια… Η συμμετοχή της κόρη μου στο δίσκο μου «νανουρίσματα και ξυπνήματα» για παράδειγμα. Μου δίνει τρομερή χαρά και συγκίνηση όποτε την ακούω.

Ποια είναι η πιο τρομαχτική ζωή (στιγμή εννοείς;)που έχεις ζήσει ως μπαμπάς

Είναι μικρές αγωνίες που σχετίζονται με θέματα υγείας. Ατυχήματα και οι κλασικές ιώσεις που χτυπάνε συναγερμό μέσα μου. Είναι εκείνο το συναίσθημα αγωνίας και ταυτόχρονα μοναδικής ευχής τα παιδιά σου να έχουν υγεία. Είναι και το άγνωστο της αυριανής μέρας που λες «να βάλει ο Θεός το χέρι του» και να δώσει υγεία στα παιδιά σου, μα αν γίνεται και στα παιδιά όλου του κόσμου. Η σκέψη ότι τα παιδιά είναι ακόμα αδιαμόρφωτοι άνθρωποι που δεν είναι σε θέση να προστατέψουν τον εαυτό τους και η ασφάλειά τους επαφίεται στη δική σου ετοιμότητα, είναι αρκετά τρομακτική.

Υπάρχει πατρικό ένστικτο;

Υπάρχει, κυρίως με τη μορφή της διαιώνισης του προσωπικού σου dna. Συνεχίζεις και ζεις μέσα από τα παιδιά σου. Έχω την εντύπωση ότι όσα περισσότερα παιδιά κάνεις τόσο λιγότερο φοβάσαι το θάνατο. Σκεφτόμουν το εαυτό μου με τουλάχιστον 5 παιδιά, αλλά δεν έχω παράπονο και με τα δύο (γέλια…).

Τι έχεις κρατήσει ως «δώρο» από τον μπαμπά σου και τι θα του έλεγες αν μπορούσε να σε ακούσει

Κρατάω τις στιγμές που αφιέρωνε χρόνο για να παίξει μαζί μου, και σίγουρα τις συζητήσεις που κάναμε για διάφορα θέματα. Όποτε τον συναντάω δεν χάνω ευκαιρία να τον αγκαλιάσω και να του πω πως τον αγαπώ.

Δείτε Επίσης

Μια ευχή για όλους τους μπαμπάδες του κόσμου:

Να θυμηθούν τα δικά τους παιδικά χρόνια, να κάνουν την υπέρβαση και να γίνουν οι γονείς που θα ήθελαν να έχουν όταν ήταν παιδιά. Η υπομονή και η αγάπη είναι κάτι που χτίζεται μέρα με τη μέρα.

 

Η τελευταία δουλειά του Κανάρη Κεραμάρη είναι η μουσική που έγραψε για το βιβλίο “Νανουρίσματα… και ξυπνήματα” σε στίχους των Όλγα Σεχίδου, Νίνα Ζαφειρίου, Λίλα Στογιάννη, εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βάρφης,

Περισσότερες πληροφορίες για τον Κανάρη Κεραμάρη εδώ

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top