Now Reading
Οι top τάσεις ευεξίας που αξίζει να δοκιμάσεις την νέα χρονιά

Οι top τάσεις ευεξίας που αξίζει να δοκιμάσεις την νέα χρονιά

Ποια είναι τα wellness trends σύμφωνα με τους ειδικούς;

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου
Η νέα χρονιά μόλις ξεκίνησε και οι περισσότεροι από εμάς προσμένουμε τα καλύτερα από αυτή, ώστε να ξαναβρούμε μέσα μας την ισορροπία που διατάραξε το δύσκολο έτος που αφήσαμε πίσω μας. Η εμφάνιση της πανδημίας σήμανε την αρχή για μια διαφορετική καθημερινότητα, με νέες προτεραιότητες και ανάγκες τόσο για τον εαυτό μας, όσο και για τους γύρω μας. Ο κλάδος της ευεξίας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος αφού η παρατεταμένη παραμονή μας στο σπίτι, μακριά από το φορτισμένο εργασιακό περιβάλλον, τις εξόδους και τις υποχρεώσεις, μας δίδαξε νέες συνήθειες πολύ πιο φιλικές προς τον εαυτό μας. Τα wellness trends της νέας χρονιάς, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις συνθήκες, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην φροντίδα που μπορούμε εμείς οι ίδιοι να προσφέρουμε σε σώμα και πνεύμα, με ή χωρίς την βοήθεια των κέντρων ευεξίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς:

1. Τα wellness apps ήρθαν για να μείνουν: Καθώς οι δραστηριότητες που αφορούν τον τομέα της ευεξίας απαγορεύτηκαν προς το παρόν, η εμφάνιση αντίστοιχων εφαρμογών και προγραμμάτων στο διαδίκτυο δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Apps για κάθε είδος γυμναστικής με συμβουλές και live videos, διαλογισμού και διατροφής ή ακόμα και virtual ξεναγήσεις σε διάφορες πόλεις και αξιοθέατα του κόσμου, αποτέλεσαν και αποτελούν τις περισσότερες αναζητήσεις και έναν δημιουργικό τρόπο να περνάμε τον χρόνο μας στο σπίτι.

2. Digital detox: Η ψηφιακή αποτοξίνωση είναι κάτι που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα τους επόμενους μήνες αφού τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέκτησαν πλέον κυρίαρχο ρόλο στη ζωή μας, καθώς η επικοινωνία με αγαπημένα μας πρόσωπα και συναδέλφους γίνεται μέσω αυτών. Επιπλέον η υπερπληροφόρηση που προσφέρουν, δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις στον αναγνώστη με αποτέλεσμα την αποστροφή του. Έτσι αρκετοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να ξεφύγουν από όλη αυτή την ψηφιακή κατανάλωση, αφήνοντας το κινητό, το laptop, την τηλεόραση στην άκρη.

3. Talk and walk therapy: Μια νέα τάση που αρχίζει δειλά δειλά να κάνει την εμφάνισή της, είναι η θεραπεία μακριά από εσωτερικούς χώρους. Αρκετοί επιστήμονες και θεραπευτές του εξωτερικού ήδη κανονίζουν  συνεδρίες  σε εξωτερικούς χώρους, όπου με τον πελάτη θα μπορούν να απολαμβάνουν έναν περίπατο μαζί με την συζήτηση τους. Όποτε δεν είναι άσχημη ιδέα να βγεις για ένα περίπατο με κάποιο έμπιστο πρόσωπο σου και να συζητήσετε όχι μόνο αυτά που σε προβληματιζόσουν, αλλά και τα όνειρα και τους στόχους σου.

4. Ρεαλιστικές προσδοκίες και στόχοι: Ο ερχομός της πανδημίας ανέτρεψε τα σχέδια μας από την μια στιγμή στην άλλη, αφήνοντας πίσω απογοήτευση και στασιμότητα. Αναλογιζόμενοι τις δυσκολίες αυτές, οι ειδικοί θεωρούν πως την νέα χρονιά τα μεγαλεπήβολα σχέδια και αποφάσεις θα μείνουν στην άκρη για λίγο, ενώ θα στραφούμε κυρίως σε ρεαλιστικούς στόχους εύκολα πραγματοποιήσιμους ώστε να απολαμβάνουμε πολλές μικρές ικανοποιήσεις, τονώνοντας ταυτόχρονα την αυτοπεποίθησή μας.

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top