TOP

Συντάκτης : Νίκος Κοντομήτρος

Αν αγαπάς το καρπούζι, τότε πρέπει να αρχίσεις και τα κουκούτσια. Ναι, καλά διάβασες.

Το ξέρω ότι συνηθίζεις να απολαμβάνεις το δροσερό καρπό χωρίς τα μαύρα στίγματα του, αλλά, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, αυτά τα σποράκια αποτελούν ένα θησαυρό θρεπτικών ινών. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια αναφέρει ότι οι σπόροι του καρπουζιού, μπορούν να παρέχουν στο σώμα μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορούν πραγματικά να τροφοδοτήσουν τον εγκέφαλο, τους μυς και τα οστά. Γιατί μέσα τους περιέχουν βιταμίνες Α, Β και C, καθώς και μαγνήσιο, ασβέστιο και ακόρεστα λιπαρά οξέα. Επιπλέον, είναι πηγές σιδήρου πρώτης κατηγορίας.

2 εύκολοι και έξυπνοι τρόποι για να τους καταναλώσετε:

#1 Ψήστε τους σαν ηλιόσπορους

Εάν η γεύση των σπόρων δεν σου είναι ευχάριστη, όταν τους καταναλώνεις ωμούς, μπορείς να τους ψήσεις ακριβώς, όπως τους ηλιανθόσπορους ή τους κολοκυθόσπορους..

#2 Βαλ’τους στο μπλέντερ

Αφού μαζέψεις αρκετούς σπόρους καρπουζιού, μπορείς να τους ρίξεις στο μπλέντερ και να τους κάνεις σκόνη. Στη συνέχεια, μπορείς να προσθέσεις τη σκόνη αυτή στο πράσινο τσάι σου.

Και καλή σου απόλαυση!

Πηγή: AllYou

Καταχώρησε Σχόλιο