Now Reading
Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Μια συνταγή που θα μετατρέψει τα υπολείμματα πατάτας σε λαχταριστή απόλαυση

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές λαχταριστές μπαλίτσες απόλαυσης με τη βοήθεια του τσένταρ και του σοταρισμένου μπέικον!

ΥΛΙΚΑ:

5 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 κουταλιές της σούπας πουρές πατάτας που έχει περισσέψει, ή σκόνη πουρέ ή υπόλοιπο μαγειρεμένων πατατών

3 φέτες μπέικον, σοταρισμένες και κομμένες

2/3 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ

2 κουταλιές της σούπας. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 αυγά, χτυπημένα

1 1/3 φλ. γαλέτα ή τριμμένη φρυγανιά

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Δείτε Επίσης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζεις τον πουρέ πατάτας με το σοταρισμένο μπέικον, τσένταρ, σχοινόπρασο και σκόνη σκόρδου και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά.

Βάλε τα αυγά και το τη γαλέτα (ή φρυγανιά) σε ξεχωριστά ρηχά μπολ. Χρησιμοποίησε μια μικρή κουτάλα παγωτού για να φτιάξεις μπάλες πουρέ ή πατατοκεφτέδες. Πέρασε μια μπάλα στα χέρια σου, μετά βύθισέ την πρώτα στο αυγό και μετά στη γαλέτα. Επαναλαμβάνεις μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πατατοκεφτέδες.

Ζεσταίνεις το  λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε φριτέζα ή σε τηγάνι. Τηγανίζεις τις μπάλες πατάτας σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές, 2 έως 3 λεπτά. Στραγγίζεις σε χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτας και αν θες καρυκεύεις με έξτρα αλάτι ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αν δεν έχεις υπόλοιπο πουρέ μπορείς να χρησιμοποιήσεις πουρέ σε σκόνη ή αλεσμένες πατάτες…

Ως προς τα υλικά, νιώσε ελευθερία να χρησιμοποιήσεις όποιο άλλο τυρί θες και προτιμάς, απλώς όσα λιώνουν εύκολα προσφέρουν πιο λαχταριστό αποτέλεσμα – το ίδιο επίσης ισχύει και ως προς το μπέικον, εξίσου απολαυστικό εφέ χαρίζουν και ντόπια αλλαντικά. Ως προς τα μυρωδικά, μπορείς επιπλέον να δοκιμάσεις να προσθέσεις στο μείγμα της ζύμης σου ρίγανη ή δυόσμο!

Συνδυάζεται ιδανικά με ντιπ γιαουρτιού ή σαλάτα πράσινων λαχανικών!

Καλή όρεξη!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top