Now Reading
Οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο μεγάλωμα του πρώτου και του δεύτερου παιδιού

Οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο μεγάλωμα του πρώτου και του δεύτερου παιδιού

Ή γιατί η ανατροφή του δευτερότοκου φαίνεται να μπαίνει στον αυτόματο πιλότο…

Αν στο πρώτο σας παιδί προσπαθήσατε να είστε οι τέλειοι γονείς, στο δεύτερο, λίγο η έλλειψη χρόνου, λίγο η έλλειψη ενέργειας, λίγο το γεγονός ότι έχετε χαμηλώσει τις προσδοκίες σας, αρκεί να καταφέρετε να το κρατήσετε ζωντανό για να είστε ικανοποιημένοι. Αυτές είναι λοιπόν 8 μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο παιδί.

1. Στο πρώτο παιδί: Κάθε φωτογράφιση παίρνει διαστάσεις υπερπαραγωγής. Στο δεύτερο παιδί: Κάτι θολές εικόνες που προλαβαίνετε να τραβήξετε στιγμιαία με το κινητό λειτουργούν ως ντοκουμέντα ότι μεγαλώνετε δύο παιδιά.
2. Στο πρώτο παιδί: Αφιερώνετε μήνες στη διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Στο δεύτερο παιδί: Αν έχει την τύχη να διαθέτει το δικό του δωμάτιο, ολοκληρώνετε τη διαμόρφωσή του κάπου γύρω στα πρώτα γενέθλια του δευτερότοκου.
3. Στο πρώτο παιδί: Γιορτάζετε κάθε ορόσημο ανάπτυξης σαν κοσμοϊστορικό γεγονός». Στο δεύτερο παιδί: «Σήμερα μαγείρεψα φασολάκια και, α, το ξέχασα, ο Κωστάκης έκανε τα πρώτα του βήματα».
4. Στο πρώτο παιδί: Ξοδεύετε χρόνο και χρήματα αναζητώντας τα καλύτερα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Στο δεύτερο παιδί: Οτιδήποτε το κρατάει απασχολημένο, καλύπτει και εσάς.
5. Στο πρώτο παιδί: Αναζητάτε τις καλύτερες ιδέες για δραστηριότητες και χειροτεχνίες στα μαμαδίστικα μπλογκ. Στο δεύτερο παιδί: Τελικά αυτή η εφαρμογή ζωγραφικής στο κινητό δεν είναι καθόλου κακή…
6. Στο πρώτο παιδί: Κάθε μέρα είναι και μια ευκαιρία να το ντύσετε σαν μοντελάκι. Στο δεύτερο παιδί: Αν καταφέρετε να το βγάλετε από το σπίτι πλήρως ενδεδυμένο, το θεωρείτε επιτυχία (ακόμα και αν φοράει ανάποδα τα παπούτσια του).
7. Στο πρώτο παιδί: Τον ταΐζετε μόνο με το πιο εκλεκτό σπιτικό φαγητό και, στη χειρότερη περίπτωση, με έτοιμα αλλά βιολογικά σνακ. Στο δεύτερο παιδί: Κι εμείς φάγαμε μερικά μπισκότα σοκολάτας όταν ήμασταν μικρά αλλά δεν πάθαμε τίποτα.
8. Στο πρώτο παιδί: Εκθέτετε με περηφάνια κάθε δημιουργία του σαν να έχετε αγοράσει σε δημοπρασία έναν πίνακα του Πικάσο. Στο δεύτερο παιδί: Το σπίτι έχει γεμίσει χαρτιά με ζωγραφιές των παιδιών που, μυστηριωδώς, αρχίζουν να βρίσκονται η μία μετά την άλλη στον κάδο των απορριμμάτων.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top