Now Reading
«Οι μέρες της Σιωπής» της Έφης Λαδά στον Ιανό

«Οι μέρες της Σιωπής» της Έφης Λαδά στον Ιανό

Σάββατο 2/11 στις 13.00 οι εκδόσεις Πατάκη και ο Παιδικός IANOS παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό παιδικό βιβλίο

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 13:00 οι εκδόσεις Πατάκη και ο Παιδικός IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο «Οι μέρες της Σιωπής» της συγγραφέα και εικονογράφου Έφης Λαδά. Ένα αλληγορικό παραμύθι με θαυμάσιες εικόνες και οικολογικά μηνύματα. Ελάτε μαζί με τη συγγραφέα και εικονογράφο να φέρουμε και πάλι την ελπίδα. Με σπόρους, με λέξεις και ζωγραφιές από το βιβλίο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

« Μια μέρα που ο αέρας φύσαγε δυνατά μια πύρινη κορδέλα απλώθηκε πάνω  απ’ τις πόλεις και τα δάση. Σ’ εκείνο τον τόπο πήγε και άπλωσε τη σκιά της η Σιωπή. Τα παιδιά όμως ήξεραν καλά τι έπρεπε να κάνουν.»

Υπήρχε κάποτε ένα μέρος στον κόσμο που ήταν πράσινο και όμορφο. Ένας Μάγος όμως κάλεσε τη Φωτιά και της έδειξε τον τόπο αυτόν. Κι αυτή πέρασε από όλα τα σπίτια, τα χωράφια, τους ανθρώπους και δεν άφησε τίποτα όρθιο. Μόνο στάχτες, κουφάρια δέντρων, μαύρη γη και δυστυχία. Όταν χόρτασε καταστροφή η Φωτιά κι έφυγε, ήρθε η Σιωπή, που έμεινε καιρό, όσον καιρό χρειάζεται η Ελπίδα να φανεί. Τα χέρια των παιδιών έβαλαν τους νέους σπόρους και οι  χαρούμενες φωνές τους έδιωξαν τη Σιωπή. Σε λίγο καιρό τα χρώματα, οι ήχοι και οι μυρωδιές, τα ζώα και τα πουλιά σηματοδοτούσαν μια νέα αρχή. Όσο για τον Μάγο, μέσα στον καπνό και στη Φωτιά που έφερε, έχασε τον πολυτιμότερο σύντροφό του: το αγαπημένο του γεράκι.

Πρόκειται για ένα λιτό, δωρικό παραμύθι, με ποιητικές εικόνες, το οποίο μας οδηγεί στις συνέπειες μιας επιπόλαιης κι ασυνείδητης φυσικής καταστροφής και τελικά στην αναγέννηση της φύσης και στην ανάγκη για ζωή.

Ένα αλληγορικό παραμύθι με θαυμάσιες εικόνες και οικολογικά μηνύματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

Δείτε Επίσης

 

Link βιβλίου: ianos

 

Link Εκδήλωσης: ianos.gr

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top