Now Reading
Οι καλύτερες προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο σαββατοκύριακο, 8-9/2

Οι καλύτερες προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο σαββατοκύριακο, 8-9/2

Γιατί οι πιο όμορφες στιγμές είναι αυτές που απολαμβάνουμε με τα παιδιά μας

ΣΙΝΕΜΑ

ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ

6 Φεβρουαρίου 2020 στα VILLAGE CINEMAS
Η σεναριογράφος και σκηνοθέτης Greta Gerwig (Lady Bird) με τις Μικρές Κυρίες της κατάφερε να δώσει μια νέα πνοή στην κλασσική νουβέλα και στα γραπτά της Louisa May Alcott και να ξεδιπλώνει τον χαρακτήρα της Jo March, το συγγραφικό alter ego της, που αντανακλά στην μυθιστορηματική ζωή της. Στην εκδοχή της Gerwig, η γεμάτη αγάπη ιστορία της οικογένειας March – τέσσερα νεαρά κορίτσια, η καθεμία από τις οποίες είναι αποφασισμένη να ζήσει την ζωή της όπως θέλει – είναι άφθαρτη μέσα στο χρόνο και παράλληλα, στέκει επίκαιρη. Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh και Eliza Scanlen στους ρόλους των κοριτσιών, ο Louis Garrel ως Friedrich Bhaer, o Timothée Chalamet ως ο γείτονας τους Laurie, η Laura Dern ως Μητέρα Marmee, ο Chris Cooper ως ο κύριος Laurence και η Meryl Streep στον ρόλο της θείας March συμπληρώνουν το all-star cast. Σκηνοθεσία: Greta Gerwig Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Louisa May Alcott Με τους: Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson, Timothee Chalamet, Louis Garrel, Laura Dern, Chris Cooper, Meryl Streep.

 

Φτιάχνω τον δικό μου Δούρειο Ίππο

Μια βιωματική εμπειρία ξυλουργικής για παιδιά από 6+

Δίνουμε ζωή στην φαντασία μας και με οδηγό την Μυθολογία κατασκευάζουμε τον δικό μας Δούρειο Ίππο! Τα παιδιά θα πάρουν την ξύλινη κατασκευή τους στο σπίτι.

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ
Διάρκεια :1.5-2 ώρες

Τοποθεσία: Εργαστήριο Ξύλου και Κούκλας
Αγίας Παρασκευής 113, Άγιοι Ανάργυροι
13562, Αθήνα
(Δίπλα από το πάρκο Τρίτση)

Για δηλώσεις συμμετοχής μόνο με email στο info@athensforkids.com
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Μέγιστος αριθμός παιδιών ανά ομάδα:14 παιδιά
(Οι γονείς δεν συμμετέχουν στην δραστηριότητα)

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 12:00
παρουσίαση του βιβλίου της ISOL, που μόλις κυκλοφόρησε
Αλφαβητάρι στο χέρι!

Για παιδιά από 4 ετών.

Είσοδος ελεύθερη
Μάρτης: Χάρητος 8, 10675, Κολωνάκι, 210 3210982

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

“Ακούμε με τα μάτια το Μουσείο”

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, ενισχύοντας την πρόσβαση των ειδικών ομάδων κοινού στο μουσείο, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 στις 12.00, την ξενάγηση για οικογένειες και παιδιά (8 ετών και άνω) “Ακούμε με τα μάτια το Μουσείο”. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη οικογενειακή ξενάγηση, ειδικά σχεδιασμένη για κωφούς, βαρήκοους αλλά και ακούοντες, η οποία πραγματοποιείται με παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας “Κρατύλος”.

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

“Ο πετεινός και το ξόρκι της αποκριάς”

Η επιτυχημένη ιδέα των Μουσικών Παραμυθιών συνεχίζεται, αυτή τη φορά με εστία έμπνευσης μύθους, έθιμα, μορφές και σύμβολα από το καρναβάλι. Φέτος, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ παρουσιάζει δύο νέα μουσικά αποκριάτικα παραμύθια για αφηγητή και ορχηστρικό σύνολο σε δύο συναυλίες, στις 8 και 9 Φεβρουαρίου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Συντελεστές Κύκλος: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κώστας Φασουλάς Συνθέτες: Άγγελος Αγγέλου, Τάσος Ρωσόπουλος Συγγραφείς: Κώστας Φασουλάς, Θεατρική Ομάδα ΦΛΟΥ (Βερόνικα Δαβάκη, Ελένη Δαφνή, Δημήτρης Μαγγίνας, Ροζαλία Μιχαλοπούλου, Αλέξανδρος Πέρρος).

Αφηγητές: Λευτέρης Ελευθερίου, Θεατρική Ομάδα ΦΛΟΥ (Βερόνικα Δαβάκη, Ελένη Δαφνή, Κωνσταντίνος Μαραβέλιας, Ροζαλία Μιχαλοπούλου, Αλέξανδρος Πέρρος).
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση Συγγρού 107
8 & 9 Φεβρουαρίου 2020,
20:30 ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ

 

Δείτε Επίσης

CINEDOC KIDS

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, 16:00

Η ταινία Fight Girl του Ολλανδού σκηνοθέτη Johan Timmers, που κέρδισε το Βραβείο Νεανικού Κοινού 2019 της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στον Δαναό 1.

«Είναι μια ιστορία για τους νέους που προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στον κόσμο», λέει ο σκηνοθέτης Johan Timmers, «αλλά και μια ταινία για το girl power».

Η ταινία ξεχώρισε σε μια πραγματικά Ευρωπαϊκή βράβευση, καθώς νέοι 12-14 ετών από 55 πόλεις την ψήφισαν ως Καλύτερη Νεανική Ταινία του 2019, στο πλαίσιο των βραβείων κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η ταινία απέσπασε επίσης το European Children’s Film Association Award, το βραβείο Cinekid Καλύτερης Οικογενειακής Ταινίας της Ολλανδίας και Καλύτερης Νεανικής Ταινίας στο Φεστιβάλ του Μάλμο.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την Εβίτα Οικονόμου, πρωταθλήτρια Ελλάδος στο kickboxing.

Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Oμοσπονδία Κickboxing.

Δαναός: Λεωφ. Κηφισίας 109.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το Σκλαβί επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο ΠΟΡΤΑ ως ένα ολότελα καινούριο ξανα-διάβασμα του έργου, κρατώντας, ωστόσο, ανοιχτό τον διάλογο με τη μνήμη της θρυλικής παράστασης και μπολιάζοντας τις παλιές ρίζες με νέους χυμούς και εντελώς φρέσκια ματιά. O Θωμάς Μοσχόπουλος προτείνει το νέο ανέβασμα, συνυπογράφοντας τη σκηνοθεσία με τη στενή συνεργάτιδα του ίδιου και του ΠΟΡΤΑ, τη Σοφία Πάσχου κι ένα ανανεωμένο καστ εξαιρετικών νέων ηθοποιών. Το Σκλαβί βασίζεται στο ομώνυμο συμιακό παραμύθι, όπως αυτό περιλαμβάνεται στη συλλογή Παραμύθια του λαού μας, που επιμελήθηκε ο Γιώργος Ιωάννου, καθώς και στον τόμο Το Φιδόδεντρο, που έχει επιμεληθεί ο Κώστας Καφαντάρης. Τοποθετείται σε μια εποχή όπου «οι άλλες χώρες ήταν ακόμη μακρινές, που τα βιβλία τa’ γράφαν με το χέρι και που οι μέρες δεν περνούσαν τόσο γρήγορα». Δύο παιδιά γεννιούνται από τον ίδιο πατέρα, ο οποίος παράλληλα είναι και ο βασιλιάς του κράτους. Ο ένας είναι νόμιμος διάδοχος, ο γιος της βασίλισσας, ο άλλος το παιδί μιας σκλάβας. Δύο παιδιά, που μεγαλώνουν μαζί αγαπημένα, αν και τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι, χωρίς, ωστόσο, ποτέ να συγκρουστούν. Και η ιστορία μας ξεκινά…

Συντελεστές Συγγραφέας: Ξένια Καλογεροπούλου Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος – Σοφία Πάσχου Σκηνικά-Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου Μουσική: Νίκος Κυπουργός Μουσική επεξεργασία και διδασκαλία: Νίκος Γαλενιανός Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας Παίζουν: Παντελής Βασιλόπουλος, Ελένη Βλάχου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Αυγουστίνος Κούμουλος, Τζωρτζίνα Λιώση, Νάνσυ Μπούκλη, Φοίβος Συμεωνίδης, Δημήτρης Φουρλής
Μέρα και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις
11:00 & 15.00
Θέατρο Πόρτα: Λεωφ. Μεσογείων 59

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top