Now Reading
Νομοσχέδιο κατά του δικαιώματος έκτρωσης προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στην Αμερική

Νομοσχέδιο κατά του δικαιώματος έκτρωσης προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στην Αμερική

Είκοσι πέντε λευκοί άντρες, όλοι τους Δημοκρατικοί, ψήφισαν τον πιο αυστηρό νόμο κατά των εκτρώσεων στην Αλαμπάμα

Οι νομοθέτες της Αλαμπάμα ψήφισαν την πιο περιοριστική απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ το βράδυ της 14ης Μαΐου, απαγορεύοντας την άμβλωση από το χρονικό σημείο σύλληψης με εξαιρέσεις μόνο αν η ζωή της γυναίκας διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.

Ο νόμος είναι ένα παράδειγμα μιας σοβαρής απόπειρας καταστολής των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των γυναικών που εξαπλώνεται ραγδαία από πολιτεία σε πολιτεία.

Οι αγωνιστές κατά της άμβλωσης έχουν επιβάλει με επιτυχία την απαγόρευση όλων ή των περισσότερων αμβλώσεων σε επτά Ρεπουμπλικανικές πολιτείες: την Αλαμπάμα, το Αρκάνσας, το Κεντάκι, το Μισισιπή, τη Βόρεια Ντακότα, το Οχάιο και τη Γεωργία.

Ο νόμος της Αλαμπάμα, ο οποίος πρέπει να υπογραφεί μέσα σε διάστημα έξι ημερών, από την Ρεπουμπλικανή κυβερνήτη Kay Ivey, είναι ο πιο αυστηρός και απειλεί να καταδικάσει σε 99 χρόνια φυλάκισης τους γιατρούς που ενδέχεται να τον παρακούσουν.

Τουλάχιστον 61 νομοσχέδια όπως αυτό έχουν εισαχθεί σε όλη την Αμερική, σε πολιτείες όπως η Λουιζιάνα, το Μιζούρι, η Νότια Καρολίνα, το Τενεσί, το Μέριλαντ, η Μινεσότα, το Τέξας και η Δυτική Βιρτζίνια. Ακόμα και σε πολιτείες που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια για δικαιώματα αμβλώσεων, όπως η Νέα Υόρκη και το Ιλινόις.

Δείτε Επίσης

Το κύμα των περιοριστικών αυτών νομοσχεδίων οφείλεται κατά κύριο λόγο στις δικαστικές επιλογές της διοίκησης του Trump.

Οι αντιδράσεις των γυναικείων οργανώσεων έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να συνεχιστούν με την ελπίδα να αναχαιτιστεί αυτή η καταστρατήγηση του δικαιώματος επιλογής στη μητρότητα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top