Now Reading
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης – μέσα ζωής ή θανάτου;

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης – μέσα ζωής ή θανάτου;

Ένα τραγικό περιστατικό στη Μαλαισία κρούει για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου

Ένα κορίτσι ηλικίας 16 ετών αφαίρεσε τη ζωή του στη Μαλαισία, αφού ανέβασε δημοσκόπηση στο λογαριασμό της στο Instagram, ζητώντας από τους ακολούθους της να αποφασίσουν να πεθάνει ή όχι, και το 69% των ερωτηθέντων ψήφισαν ότι πρέπει να πεθάνει.

Η αστυνομία στην ανατολική Μαλαισία, δήλωσε ότι το κορίτσι, το οποίο δεν έχει κατονομαστεί, δημοσίευσε την ψηφοφορία στην εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών με το μήνυμα: «Πραγματικά σημαντικό, Βοηθήστε με να επιλέξω Θ / Ζ». Αφού οι περισσότεροι ανταποκρίθηκαν ψηφίζοντας «θάνατο», αυτοκτόνησε. Ο θάνατός της ώθησε έναν δικηγόρο να υποδείξει ότι όσοι ψήφισαν υπέρ του να πεθάνει θα μπορούσαν να είναι συνεργοί σε αυτοκτονία.

Το τραγικό αυτό περιστατικό έρχεται για άλλη μία φορά να αναδείξει την επιρροή που ασκούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους εφήβους. Την επίδραση και το βάρος της κοινωνικής πίεσης, ειδικά ανάμεσα στους συνομηλίκους τους. Το ευάλωτο της ψυχικής τους κατάστασης και το ευμετάβλητο της ψυχοσύνθεσής τους.

Δείτε Επίσης

Ως γονείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά σε μια υγιή κοινωνική ζωή, με σταθερές παρέες και αληθινούς φίλους. Να τα βοηθήσουμε να χτίσουν έναν δυνατό χαρακτήρα και κυρίως να έχουν μια καλή εικόνα για τον εαυτό τους, η οποία να μην επηρεάζεται από τη γνώμη των άλλων. Είναι σημαντικό να νιώθουν ότι είμαστε δίπλα τους και ότι έχουμε πάντα το χρόνο και τη διάθεση να τα ακούσουμε και να τα στηρίξουμε. Η επαφή, η αγάπη, η αποδοχή και η ειλικρίνεια είναι ό,τι σημαντικότερο έχουμε να τους προσφέρουμε σε αυτή τη μεταβατική και ιδιαίτερη ηλικία της ζωής τους.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top