Now Reading
Νέα παράσταση από την ομάδα Κοπέρνικος στο Μέγαρο Μουσικής

Νέα παράσταση από την ομάδα Κοπέρνικος στο Μέγαρο Μουσικής

Από την Κυριακή 21/10 και κάθε Κυριακή πρωί, μέσα από μια περιπέτεια με ατμόσφαιρα, χιούμορ και σασπένς, μας προτρέπει: «Σβήσε το φως!».

Η γνωστή ομάδα Κοπέρνικος ανανεώνει τη συνεργασία της με τη Μουσική Βιβλιοθήκη με την καινούρια της ανατρεπτική παράσταση «Σβήσε το φως!» για παιδιά 4-10 ετών και μας υπόσxεται μια μοναδική περιπέτεια με ατμόσφαιρα, χιούμορ και σασπένς.

Οι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη, με την πολύχρονη εμπειρία και τις διακρίσεις τους στο χώρο του βιβλίου και του θεάτρου για παιδιά («Απαγορεύεται η Μουσική», «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες», «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», «Μίλα και Σουτ», «Ο Κόσμος Ανάποδα» κ.ά.), δημιουργούν μια παράσταση με ζωηρή πλοκή, μυστήριο και χιούμορ, μέσα σε ένα ευφάνταστο σκηνικό με φωτισμούς, σκιές και χρώματα.

Η υπόθεση

Ο Μάξιμος είναι ένας πραγματικός φοβητσιάρης. Φοβάται ακόμα και τη σκιά του, αλλά φυσικά ούτε που τολμάει να το ομολογήσει. Όταν πέφτει η νύχτα, η φαντασία του καλπάζει και το καθετί φαντάζει ένα πραγματικό τέρας. Γι’ αυτό και έχει πάντα όλα τα φώτα αναμμένα και φροντίζει ώστε να μην μένει ούτε μια γωνία σκοτεινή στο σπίτι του. Μια μέρα, όμως, ένας επίμονος ήχος θα τον οδηγήσει σε έναν κόσμο όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει όλους τους φόβους του, συνομιλώντας μαζί τους!

Τι γίνεται ωστόσο όταν καταλαβαίνει ότι σε αυτόν τον κόσμο ο μόνος δυνατός είναι ο ίδιος και ότι όλοι εκεί χρειάζονται τη βοήθειά του; Και ότι πρόκειται για έναν κόσμο τόσο υπέροχα αστείο και τόσο φανταστικά αλλόκοτο, που ακόμα και οι ίδιοι οι θεατές θα τον παρακαλούν να… σβήσει το φως;

Πρόκειται για μια ιστορία που μας καλεί να πλησιάσουμε με θάρρος -και να γνωρίσουμε- όλα όσα μας φοβίζουν, να απορρίψουμε τους φόβους που πηγάζουν από την άγνοια και τις προκαταλήψεις μας και να αποδεχθούμε κάποιους άλλους, χωρίς ενοχές. Και ίσως τότε, όταν σβήσει το φως, να μην είναι όλα δα και τόσο τρομερά!

Με το πρωτότυπο κείμενο των δυο συγγραφέων να ζωντανεύει πλήθος φανταστικών χαρακτήρων και να ξορκίζει -με το χιούμορ του- όλα όσα θεωρούμε τρομακτικά, με τη σκηνοθεσία του πολυτάλαντου Γκάυ Στεφάνου να αξιοποιεί τις ιδιαιτερότητες του φιλόξενου χώρου της Βιβλιοθήκης, η ομάδα Κοπέρνικος θα μας ταξιδέψει, για ακόμη μια φορά, στη χώρα του φανταστικού όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Δείτε Επίσης

Info

Ερμηνεύουν: Ελισσαίος Βλάχος, Βασίλης Χατζηδημητράκης. Κείμενο – Μουσική – Στίχοι: Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη. Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου. Κοστούμια: Όλγα Μπρούμα. Επιμέλεια Κίνησης: Θάνος Δασκαλόπουλος. Επιστημ. Σύμβουλος-Οικογεν/κή Ψυχοθ/τρια: Δήμητρα Μιχαλοπούλου. Βοηθ. σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Κομνηνίδου- Ευδοκία Κακιούζη. Bοηθ. Οργάνωσης Παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη. Ηχογράφηση-Μίξη: Γιώργος Ζιώτας. Σχεδιασμός αφίσας: Κώστας Θεοχάρης. Φωτογραφίες: Γιάννης Σταθόπουλος

Αίθουσα Διδασκαλίας, Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κάθε Κυριακή στις 15:00. Εισιτήρια: € 10 (γενική είσοδος), € 8 (ομαδικό). Εισιτήρια-πληροφορίες εδώ.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top