Now Reading
Μωρά με… ταμπεραμέντο

Μωρά με… ταμπεραμέντο

Υπάρχουν τελικά εύκολα και δύσκολα μωρά;

Όλοι οι γονείς επιθυμούν να έχουν ένα εύκολο μωρό. Οι γονείς που έχουν δύσκολα μωρά συχνά ζηλεύουν εκείνους που έχουν πιο εύκολα. Αλλά η έρευνα δείχνει ότι ένα παιδί με δύσκολη ιδιοσυγκρασία δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό.

Οι τρεις τύποι τρόπων ιδιοσυγκρασίας των παιδιών είναι:

  • εύκολη ιδιοσυγκρασία
  • δύσκολη ιδιοσυγκρασία
  • αργή ιδιοσυγκρασία

Εύκολη ιδιοσυγκρασία

Το εύκολο ταμπεραμέντο χαρακτηρίζεται από τακτικές σωματικές λειτουργίες, θετική προσέγγιση σε νέες καταστάσεις, προσαρμοστικότητα, θετική διάθεση και μη έντονη αντίδραση στα ερεθίσματα.

Η ανατροφή αυτών των παιδιών είναι σχετικά εύκολη επειδή ανταποκρίνονται ευνοϊκά σε διάφορες πρακτικές παιδικής μέριμνας. Προσαρμόζονται εύκολα σε διαφορετικούς γονικούς χειρισμούς.

Δύσκολη ιδιοσυγκρασία

Το δύσκολο ταμπεραμέντο χαρακτηρίζεται από ακανόνιστες σωματικές λειτουργίες, απόσυρση από νέες καταστάσεις, αργή προσαρμοστικότητα, αρνητική διάθεση και έντονη αντίδραση. Η ανατροφή αυτών των παιδιών είναι δύσκολη από το ξεκίνημα.

Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου ο ορισμός του να είναι “δύσκολος”. Οι γονείς γνωρίζουν πότε έχουν δύσκολα μωρά. Αυτά είναι μωρά που φωνάζουν πολύ. Φωνάζουν για ώρες, φωνάζουν δυνατά και είναι δύσκολο να τακτοποιηθούν. Είναι επίσης μωρά τα μωρά. Είναι δύσκολο να τους πείσουμε να κοιμηθούν και να παραμείνουν κοιμισμένοι. Όταν ξυπνούν στη μέση της νύχτας, έχουν πρόβλημα να επιστρέψουν στον ύπνο. Αυτά τα δύσκολα μωρά ονομάζονται επίσης μωρά με κολικούς, χαρισματικά ή μωρά με υψηλές ανάγκες.

Το αργό ταμπεραμέντο χαρακτηρίζεται από χαμηλό επίπεδο δραστηριότητας και χαμηλή ένταση αντίδρασης, αν και έχουν επίσης τάση τα μωρά αυτά να αποσύρονται από νέες καταστάσεις, εμφανίζουν αργή προσαρμοστικότητα και κάπως αρνητική διάθεση.

Αυτά τα μωρά μπορούν να προσαρμοστούν σε νέες καταστάσεις εάν τους επιτρέπεται να το κάνουν με τον δικό τους ρυθμό. Ωστόσο, αν πιέσουν να το κάνουν, αυτά τα παιδιά μπορεί να αποφύγουν τη φυσική τάση τους να αποσυρθούν.

Περίπου το 40% των μωρών έχει εύκολη ιδιοσυγκρασία, 10% δύσκολη και 15% αργή. Το 30% των παιδιών δεν εμπίπτουν σε κανέναν από τους τρεις προσδιορισμένους τύπους.

Είναι το εύκολο μωρό καλύτερο από το δύσκολο μωρό;

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως καλό ταμπεραμέντο ή κακό ταμπεραμέντο.

Εάν έχετε ένα εύκολο μωρό, συγχαρητήρια! Πιθανότατα έχετε περισσότερο ύπνο από πολλούς άλλους γονείς. Αλλά αν έχετε ένα δύσκολο, έχετε περισσότερη δουλειά για σας.

Ωστόσο, μην απελπίζεστε εάν έχετε ένα δύσκολο μωρό. Υπάρχουν πραγματικά καλά νέα για εσάς.

Η γονική μέριμνα κάνει τη διαφορά

Όταν μεγαλώνει με καλή γονική μέριμνα, ένα δύσκολο μωρό τείνει να παρουσιάζει καλύτερα αποτελέσματα στη γνωστική, ακαδημαϊκή και κοινωνική προσαρμογή από ό,τι τα εύκολα μωρά. Από την άλλη πλευρά, όταν η γονική μέριμνα είναι κακή, ένα δύσκολο μωρό θα αποδειχθεί χειρότερο όταν μεγαλώσει.

Έτσι θα πρέπει να είστε ενθουσιασμένοι εάν έχετε ένα δύσκολο ή ευαίσθητο μωρό. Το δύσκολο μωρό σας έχει στην πραγματικότητα περισσότερες πιθανότητες να επιτύχει, αν συμβάλλετε στην παροχή καλής γονικής μέριμνας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top