Now Reading
Μπορεί ένα τεστ DNA να προσδιορίσει το μέλλον των παιδιών;

Μπορεί ένα τεστ DNA να προσδιορίσει το μέλλον των παιδιών;

Ένα άρθρο που διαβάσαμε μας έβαλε σε σκέψεις που μοιραζόμαστε μαζί σας

Πρόσφατα διαβάσαμε ένα άρθρο που μας έβαλε σε σκέψεις. Τα τεστ dna τελευταία γνωρίζουν λαμπρές μέρες με αρκετό κόσμο να μπαίνει στη διαδικασία να το κάνει ή να το σκέφτεται, προκειμένου να δει από πριν σε ποιες ενδεχόμενες ασθένειες να είναι πιο επιρρεπής. Παλιότερα τα τεστ dna ήταν κυρίως δημοφιλή σε περιπτώσεις που υπήρχαν αμφιβολίες ως προς την πατρότητα και αργότερα εισέβαλαν στα αστυνομικά ρεπορτάζ ή στις εξιχνιάσεις εγκλημάτων στα σίριαλ.

Στη σημερινή πραγματικότητα, οι γενετικές δοκιμές είναι μια επιχείρηση 300 εκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μέχρι το 2025 θα ξεπεραστεί από την ανερχόμενη κινεζική αγορά. Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με μια αναφορά στο Bloomberg, σύμφωνα με την οποία οι Κινέζοι γονείς χρησιμοποιούν δοκιμές DNA για να προβλέψουν τα χαρακτηριστικά του μωρού τους. Η ελπίδα τους είναι να ανακαλύψουν τις δυνάμεις και τα χαρίσματα των παιδιών τους προκειμένου να προσαρμόσουν αναλόγως τη γονική τους διάθεση.

Σε μια εταιρεία γενετικού ελέγχου που ονομάζεται Gene Discovery με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία είναι μια από τις πολλές παρόμοιες κινεζικές εταιρείες που προσφέρουν στους γονείς μια ματιά στο μέλλον των παιδιών τους, μόλις κάτι μήνες μετά τη γέννησή της το 2017, ένας μπαμπάς πήρε δείγμα σάλιου από την κόρη του και το έστειλε για έλεγχο. Είχε μεγάλες φιλοδοξίες για την κόρη του, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα μπορούσε να γίνει γιατρός ή δικηγόρος.

Αλλά τα αποτελέσματα του αποκάλυψαν διαφορετικά στοιχεία. Η ανάλυση έλεγε ότι η κόρη του θα ήταν ισχυρή στη μουσική, στη μαθηματική και στην αθλητική, αλλά θα ήταν αδύναμη σε απομνημόνευση. Έτσι, όπως αποκάλυψε ο μπαμπάς αυτός σε ξένο περιοδικό, σχεδιάζει να ξοδέψει χρόνο και πόρους για να αναπτύξει τα ταλέντα της κόρης του, ενώ παράλληλα την απομακρύνει από επαγγέλματα που βασίζονται σε δεξιότητες απομνημόνευσης.

Δείτε Επίσης

Μια μητέρα στη Σαγκάης πήρε επίσης μέρος σε μια εξέταση DNA για τα χαρακτηριστικά στο σάλιο του γιου της. Η ανάλυση έλεγε ότι το παιδί της θα ήταν προικισμένο στη μουσική και τις τέχνες, αλλά ότι δεν θα ήταν καλός στα αθλήματα. Ως αποτέλεσμα, η μητέρα αυτή απομάκρυνε το γιο της από δραστηριότητες τρεξίματος και κολύμβησης. Ενώ λέει ότι πρόκειται να του αγοράσει ένα πιάνο.

Αυτός ο τύπος γενετικών εξετάσεων έχει πολλούς σκεπτικιστές. Πολλοί ισχυρίζονται ότι θυμίζουν «περισσότερο ωροσκόπιο παρά πραγματική επιστήμη».

«Δεν υπάρχει κανένας τρόπος που μια εξέταση DNA θα σας πει κάτι που έχει πραγματικά νόημα για πιο σύνθετα χαρακτηριστικά», δήλωσε, βιοθεραπευτής στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, ο οποίος ειδικεύεται στη γενετική. «Και αυτοί οι γονείς αλλάζουν τη ζωή των παιδιών τους».

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top