Now Reading
Μικρή υπενθύμιση: Δεν είναι τόσο δύσκολο να μεγαλώσεις έναν καλό άντρα

Μικρή υπενθύμιση: Δεν είναι τόσο δύσκολο να μεγαλώσεις έναν καλό άντρα

Θυμόμαστε την ανάρτηση της Joelle Wisler, που διαβάζοντάς την καταλαβαίνουμε γιατί έγινε viral

Δεν είναι τόσο δύσκολο να μεγαλώσεις έναν καλό άντρα.

Όταν είναι μωρό, τον αγκαλιάζεις κάθε στιγμή. Τον φέρνεις κοντά σου, απολαμβάνεις το μαλακό του δερματάκι και του τραγουδάς «είσαι η ηλιαχτίδα μου». Τον φωνάζεις «αγάπη μου».

Τον κοιτάς στα μάτια κάθε μέρα και του λες ότι τον αγαπάς περισσότερο από όσο έχει ποτέ αγαπηθεί οποιοδήποτε παιδί.

Όταν είναι νήπιο και τον ελκύουν όλα τα αστραφτερά και όμορφα πράγματα, γιατί όχι άλλωστε, του βάφεις τα νύχια στα χρώματα του ουράνιου τόξου και του λες πόσο όμορφος είναι ακόμα και σε μια ροζ τουτού.

Αν θέλει να παίζει μόνο με κούκλες, χαίρεσαι γιατί ξέρεις ότι μια μέρα θα γίνει υπέροχος πατέρας.

Αν έχει κολλήσει με τα τρενάκια, επίσης χαίρεσαι γιατί τα τρενάκια είναι τέλεια.

Στα πέντε του, τον γαργαλάς και τον κάνεις να ξεκαρδιστεί στα γέλια και να διασκεδάσει, αλλά όταν σου φωνάξει «σταμάτα!», εσύ σταματάς.

Όταν είναι επτά, μπορεί να έρθει μια μέρα σπίτι και να σου πει ότι κάποιο άλλο παιδί στο σχολείο τον κορόιδεψε γιατί έβαλε τα κλάματα στο προαύλιο. Θα σου πει ότι το άλλο παιδί του είπε: «Μόνο τα κορίτσια κλαίνε».

Ε λοιπόν, οι άνθρωποι κλαίνε. Κι εσύ είσαι άνθρωπος, θα του πεις. Ανθρώπινο πλάσμα. Όχι απλώς ένα αγόρι. Όταν είσαι στεναχωρημένος, πρέπει να το βγάλεις από μέσα σου αλλιώς αυτό συσσωρεύεται όλο και περισσότερο και μετά λες κακά πράγματα στο προαύλιο του σχολείου σου.

Μια μέρα, όταν είναι εννιά και τσακώνεται με την αδερφή του, εκείνη του λέει να σταματήσει αλλά αυτός δεν σταματάει. Τότε τον παίρνεις στην άκρη, ενώ σκέφτεσαι: «Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες συζητήσεις που θα κάνω ποτέ μαζί του».

Κάθεσαι κάτω μαζί του και του λες ότι είναι το πρώτο αγόρι στη ζωή της αδερφής του. Ο πρώτος που της διδάσκει πώς πρέπει να την αντιμετωπίζουν τα αγόρια. Θα του πεις ότι αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ευθύνες που θα έχει ποτέ. Θα του πεις ότι η λέξη «σταμάτα» είναι ιερή. Αυτό το ξέρει ήδη.

Στα έντεκά του, θα τον δεις να κοιτάζεται στον καθρέφτη, απομακρύνοντας τις μακριές τούφες των μαλλιών του από τα μάτια του και φορώντας καπέλο. Νιώθει όμορφα και η καρδιά σου πλημμυρίζει από ένα συναίσθημα που δεν ήξερες καν ότι έχεις.

Μέχρι την εφηβεία του, με λίγη καλή τύχη θα ξέρει ότι βαθιά μέσα του έχει μια όμορφη και τρυφερή ευαισθησία.

Θα ξέρει ότι οτιδήποτε τον ενδιαφέρει, από τα τόξα και τα βέλη μέχρι το μανικιούρ, μπορεί να το κυνηγήσει με τη στήριξή σου.

Δείτε Επίσης

Θα ξέρει ότι η λέξη «σταμάτα» είναι ιερή.

Θα ξέρει ότι είναι ένα ανθρώπινο πλάσμα και τα ανθρώπινα πλάσματα κλαίνε, αλλιώς τα συναισθήματα εγκλωβίζονται μέσα τους και μεταμορφώνονται σε κάτι άσχημο.

Θα ξέρει ότι και τα κορίτσια είναι ανθρώπινα πλάσματα και πως η μεγαλύτερη ευθύνη του είναι να τα σέβεται. Να ενδιαφέρεται γι’ αυτά. Να ζητάει συγγνώμη αν τα πληγώσει. Να τα αντιμετωπίζει ισότιμα.

Θα ξέρει ότι μπορεί να αποδεχτεί τη μοναδικότητά του.

Θα ξέρει ότι κανένα παιδί δεν έχει αγαπηθεί τόσο όσο αυτός.

Θα ξέρει ότι το να είσαι άντρας σημαίνει πολλά, αλλά όχι το να είσαι σκληρός ή ιδιοτελής ή ανώτερος από οποιονδήποτε άλλον.

Δεν είναι τόσο δύσκολο.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top