Now Reading
Μια φίλη για τη μαμά

Μια φίλη για τη μαμά

Γιατί είναι τόσο σημαντικό οι μαμάδες να έχουν τις φίλες τους



Ο ερχομός ενός μωρού στην οικογένεια είναι γεγονός ότι φέρνει αλλαγές στην ισορροπία στη ζωή των γονιών. Η φροντίδα και η προσοχή είναι στραμμένη όλων στο νέο μέλος. Είναι λοιπόν εύκολο έως αναμενόμενο η κοινωνική ζωή της μαμάς να μπει ένα διάστημα στο περιθώριο.

Ωστόσο κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν είναι απαραίτητο αλλά είναι και βλαβερό για την ψυχική υγεία της μητέρας – και κάτι τέτοιο, κακά τα ψέματα, έχει επιπτώσεις στη συνολική ευημερία της οικογένειας και κατ’ επέκταση στο ίδιο το παιδί.

Προετοιμάστε το κλίμα και τις αλλαγές ήδη από την εγκυμοσύνη. Είτε είστε η μόνη είτε όχι από την παρέα σας που απόκτησε ή θα αποκτήσει παιδί προσπαθήστε να ζήσετε την εμπειρία της εγκυμοσύνης μαζί με τις φίλες σας. Στα ψώνια, στην ετοιμασία του δωματίου, ακόμα κι οι γυναίκες που δεν έχει ξυπνήσει ακόμα μέσα τους το μητρικό ένστικτο με χαρά θα βοηθήσουν.

Όταν το μωρό γεννηθεί μοιραστείτε την ευτυχία σας και τις έγνοιες ίσως, αλλά μην αφήσετε να είναι το μόνο θέμα που θα μονοπωλεί τις συζητήσεις. Πολλές φορές οι γυναικείες φιλίες δέχονται πλήγμα με τη μητρότητα όταν δεν τηρούνται οι ισορροπίες.

Άλλωστε, καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας ότι οι φιλίες, οι φίλες και οι κολλητές σας είναι η βαλβίδα αποσυμπίεσής σας…. Είναι εκείνες που θα σας θυμίζουν ότι πέρα από μητέρα συνεχίζετε να είστε γυναίκα που θα ενδιαφερθεί και για την εμφάνισή της (μια βόλτα στα μαγαζιά είναι απόλυτα αγχολυτική), που θα θέλει να ψυχαγωγηθεί (ποια θα σας πει τι να δείτε στο Netflix ή θα σας πάει σινεμά), που θα θέλει να προσέχει το σώμα της (ποια θα σας πει τις τελευταίες τάσεις στη γυμναστική και στο wellness).

Αλλά πέρα από τα παραπάνω μια φίλη, είτε δίπλα σας είτε στην άλλη άκρη του κόσμου, είναι πάντα διαθέσιμη για να της πείτε όσα σκέφτεστε και όσα σας απασχολούν, τα νέα σας, αλλά και αυτά που σας λείπουν, κι όσα θέλετε να κάνετε και όσα ακόμα ονειρεύεστε.

Υπάρχουν πράγματα για τον καθένα που δεν τα ξέρουν παρά μόνο οι φίλοι του. Για πολλούς, οι φίλοι είναι ο καλύτερος ψυχοθεραπευτής κι ο πιο πιστός εξομολόγος. Στους φίλους νιώθουμε την ασφάλεια να είμαστε ο εαυτός μας.

Δείτε Επίσης

Κι οι σύγχρονες μαμάδες περισσότερο από ποτέ, στην προσπάθειά τους να ισορροπήσουν και να τα βγάλουν πέρα, έχουν την ανάγκη να μπορούν να είναι ο εαυτός τους. Να νιώθουν άνετα να μη λογοκρίνονται, να κάνουν αυτά που ευχαριστούν τις ίδιες.

Οι φιλίες τονώνουν και τον οργανισμό! Συντελούν κατά πολύ στην ψυχική υγεία. Διατηρούν την κοινωνική ζωή και τα ενδιαφέροντα κάποιου ακμαία. Ανακουφίζουν από το ψυχικό βάρος που κουβαλάμε απλώς και μόνο με την προσοχή που μας δίνουν και με το να συζητάμε μαζί τους. Προσφέρουν μια άλλη οπτική και μια αντικειμενική αντίληψη που πολλές φορές μας βοηθάει να δούμε κάτι καλύτερα και να βρούμε λύσεις. Μας στηρίζουν, τονώνουν την αυτοπεποίθηση. Μας ξεκουράζουν. Μας κάνουν να περνάμε καλά.

Ακόμα κι αν με το παιδί όσο μεγαλώνει γνωρίζετε νέους ανθρώπους, τις μαμάδες των φίλων ή των συμμαθητών του, προσπαθήστε να διατηρείτε και τις φιλίες πριν από τη μητρότητα. Τις δικές σας φίλες.

Ωστόσο όσο πιο κοινωνικές είστε και όσο περισσότερους αληθινούς φίλους (και όχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) έχετε τόσο το καλύτερο για εσάς – τόσο το καλύτερο για όλη την οικογένειά σας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top